Eskişehir'de akıl almaz koronavirüs iddiası!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de akıl almaz koronavirüs iddiası!
A
a

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Fen Fakültesinde gerçekleşen YKS’ye koronavirüs tanısı konulmuş ve karantinada olan öğrencilerin alındığı iddiası Eskişehir'i salladı!

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir haberi: Eskişehir'de yapılan YKS sınavıyla ilgili bu koronavirüs iddiası ortalığı salladı! Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan, koronavirüs tanısı konulmuş öğrencilerin haftasonu gerçekleşen Yükseköğretim Kurumları Sınavına alındığını ve bu durumun sınavda görev alan tüm personelin son dakika haberi olmasına tepki gösterdi.
Geçen hafta sonu Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Fen Fakültesinde gerçekleşen YKS’ye koronavirüs tanısı konulmuş ve karantinada olan öğrencilerin alındığını belirten Alkan, “Cumartesi ve Pazar günleri yapılan YKS’de başta öğretmenler olmak üzere görev alan personele son dakikada Covid-19 tanısı konan ve karantinada olan öğrencilerin olduğu söylenmiştir. Aynı binada F5’te Cumartesi 5 pozitif 2 karantinada olan öğrenci Pazar günü 2 pozitif 2 karantinada bulunan öğrenci sınava alınmıştır. Bu durumun sınavda görev alan bütün personelden son dakikaya kadar gizlenmesinin bilimsel açıklaması yapılmalıdır” dedi.

ESKİŞEHİR'DE BUNUN YAPILMASININ İZAHI YOK!

ÖSYM’nin kamuoyunu bilgilendirmesini isteyen Alkan, “Sınavda görevi olan ve kronik hastalığı bulunan arkadaşlarımıza neden önceden bilgi verilmedi. ÖSYM bina sorumlusunun dahil akademik personel önceden bu durumu öğrenip görevlerini iade etmiş midir? Sınavda görev alan başkan ve gözetmen olan MEB personelinin sağlık güvenliği neden hiçe sayılmıştır?” diye sordu. Bu binada görev alan personelin kaygılı olduğunu aktaran Alkan, “Sınav güvenliğinin ne kadar hayata geçirileceği tartışılırken insan sağlığı açısından son dakikada yapılan bu bilgilendirmenin izahı yoktur” ifadelerini kullandı.

 
Kaynak : Anadolu Gazetesi - Esra Ünlü
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Hee 30 Haziran 2020 10:43

Hasta adam hasta hasta sınavda olacağına inanan hasta adam derdini söyle hee valla derdin her şey tuu kaka

4 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi