Eskişehir'de 17 PKK üyesinin yargılanmasına başlandı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de 17 PKK üyesinin yargılanmasına başlandı
A
a

Eskişehir'de terör örgütü PKK/KCK'ye üyelik ve örgütün propagandasını yapmaktan suçlanan 17 sanık, ilk kez hakim karşısına çıktı. 

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın ilk duruşmasında, 1'i başka suçtan tutuklu 14 sanık ile avukatları hazır bulunurken 3 sanık duruşmaya katılmadı. Sanıklar, haklarında yapılan suçlamaları kabul etmezken beraat talebinde bulundu. 

Öğrenci olduğunu ve terör örgütü PKK ile bir bağlantısının olmadığını ifade eden tutuksuz sanık M.K, "Öğrenciyim. İddianamede adı geçen M.A.'ya ait bankamatik kartını izinsiz kullandığım suçlaması yanlıştır. Biz evde arkadaşlar olarak birbirimizin kartını kullanırız. M.A.'nın da onun kartını kullandığımızdan haberi var. Terör örgütü üyesi değilim, beraatımı istiyorum." dedi. 

Sanıklardan Y.A. ise, adına açılan sosyal medya hesabı olduğunu fakat ele geçirildiğini söyleyerek, "İddianamede terör örgütü üyesi olduğum, propagandasını yaptığım ve şikayetçilerin bankamatik kartlarını usulsüz kullandığım yazıyor. Bu suçlamaları kabul etmiyorum. ATM'den belirtilen kartlardan para çekmedim. Sosyal medya kullanmıyorum. Adıma bir hesap var ama onu ele geçirdiklerini düşünüyorum. Paylaşımları ben yapmıyorum, beraatımı istiyorum" ifadelerini kullandı. 

Öte yandan dava, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için 19 Şubat'a ertelendi. 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi