Eskişehir'de 57. Alaya Vefa Yürüyüşü

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de 57. Alaya Vefa Yürüyüşü
A
a

Eskişehir'de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Gençlik Merkezi tarafından organize edilen etkinlik kapsamında gençler, Reşadiye Camisi'nde sabah namazını kılıp dua ederek şehitleri andı.

Sütiş Eskişehir
Namazın ardından "Çanakkale" konulu vaazı dinleyen gençler, 103 metre uzunluğundaki Türk bayrağını açıp, Vişnelik Hava Şehitliği'ne yürüdü.

Şehitlikteki Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından katılımcılara yarma buğday çorbası ikram edildi.


Bilecik 

Bilecik'te de Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, burada yaptığı konuşmada, "Kahramanlık savaşı olarak da Türk ve dünya tarihine geçen Çanakkale Savaşı, çarpışmaların şiddetine bakıldığında insanlık tarihinin şahit olduğu en büyük savaş ve kahramanlık destanlarından biridir." dedi. 

Konuşmanın ardından Vali Tahir Büyükakın, Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Can, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Hacı Mehmet İnce, kurum ve siyasi parti temsilcileri, askerler ile çok sayıda genç, ellerinde Türk bayraklarıyla Şeyh Edebali Türbesi'ne yürüdü. 

Yürüyüş sırasında ellerinde 103 metre uzunluğunda Türk bayrağı taşıyan askerler, vatandaşlar tarafından alkışlandı. 

Türbe önünde yapılan duanın ardından katılımcılara çorba ikram edildi.


Kütahya

Kütahya'da da Ulu Cami'de sabah namazını kılarak dua eden kent protokolü, vatandaşlar ve gençlere yarma çorbası ikram edildi.

Yaklaşık 50 metre uzunluğunda Türk bayrağını taşıyan gençler, Kütahya Hava Şehitliği'ne kadar yürüdü.

Şehitlikteki program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadık Ölçen, burada yaptığı konuşmada, başta Çanakkale Savaşı'nda şehit olanlar olmak üzere tüm şehitleri rahmet ve minnetle andığını söyledi.

Çanakkale ruhunun yaşatılması gerektiğini ve bunun için de programlar düzenlediklerini dile getiren Ölçen, "Çanakkale Savaşı'nı üç kelime ile anlatacak olursak 'Geldiler, gördüler ve gittiler' şeklinde ifade edebiliriz. Geldiler imanı, mücadeleyi, vatan sevgisini, bayrak aşkını gördüler ve gittiler. Duramazlardı, duramadılar." diye konuştu.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, Hava Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Bülent Tatkan, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Tayfun Dündar, daire müdürleri, vatandaşlar, askerler ve gençlerin katıldığı program İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar'ın şehitler için dua etmesiyle sona erdi.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi