Eskişehir'de alkışlı protesto: "Zulüm başladı!"

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de alkışlı protesto: "Zulüm başladı!"
A
a

Eskişehir’de sağlık çalışanları, pandemi sürecinde büyükşehir belediyesinin sağlıkçılara uyguladığı ücretsiz toplu taşıma hakkını tasarruf gerekçesiyle kaldırmasını alkışlarla protesto etti.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, 30 Haziran’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yayımlanan “tasarruf tedbirleri” genelgesini gerekçe göstererek sağlık çalışanlarına tanınan ücretsiz toplu taşıma kullanım hakkını kaldırdı. Eskişehir Sağlık Sen Şubesi ve beraberindeki sağlıkçılar, uygulamayı büyükşehir belediye binasının önünde protesto etti. Eskişehir Sağlık Sen Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal’ın belediye önündeki basın açıklaması sırasında ortaya “alkışlar bitti zulüm başladı” yazılı siyah çelenk koyuldu. Belediyeye tepkili sağlıkçılar pandemi sürecinde kendilerine alkışlarla destek olunmasına gönderme yaparak, toplu taşıma kararını uzun süre alkışladı.

“Sağlık çalışanlarımıza hala devam eden pandemi koşullarında neden destek sağlamıyorsunuz”
Büyükşehir belediyesi önünde basın açıklaması yapan Eskişehir Sağlık Sen Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, “Pandemi ile birlikte ulaşım konusunda yaptığımız müracaata Cumhurbaşkanlığı kararı ile eş zamanlı olarak olumlu yanıt veren Eskişehir Büyükşehir Belediyemiz, o gün Eskişehir’in sağlıkçılarına olan sevgisi ve saygısından destek olduğunu dile getirmişti. Geriden kalan 8 Mart’ta, 14 Mart’ta ve bayramlarda şehrimizin her köşesinde, belediye başkanlarımızın bol bol sağlık çalışanlarına minnettarlıkları ile dolu duygusal mesajlarına şahit olduk. Şayet müteşekkir kalma noktasında samimiyseniz, minnettarlığınızı dile getirdiğiniz billboardlarınızda anlattığınız kadar içten seviyorsanız sağlık çalışanlarımızı hala devam eden pandemi koşullarında, aşı çalışmalarında neden onlara bir destek de siz sağlamıyorsunuz” ifadelerini kullandı.

“Bir hemşiremiz tramvaya binemediği için aşı ve filyasyon çalışmasına yürüyerek geldi”
Devam eden aşılama sürecinde sağlıkçıların sorumluluklarının azalmadığını dile getiren Köksal açıklamasına şu sözlerle devam etti:
“Ülkemizin pek çok yerinde yılbaşına kadar uzatılan sağlık çalışanlarına ücretsiz toplu taşıma hakkı için Eskişehir’de neden sağlık çalışanları ücret ödüyor? 8 Temmuz 2021 günü bir hemşire arkadaşımızın Anıtpark durağından tramvaya binemediği için aşı ve filyasyon çalışmasını yapmaya yürüterek gelmek zorunda kalması, bu şehirdeki 880 bin Eskişehirli ile birlikte büyükşehir belediyemizi de üzmüş müdür? İlk günlerde alkışlarla gösterdiğimiz minnettarlığınız bugün sona mı erdi? Milyonlar harcanan heykeller gerekliyken sağlık çalışanlarının toplu ulaşımdan ücretsiz faydalanması tasarruf tedbiri mi? Hastaya giden, hastadan gelen ve canını yok sayan Eskişehir’deki 7 bin 500 sağlık çalışanı ve 2 bin sağlık emekçisi, şehrin estetiği için ayrılan birkaç heykelden daha mı değersizdir? 2 heykel fazla olmasını 9 bin 500 sağlık çalışanı incitmeye tercih mi ediyorsunuz?”

“Büyükşehir belediyesini sosyal belediyeciliğe davet ediyoruz”
Büyükşehir belediyesinin pandemi sürecinin başlarında bağımsız olarak karar alıp sağlık çalışanlarına toplu taşımayı ücretsiz hale getirdiğini hatırlatan Hasan Hüseyin Köksal konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı:
“Madem ilk günlerde Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nden bağımsız olarak bizlere destek olmak için sağlık çalışanlarına ücretsiz toplu taşımadan faydalanma hakkı sağlandıysa, bugün neden bu hak için kararnameler ve genelgeler engel gösteriliyor? Ücretsiz toplu taşıma ile ulaşım için büyükşehir belediyemize son kez ve güçlü bir sesle haykırıyoruz. Büyükşehir belediyesini ‘sosyal belediyeciliğe’ davet ediyoruz.”
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Ekrem 15 Temmuz 2021 13:32

Ben bi aciklama tabipler birliginden bekliyorum

0 0 Cevap Yaz
Zeynep B. 15 Temmuz 2021 11:59

Bi hak bu kadar utanç verici bi şekil de aranir ..bilet alinamayarak tramvaya binemedi yada heykellerle kıyaslanmak ne demek..utaniyorum

1 2 Cevap Yaz
işte dram bu 15 Temmuz 2021 09:46

"8 Temmuz 2021 günü bir hemşire arkadaşımızın Anıtpark durağından tramvaya binemediği için aşı ve filyasyon çalışmasını yapmaya yürüterek gelmek zorunda kalması, bu şehirdeki 880 bin Eskişehirli ile birlikte büyükşehir belediyemizi de üzmüş müdür?"

0 3 Cevap Yaz
Ali yel 15 Temmuz 2021 08:13

Kocaman bir yalansın Hasan Hüseyin efendi. Neler oluyor işyerlerinde sesin çıkmıyor. Emir aldım ey chp ha. Ahı var saglikcilarin sizde

0 2 Cevap Yaz
Vatandas 15 Temmuz 2021 00:34

Eh artık bi zahmet bilet basın hatırı sayılır maaş alıyorsunuz her işin kolaylığı olduğu gibi zorluguna var

3 1 Cevap Yaz
Dudu 14 Temmuz 2021 22:40

Nedense bu bir izmir'de ve Eskisehirde oldu

0 2 Cevap Yaz
Hayati 14 Temmuz 2021 22:07

Hep beraber hükümeti de alkışlarla protesto edebilsek

1 2 Cevap Yaz
Ziyaa 14 Temmuz 2021 21:21

Sayın Başkan Hükümetin sağlıkçılara söz veripte tutmadığı sözlere sesin çıkmıyorda bu uygulamanın kalkmasınamı sesin çıkıyor yine yandaş sendikacılık. sanırım yakında sendikanızın seçimi var reklama devam.

1 1 Cevap Yaz
Fevzi Çakmak 14 Temmuz 2021 20:58

Protestonuzu valilik önünde yapmanız gerekirdi.kararı veren hükümet.Belediye uymasa yarın soruşturma içinharekete geçerler.YAPILAN SANAT ESERLERİNE KAFAYI TAKANLAR .ÇALIŞANLARIN HAKLARINI KORUMAYA KAFA YORSUNLAR.HEYKELLER Bİ TARAFLARINA DOKUNUYOR.

1 1 Cevap Yaz
ali 14 Temmuz 2021 16:10

Sağlıkçılarımız haklı. Halkçı olduğunu dile getiren belediye hani Halkçılık?

11 15 Cevap Yaz
Salim

Uygulamayı kaldırma kararı Belediyenin değil, tasarruf genelgesi hükümlerine bakılırsa kararın kime ait olduğu anlaşılır.

1 1
Esesli 14 Temmuz 2021 15:09

İyi alıştınız beleşe... Asgari ücretli bilet bassın, onun üç beş katı alan beleş binsin, yok öyle yağma. Normalde herkesin bilet basması lazım.

16 14 Cevap Yaz
İhsan

normal şartlar da haklısınız fakat uygulamanın kaldırılma bahanesi yanlış

5 14
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi