Eskişehir'de 50 vakaya koronavirüs testi yapıldı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de 50 vakaya koronavirüs testi yapıldı
A
a

Eskişehir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge'yi ziyaret eden CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü: Kentimizede şüpheli görülerek test yapılan 50 vakanın test sonucu negatif çıktı

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir haberi: Eskişehir CHP Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, COVİD-19 salgını konusunda Eskişehir’e ilişkin güncel bilgileri öğrenmek için,  İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge’yi ziyaret etti.
Jale Nur Süllü,  Türkiye’de COVİD-19 salgını ile ilgili Sağlık Bakanı tarafından sayısal olarak açıklanan vakaların hangi şehirlerde tespit edildiğinin açıklanmamasını,  yaklaşım olarak doğru bulduğunu, ancak, vakaların nerede olduğunun bilinmemesinin, vatandaşta tedirginlik yarattığını ve merak uyandırdığını söyledi. Bilgi kirliliğinin yol açtığı tedirginlikleri giderebilmek ve Eskişehir’e ilişkin doğru bilgileri alabilmek amacıyla, İl Sağlık Müdürü Bilge’yi ziyaret ettiğini belirten Süllü, edindiği bilgileri kamuoyu ile paylaştı:

Eskişehir'de 50 kişiye test yapıldı!

 “Eskişehir’de şüpheli görülerek test yapılan 50 vakanın test sonucunun negatif çıkması, küresel salgın ilan edilmesinin ardından test yapma kriterlerinin çeşitlenerek test sayısının artması, vakaların tespit edilebilmesi açısından sevindirici.  Testlerin yapılması için gerekli kitlerinin merkezlerde yetersiz olduğu bilgilerinin doğru olmadığını, gerekli görülmesi halinde, şüpheli görülen herkese test yapılabildiğini öğrendik. Ayrıca, Sayın Bilge,  Eskişehir’de salgının yaygınlaşması olasılığında, Şehir Hastanesi’nde hazırlıkların tamam olduğunu, ihtiyaç duyulması halinde Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde de olanakların seferber edilebileceği bilgisini paylaştı. ”Sağlık Bakanının, Umreden gelenlerde tespit edilen vakaları açıklamasının ardından,  şehrimize Umreden gelenlerin de merak konusu olduğunu söyleyen Süllü,   bu konuda da bilgi aldı.  Süllü, geçtiğimiz Cumartesi’ye kadar Eskişehir’e Umreden gelenlerin evlerinde olduğunu, ancak, Halk Sağlığı Uzmanlarınca sağlık durumlarının,  yakından takip edildiğini,  söyledi.  Süllü, ayrıca, Umreden, geçtiğimiz hafta sonu Eskişehir’e gelen iki uçağın,  inmeden Ankara’ya yönlendirilerek hemşerilerimizin, karantinaya alındığı, ayın 16’sı itibari ile geleceklerin ise hazırlanan Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun 3 yurdunda karantinaya alınacaklarını öğrendiklerini açıkladı.
Verdiği bilgiler ve alınan önlemlerdeki duyarlılık için, İl Sağlık Müdürü Sayın Bilge’ye teşekkür eden, karantinada olan hemşerilerimizin, sağlıklı bir şekilde evlerine dönmeleri temennisinde bulunan Süllü, Eskişehirlileri bu güne kadar şehirde tespit edilmemesinin, olmadığı ya da olmayacağı anlamına gelmediği yönünde uyararak, paniğe kapılmadan uzmanların önerilerini dikkate almaya, hijyen kurallarına uymaya; kalabalık ve kapalı ortamlardan uzak durmaya davet ederek,  Eskişehirlilere sağlıklı günler diledi.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Cifteler li 17 Mart 2020 19:37

Allahim sana siginir , senden yardim bekleriz. Lutfen uyarilara uyalim.

0 5 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi