Eskişehir'de alıcı da, satıcı da aynı dertten şikayetçi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de alıcı da, satıcı da aynı dertten şikayetçi
A
a

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi tarafından 75. Yıl Mahallesinde faaliyete geçirilen ikinci el oto pazarı 3 ay sonra dün açıldı. Satıcı da satıcı da piyasanın kötü olduğunu ve fiyatları normalden fazla bulduklarını söyledi

Sütiş Eskişehir
Eskişehir haberi: Odunpazarı Belediyesi tarafından faaliyete geçirilen ikinci el oto pazarı 3 aylık sokağa çıkma kısıtlamasının sona ermesiyle dün yeniden açıldı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında açılan pazarda alıcı ve satıcılar buluştu. Ancak alıcı da satıcı da piyasanın yüksek olmasından şikayet etti.

ALICI YOK
Satıcı Mustafa Yüksel, “Pek hareket yok. Diğer pazardan geldik. Orada pek araba yoktu. Ya kimsenin haberi yok, olmadı. Arabamı 111 bin liraya satıyorum. Fiyatını bu defa düşürdüm. Ama alıcı yok” dedi. Satıcı Gökhan Topal, “Çok şükür uzun bir aradan sonra Pazar açıldı. Biz de esnaf olarak geldik. Havalar soğuk olmasına rağmen talep yok ama heyecanlıyız. Fiyatlarda herhangi bir düşme olmadı. Düşme konusunda beklenti var ama sıfır arabalarda olduğu gibi ikinci el araçlarda da düşeceğini sanmıyorum. Özellikle bayrama yakın daha da artar” diye konuştu.

PİYASA KÖTÜ
Alıcı Ali Tekin, “Piyasa şu an çok yüksek. Pandemiden dolayı sanırım. Böyle giderse de düşeceğini hiç sanmıyorum. Sıfır araçlarda da herhangi bir indirim söz konusu değil. Onlarda indirim olsa ikinci el araçların fiyatlarında da düşüş olacaktır muhakkak. 80 bin liralık araba 110 bin bandında geziyor. 3 ay önce 80 bin liraya almadığımız araba şu anda 110 bin lira. 3-5 bin liralık bir oynama değil” ifadelerini kullandı. Satıcı Ümit Avcı, “Pazarlığa geldik pazarda kimse yok. Şu anda araba satışları durmuş durumda. Piyasa çok kötü. İnşallah bu virüs bitecek, piyasalar açılacak. Araba fiyatları yükseldi. Biz bu aracı 60 bin liraya aldık 50 bin liraya satamayız ki. Para değer kaybetti. Yine aracımı 60 bin liraya vereceğim ama alan yok” dedi.

BÜTÇE MESELESİ
Alıcı Ahmet Alakuş, “Araç fiyatlarını yüksek buluyoruz. Alıcı da satıcı da kendine göre haklı. Bir devalüasyon var. Ya da gizli bir enflasyon var. Her şeyin fiyatı yükseliyor. Satıcılar da haklı. Biz de haklıyız. Bütçe meselesi sonuçta. Bir şeyler olacağını umut ediyoruz ama her şeyi pandemiye bağlamamak lazım” diye konuştu. ESRA ÜNLÜ

 
Kaynak : Esra ÜNLÜ
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Borsa 8 Mart 2021 15:20

Yakında almayı bırak herkes satacak alıcı arayacak fiyatlar daha düşer

0 2 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi