Eskişehir'de 4 kişi sobadan zehirlendi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de 4 kişi sobadan zehirlendi
A
a

Eskişehir'den son dakika soba zehirlenmesi haberi. Sivrihisar'da sobadan sızan karbonmonoksit gazı, aynı aileden 4 kişiyi hastanelik etti.

Sütiş Eskişehir
Olay, Sivrihisar ilçesine Hızırbey Mahallesi Zafer Caddesi üzerinde bulunan bir ikamette gece saatlerinde yaşandı. Sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendiği anlaşılan aynı aileden Y.K. (27), S.K. (27), E.K. (4) ve ME.K. (1) hastaneye kaldırıldı. Korkulanın olmadığı olayda 4 kişi tedavileri yapılarak taburcu edildi.

Öte yandan Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü tarafından vatandaşlar, kış aylarında yaşanan karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı uyarıldı.

Eskişehir'de 4 kişi sobadan zehirlendi

Kış mevsiminin gelmesi ve hava sıcaklıklarının düşmesi nedeniyle birçok vatandaş kullandıkları soba, kombi ve şofbenden sızan korbonmonoksit gazı nedeniyle hayatını kaybediyor. Vatandaşların alacağı basit tedbirlerle önlenebilecek soba, kombi ve şofben kullanımından kaynaklı korbonmonoksit zehirlenmeleri ile ilgili olarak Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü personeli ve Makine Mühendisleri Odası ortak bir çalışma yaptı. Çalışma kapsamında Eskişehir'de soba kullanımının yaygın olduğu mahallelerden olan Gündoğdu'da toplantılar düzenlendi. Ağaçhisar Derneği ve Seyhan Kıraathanesi'nde soba, kombi ve şofbenden sızan karbonmonoksit gazı zehirlenmeleri hususunda vatandaşların almaları gereken tedbirlerin yanı sıra hırsızlık ve dolandırıcılık konularında bilgilendirme çalışmaları yapıldı. Vatandaşlara bilgilendirmeler sonrası broşürler dağıtılırken, soba kullanımının yoğun olduğu diğer mahallelerde de polis ekiplerinin vatandaşlarla buluşmaya devam edeceği öğrenildi.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi