Ahmet Ataç 15 02 2024

Eskişehir'de akıl almaz koronavirüs vakası!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de akıl almaz koronavirüs vakası!
A
a

Eskişehir'de yaşayan Semra Kısa, hiç koronavirüs testi yaptırmamasına rağmen kendisine koronavirüslü olduğuna dair mesaj gelince ne yapacağını şaşırdı!

Sütiş Eskişehir
Eskişehir haberi: Eskişehir'de yaşayan Semra Kısa, hiç koronavirüs testi yaptırmamasına rağmen kendisine koronavirüslü olduğuna dair mesaj gelince ne yapacağını şaşırdı! Kısa, hiç koronavirüs testi yaptırmamasına, bugüne kadar bir kere bile Yunus Emre Devlet Hastanesi’ne gitmemesine rağmen, kendisine koronavirüs testinin pozitif olduğu mesajı geldi.  Kimlik bilgilerinin kullanılarak işlem yapıldığını söyleyen Kısa, “Pozitif olan kişi dışarıda geziyor. Bu kişiyi bulsunlar. Benim kimliğim yanımda. Peki nasıl geçti o kişinin eline benim kimlik numaram?” dedi.

Eskişehir’de yaşayan 37 yaşındaki Semra Kısa’nın başına akıl almaz bir olay geldi. Hayatında hiç koronavirüs testi yaptırmamış olan Kısa’ya bir gün bir mesaj geldi ve o mesajda Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde yaptırdığı Covid-19 testinin pozitif olduğu, kendisini karantinaya alması gerektiği söylendi. Kimlik bilgilerinin başkası tarafından kullanıldığını söyleyen Kısa, bu durum nedeniyle büyük tedirginlik yaşadığını, yetkililerin bu sorunu çözmesini istiyor.

BENİM ADIMA HASTANEYE GİDİLİP TEST YAPTIRILMIŞ
Başından geçen olayı anlatan Kısa, “Ben çarşıdayken bana mesaj geldi. Yunus Emre Devlet Hastanesi’ne gittiğim gözüküyor, koronavirüs pozitif olduğum gözüküyor. Ben hiçbir zaman hastaneye gitmedim. Hiç koronavirüs testi yaptırmadım. Benim adıma üç kere hastaneye gidilip test yaptırılıyor. Benim hiçbir şeyden haberim yok. Bana mesaj gelene kadar. Birisi benim adıma hastaneye gidiyor, benim kimlik numaramı kullanıyor. O kişi şu an pozitif” dedi. Mesajdaki ifadeleri aktaran Kısa, “Mesajda ‘Sayın Semra Hanım; 13.10.2020 tarihli test sonucu pozitiftir. Ekiplerimiz gelene kadar, acil sağlık durumu dışında lütfen evden çıkmayınız. Filyasyon ekiplerimiz sizinle iletişime geçecektir’ deniyor. Sonra tekrar mesaj geldi” şeklinde konuştu.

POZİTİF OLAN KİŞİ DIŞARIDA GEZİYOR
Pozitif olan kişi dışarıda gezdiğini vurgulayan Kısa, “Herkese virüs bulaştıracak. Ben negatif, o pozitif gözüküyor. Benim kimliğimi kullanıyor ve her yerde de kullanabilir. Ben adımın temize çıkmasını istiyorum. Buna bir çözüm bulsunlar. Benim kimliğim yanımda. Peki nasıl geçti o kişinin eline benim kimlik numaram ben onu merak ediyorum. Şu an çoğu kişi tehlikede. O kişi herkese bulaştırabilir. Bu kişiyi bulsunlar. Ben de tehlikedeyim. Benim kimliğimle her şey yapılabilir. Hem o kişiyi karantinaya alsınlar” dedi.

YUNUS EMRE DEVLET HASTANESİ YARDIMCI OLMADI
Yunus Emre Devlet Hastanesi’ne giderek çözüm istediklerini ancak hastanenin konuyla ilgili yardımcı olmadıklarını söyleyen Kısa, “Akşam Yunus Emre Devlet Hastanesi’ne gittik. Evet gelmişsiniz dediler. Ben hayır gelmedik diyorum, gelmişsiniz diyorlar. Orada gelmiş gözüküyorum. Tekrar gittik hastaneye. Bizimle ilgisi yok diyorlar. Yardımcı olun diyorum. Olmuyorlar. Ben Savcılığa, Emniyete gideceğim dedim. İstediğiniz yere gidin dediler. Ben Başhekimliğe kameralara bakar mısınız dedim. O kadının geliş saatiyle benim görüntüme bakın, karşılaştırın dedim. Bakamayız dediler. Bakmadılar.  e-Nabız’a girdiğimde orada her şey gözüküyor. Tomografiye de girmiş. Hepsi bana geldi” diye konuştu.


 
Kaynak : Hilal Köver - Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi