Eskişehir'de AK Parti ilçe adayları belli oldu!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de AK Parti ilçe adayları belli oldu!
A
a

AK Parti Eskişehir heyeti, 14 ilçe belediye başkan adaylığı konusunda isim önerisi sunmak üzere Ankara’ya gitti. AK Parti Genel Merkezinde yapılan görüşme sonrasında, Odunpazarı ve Tepebaşı İlçe Başkanlarının aday adayı başvurusu yapabilmek için istifa edeceği öğrenildi. 

Sütiş Eskişehir
Burhan Sakallı’nın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösterilmesiyle birlikte gözler ilçe belediye başkan adaylarına çevrildi. İl Başkanı Zihni Çalışkan, 14 ilçe başkanı, Milletvekilleri Nabi Avcı, Harun Karacan, Emine Nur Günay ve Burhan Sakallı’dan oluşan Eskişehir heyeti, AK Parti Genel Merkezine giderek ilçe belediye başkan adaylıklarına ilişkin isim önerisi sundu.

ÜÇ VEKİL AYNI ANDA GÖRÜŞTÜ

Önce üç milletvekili aynı anda Genel Merkez yetkilileriyle görüştü ve önerilerini sunarak görüşlerini aktardı. Daha sonra il başkanı ve tüm ilçe başkanlarıyla da yine aynı anda görüşüldü. Genel Merkez yetkilileri en son, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhan Sakallı’yla görüştü.

VOLKAN DOĞAN İSTİFA EDECEK

Yapılan görüşmeler sonrasında, Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan ve Tepebaşı İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz Kaynarca’nın, bağlı bulundukları ilçe belediyelerine aday adayı olabilmek için 1 Aralık Cumartesi günü görevlerinden istifa edecekleri öğrenildi. Ayrıca iki isim, aday adaylığı başvuru yapmak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Güney Amerika ziyaretini tamamlayıp Türkiye’ye dönmesini bekleyecek.   

ÜNLÜ VE TUÇ ÖNE ÇIKTI

Yine Eskişehir heyetinin genel merkezde yaptığı görüşmenin sonuçlarına ilişkin kulislerde konuşulanlara göre, Volkan Doğan’ın Odunpazarı Belediye Başkan Adayı olması yönünde uzlaşma sağlandı. Tepebaşı Belediye Başkan Adaylığı için ise Dündar Ünlü ve Hasan Tuç’ın isimlerinin öne çıktığı öğrenildi.  
Kaynak : Anadolu Gazetesi / Arif Anbar
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Çok güzel 20 Aralık 2018 22:05

3 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi