Ahmet Ataç 15 02 2024

Eskişehir'de AK Parti'yi topa tuttu!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de AK Parti'yi topa tuttu!
A
a

‘Eskişehirli milletvekilleri birlik olamıyor’ eleştirilerini yanıtlayan İYİ Parti Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, “Çok milletvekili olan partiler için söylüyorum; milletvekillerinin birbiriyle görüşmediği dahi söyleniyor. Eskişehir siyasetinde bir araya gelmek çok zor oluyor. Eskişehirlilere düşen bence şu; durumu değerlendirecekler. Oylarını verirken bu kriterleri de dikkate alın lütfen” dedi

Sütiş Eskişehir
İYİ Parti Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, basın mensuplarıyla bir araya gelerek gündeme dair açıklamalarda bulundu. Ülkede tarımın geldiği noktayı sert bir dille eleştiren Kabukcuoğlu, “Çiftçilerimiz çok daha fakirleştiler. Girdileri çok fazla oldu. Bunları istedikleri fiyatlara satamadılar. Pandemi döneminde ve pandemiden sonra yaşadığımız ekonominin rayına oturmadığı, dövizin çok yükseldiği, enflasyonun çok yükseldiği ülkemizde buradan zararlı çıkan iki kesim var. birincisi üreticiler, ikincisi tüketiciler. Kaliteli gıdaya ulaşamıyoruz. Türkiye’nin imkanları yerinde olduğu halde, günümüzde hesaplara göre Trakya kadar arazi ekilmemişken, bundan sonra bakıyorsunuz Tarım Bakanı gitmiş Venezuela’da toprak kiralamanın yollarını arıyor. Bunlar acayip bir şey. Türki çiftçisinin alın terini karşılamadan bu şekilde çözümler getirmek son derece suni şeylerdir” dedi.

KABUKCUOĞLU AK PARTİ’Yİ İŞARET ETTİ
Son günlerde kent özelinde konuşulan ‘Eskişehir milletvekilleri birlik olamıyor’ eleştirilerini değerlendiren Kabukcuoğlu, “Son zamanlarda milletvekillerinin birlik beraber olmadığı, bir araya gelmedikleri söyleniyor. Bunda haklı mı vatandaş, haklı… Geliyor muyuz, gelmiyoruz. Bazı milletvekillerini, genel kurula en devamlı milletvekillerinden birisi olarak söylüyorum, genel kurulda görmek bile mümkün olmuyor. Mutlaka işleri vardır, uğraşıyorlardır ama o ortamda bile buluşamadığınız milletvekilleriyle Eskişehir ortamında ya da Eskişehir siyasetinde bir araya gelmek çok zor oluyor. Bunun yanında İYİ Parti’nin 1 milletvekili var, tabii burada böyle bir sorun yok ama çok milletvekili olan partiler için söylüyorum; milletvekillerinin birbiriyle görüşmediği dahi söyleniyor. Böyle midir, değil midir tam bilemiyorum. Ama kamuoyunda bu şekilde yaygın bir kanı var. Önce bunların sağlanması lazım” ifadelerini kullandı.

ESKİŞEHİRLİLER DURUMU DEĞERLENDİRSİN
Milletvekillerinin öncelikle şehrinin sorunlarıyla ilgilenmesi gerektiğini vurgulayan Kabukcuoğlu, “Tabii ki ülkesinin de sorunlarıyla ilgilenmesi lazım, bunun için ne gerekiyorsa yapması lazım ama öncelikle şehrin sorunlarıyla ondan sonra da diğer sorunlarla ilgilenmesi lazım. Bir araya gelemeyen, oturamayan, konuşamayan, bir çay içemeyen milletvekilleri varsa bunlara ‘Hadi bir araya gelin de Eskişehir’in sorunlarını değerlendirin’ demek artık çok farazi bir şey oluyor. Burada Eskişehirlilere düşen bence şu; durumu değerlendirecekler. En geç 10 ay içerisinde sandık önlerine gelecek. Oylarını verirken bu kriterleri de dikkate alsın lütfen sayın hemşerilerimiz. Buna göre davransınlar, karar versinler. Önlerine kimi koymuşlar değil de kim uygunsa onlara göre karar versinler. Bir dahaki sefere benzer sorunları yaşamayalım” şeklinde konuştu.

PROJELERİN ÖNÜNÜ AÇMAK LAZIM
“Eskişehir termal su bakımından zengin bir ilimiz” diyen Kabukcuoğlu, “Bunlarla ilgili tesisler kurulabilir, daha değişik yatırımlar yapılabilir. Örneğin; seracılığa ağırlık verilebilir. Bu termal sular hem tarımda hem de turizmde kullanılabilir. Biz de çok güzel tesisler yapabiliriz. Eskişehir’in buna imkanları var. Bunu yapabilecek çok iş adamı da var. Bunun önünü açmak lazım, desteğini sağlamak lazım, teşvikini yapmak lazım. Burada devlete düşen yol gösterici olmak. Devlet de bu işlerle çok ilgilenmiyor. Daha çok kamu özel iştiraki olursa, yani bir yerde bir şey yapılır, oraya da belli bir garanti verilebilir, bunların karşılığında belli bir para giderse, hükümet bunlara çok yatkın” ifadelerini kullandı.

DERHAL YOLLAR YAPILMALI
Kamu özel iştiraki olmayınca yoların da gündeme alınmadığını ifade eden Kabukcuoğlu, “Maalesef yıllardır söylenen bir Alpu yolumuz var. Her sene bir 50-100 metre yapılıyor. Hala yılan hikayesi gibi devam edip gidiyor. İki gün önce oradan geçtik. 4-5 kilometre yol yapılmış, kilometrelerce yol boş duruyor. Kazalar oluyor, insanlar can kaybına uğruyorlar. Seyitgazi yolu çok enteresandır; Eskişehir-Afyon arası 135 kilometre. Aşağı yukarı orada bir 40 kilometre kadar Afyon yolu var. Bu yol mükemmel, bölünmüş, standartları yüksek bir yol. Ama Eskişehir yoluna geçtiğiniz zaman sanki köy yoluna girmiş gibi bu derece kalitesi düşük ve bakımsız bir yol. Hükümet Eskişehirlilere bunu yapmıyor, anlaşılır gibi değil. Bu yolu değerlendirse Eskişehir-Kütahya-Afyon’un trafiği düşer. Derhal Eskişehir’in yolları hallolmalı” dedi.

MİLLETİN GÖZÜNÜ BOYAMAYIN
Eskişehir’e verilen 4’üncü üniversite müjdesiyle ilgili konuşan Kabukcuoğlu, “Eskişehir’e bir üniversitenin daha yapılacağını duyduk. Tabii ki yatırım iyi bir şeydir, sevinç duyulacak bir şeydir ama şu daha güzel bir şey; dünyanın her hangi bir yerindeki vatandaş diyebilmeli ki Türkiye’de şöyle bir üniversite var, ben çocuğumu göndereyim orada eğitim görsün. Yine analar babalar diyebilmeli ki ya da buradan mezun olanlar diyebilmeli ki; dünyanın her bir yerinde oradaki tüm meslektaşlarıyla yarışır, onlar kadar bilgili, onlardan daha yetkin insanlar yetişsin. Sayı arttı, 200 oldu, 300 oldu, 400 oldu neye yaradı? Lise seviyesinde olursa, sen bunlarla ilgili gerekli bir planlama yapmazsan, örneğin 130 bin tane avukatın olursa, 700 bin tane atamayı bekleyen öğretmenin olursa bu çocuk okusa ne olur okumasa ne olur? Gidin pazarlara, orada atanamayan öğretmenler pazarcılık yapıyor. Siz bu insanları pazarcılık yapsın diye mi okutuyorsunuz? Önce iyi bir planlama yapmak lazım, milletin gözünü boyamamak lazım. Üniversitelerin kalitesini arttırmak lazım. Dünyada ilk 500 üniversite arasında bir tane üniversitemiz yok. Bizde eğitim, hizmet denince anlaşılan sadece kantitatif sayı…” ifadelerini kullandı.

İYİ PARTİ 1 BUÇUK YILDA TÜRKİYE’Yİ ARZU EDİLEN SEVİYEYE GETİRECEK
Yükseköğretim sınav sonuçlarını ‘facia’ olarak nitelendiren Kabukcuoğlu, “90 bin küsurdan fazla gencimiz sıfır çekti. Önce bunlara eğilmemiz lazım. Eskişehir’e bir üniversite daha kuralım ama önce şunu yapalım; Eskişehir’de mevcut 3 tane üniversiteyi diyelim ki biz dünyanın ilk 500 üniversitesi içine sokacağız. Daha iddialıysanız ilk 100 üniversitesi içine sokacağız. Biz sizden bunu bekleyelim. Ama bunu yapmak zor. Binayı dikiyorsunuz, içine yeterince öğretim üyesi koymuyorsunuz. Diyelim ki Eskişehir’de 3 tane üniversite vardı, bunlar ilk 500’ün içindeydi, bir tane daha yapılıyor, ilk 500’e bizim bir tane daha üniversitemiz girecek… Biz bununla iftihar edelim. Yoksa bunlar burada okusun, elleri boş çıksın, bir şeye faydası olmasın, çocuklar bedbaht, aileler mutsuz, bambaşka bir sosyal problem… AK Parti hükümeti maalesef 20 yıl milletin gözünü boyadı. Biz İYİ Parti olarak bu eksikliklerin farkındayız. Bu planlamaları hazırladık, bu çözümleri hazırladık. Gençlerin layık olduğu eğitimi vereceğiz. Onları dünya çapında insanlar olarak yetiştireceğiz. 20 yılın sonunda AK Parti maalesef Türkiye’yi enkaz haline getirdi. Bunların hepsinin düzeltilmesi lazım. Biz dev bir ülkeyiz bizim problemimiz; kaynakların yerli yerince harcanmaması ve israf, yolsuzluk… Bunlar düzeltildiği zaman kısa bir süre içerisinde, 1-1 buçuk yılda Türkiye arzu ettiğimiz seviyeye gelir ve dünyada hak ettiği yeri alır. Biz de başı dik alnı açık bir ülke olarak devam ederiz” şeklinde konuştu.

 
Kaynak : Hilal Köver - Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Termal- viyadük 28 Temmuz 2022 02:28

Kızılinler termal projesine atlayan iki chp li belediye vardı ne oldu onlar! Termal de termal kaç yıl oldu geçti üzerinden ne yapmışlar ahmet başkan kazım başkan onlara sorsanız! Toprakla oynacaklarına termal üzerine çalışsınlar. Neymiş pişmiş toprak sempozyumu vs v.s. afet riskli neden iptal oldu mesela! Ve iptalin  ardında kimler var açık açık konuşsanıza bir araştırıp kimler iptal için çalışmış! Trafik sorununu kim nasıl çözecek! 23 yıldır hoca yönetiyor şehri! Imar planı tadilatı yapılsa 20 yıl önce bunlar olmazdı.  Ne otopark sorunu olur ne de 6 7 metrelik sokaklar olurdu. Ali fuat güven caddesini şahın caddesine başlayacak viyadük ne oldu. Hoca çıkmış su var diyor imkânsiz diyor. Imar planı hazırlanırken o paralar şehir plancisina verilirken su yokmuydu! Porsuk çayı yeni mi çıktı da viyadüke engel oldu. 

0 0 Cevap Yaz
Seçmen 26 Temmuz 2022 23:00

Adam sana gelin birlik olalım diyor ee bu kalkmış seçmene bunlara oy vermeyin diyor. İyi parti önce kendini çek etsin chp yerine geçmek için elinden geleni yapıyor. Bumu sizin ittifak anlayışınız. Eskişehir den iyi partiye Oy çıkmaz.

0 1 Cevap Yaz
es esli 26 Temmuz 2022 21:36

Sayın vekil siz ne is yaparsiniz eskisehir icin ne yaptiniz

0 1 Cevap Yaz
ahmet 26 Temmuz 2022 18:57

BEN GENE AKP DİYORUM

0 1 Cevap Yaz
Vatandaş 26 Temmuz 2022 11:48

Sayın vekil yapamayacağı herşeyi söylemiş tebrikler

9 6 Cevap Yaz
Erhan canıgür 26 Temmuz 2022 11:46

Aslan bey siz eskişehirli bile değilsiniz. Madem bir araya gelmekten bahsediyorsunuz. Kendiniz bırakıp gittiğiniz partinizde bile bir araya gelebildiniz mi ?

8 7 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi