Eskişehir'de 15-0 diyoruz

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de 15-0 diyoruz
A
a

AK Parti Milletvekili Emine Nur Günay, ES TV’de yayınlanan Vaziyet programının konuğu oldu. ESGROUP Koordinatörü Ali Baş ve Köşe Yazarımız Arif Anbar’ın sorularını yanıtlayan Günay, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Sütiş Eskişehir
Emine Nur Günay: Yerel seçimlerde umut var. Umut büyük. 15- 0 diyoruz. Bizim hedefimiz bu. Zaten teşkilatlarımız her daim sahadalar. AK Parti ile ilgili 24 Haziran’da ben olumsuz hiçbir şey görmedim, hissetmedim.

AK Parti Milletvekili Emine Nur Günay ES TV’de yayınlanan Vaziyet programının konuğu olarak gündeme dair soruları yanıtladı. Son sürat sahada olduklarını kaydeden Günay, AK Parti’nin bayramlaşma töreninde Harun Karacan’ın yaptığı açıklama sonrası yaşanan polemikleri değerlendirdi. Günay, “Bayramlaşmada bir şey yaşandı. O konunun muhatabı ben değilim. Ama daha sonra Ayşe Kaytan Uçak’la biz daha önceden bir röportaj konusu vardı. Soruya ben de yaşanmış bir şeyin çok küçük bir parçası olarak samimiyetle cevap verdim. Ama orada ne bir isim geçiyor ne bir hedef var. Yani nasıl bu hale geldi bende anlamadım” dedi. Özellikle Dündar Ünlü için söylediği hiçbir şeyin olmadığını belirten Günay, “Tam tersi yine röportajın içinde şu ana kadar yani geçmişte görev yapmış tüm yöneticilerimize ve il başkanlarımıza teşekkür ediyorum cümlesi var. Bu cümle hiç görülmedi. Bir iki küçük kelime hatta cümle de demiyorum, bu esnetildi, esnetildi. Yorumlar yapıldı, cevaplar verildi” ifadelerini kullandı. “Sayın Dündar Ünlü ile bizim hiçbir şeyimiz yok” diyen Günay, “Bakın orada ben röportaj içinde de söylüyorum dördüncü vekil çıkarmak için bizim hedefimiz oydu. Dördüncü vekil kim? Biz kampanya döneminde Dündar Ünlü’yle simülasyonlarımız üzerinde görüştük, konuştuk, ne kadar yakın olduğumuzu paylaştık. Birlikte çalıştık. Ama o dönemde bir SKM içinde uyumsuzluk vardı. Sadece onu söyledim” şeklinde konuştu. Günay, “Teşkilatlara söz söyleyecek biri olursa en önce beni karşılarında bulur. Dündar Ünlü ile biz bir dönem geçirdik. Kendisine teşekkür ettim her zaman. Sayın Murat Özcan vekaleten il başkanlığı yaptı. Zor bir dönemde seçim kampanyası döneminde isimlerin hiçbiri yok röportajda tam tersi onarla teşekkür var. Onun için diyorum bu hale nasıl geldi ben de şaşıyorum” dedi.

HER DAİM
SAHADAYIZ
12 dış ilçeden sorumlu koordinatör milletvekili olarak atanan Günay, yeni alt projeler başlatacaklarını belirterek, “Hep söylüyorum 26’ncı dönemde köy köy gezmek istiyordum. Ama özel bir dönem geçirdik 26’ıncı dönem olarak ülke olarak çok özel bir süreç geçirdik. Çok şükür bugünlerdeyiz. Bu kadar köy bazında gezmek için ziyaret etmek için vakit olmadı ama 27’inci dönemde bunu yapacağız. Belediye başkanlarımızı da desteğiyle çok güzel bir dönem geçireceğimize inanıyorum. Sayın Nabi Avcı Odunpazarı İlçemizden Sorumlu Koordinatör Milletvekili, Sayın Harun Karacan da Tepebaşı İlçemizden Sorumlu Koordinatör milletvekili” ifadelerini kullandı. Yerel seçimleri değerlendiren Günay, “Yerel seçimler de umut var. Umut büyük. 15- 0 diyoruz. Bizim hedefimiz bu. Zaten teşkilatlarımız her daim sahadalar. AK Parti ile ilgili 24 Haziran’da ben olumsuz hiçbir şey görmedim, hissetmedim. Tam tersi bir siyasi istikrar anlamında bir sürece girdik. Tabiî ki yaşadığımız bir ekonomik dalgalanma dönemi var. Bunun da neden olduğunu niçin olduğunu hepimiz biliyoruz. Kur atağı nedeniyle oluşturulan ortamda tabi ki ekonomik yansımaları var vatandaşa. Bunun farkındayız” dedi.
 
TÜRKİYE’YE YAPILAN
BİR HAKSIZLIK
Ülke ekonomisine değinen Günay, “Kamu da ki tasarruf önce olacak. Ve gerçekten israf var. Bunu hepimiz görüyoruz. Bu önemli bir katkı sağlayacak” ifadelerini kullandı. Gazetelerde yaşanan kağıt sıkıntısıyla ilgili konuşan Günay, “Bu kur geçişkenliğinin çok hızlı yaşandığı alanlar, ürünler ve sektörler var. Onlardan birisi. Ama hiç henüz kur etkisini görmeyen hatta görmesi mümkün olmayan ithal girdisi olmayan ürünlerde de fiyat artışlarını görüyoruz. Fırsatçılar ne yazık ki dönemi kullandılar. Bu ikisini ayırmamız lazım. Az önce bahsettiğim gübre mazot tohum kağıt gibi şeylerde şu anda Ankara’da bir takım çalışmalar yapılıyor” dedi. Durumun ekonomik savaş olduğunu vurgulayan Günay, bu sorunu sadece Türkiye’yi değil Avrupa ülkelerini bile etkileyebileceğini belirtti. Kur atağını Türkiye’ye yapılan bir haksızlık olarak değerlendiren Günay, süreçle ilgili, “Bu bir süre devam edecek. Kasıma kadar bu hava çok değişmeyecek. Şu anda Meksika, Malezya, Brezilya, Güney Afrika, bunların da yerel para birimlerinde düşüşler var. Genelde de yükselen ekonomilerde de bir dalgalanma var” diye konuştu.

TABANIMIZ İTTİFAKA
HER ZAMAN YAKIN
Yerel seçimlerle ilgili herhangi bir anket çalışması yapmadığını söyleyen Günay,Ben anket yaptırmadım, kimse benden böyle bir şey istemedi. Tabi ki seçim dönemine girerken biz de kampanya politikalarımızı ona göre gerçekleştireceğiz. Biz teşkilat olarak sahadayız. Milletvekilleri olarak sahadayız. Eylül itibariyle ilçe danışma kurullarıyla birlikte bir anlamda yeni döneme başlamış olduk” dedi. AK Parti, MHP ve BBP ittifakıyla ilgili konuşan Günay, “Tabanımız zaten her zaman çok yakın olmuştur, belli hedefler çerçevesinde. 24 Haziran seçimlerinde de Cumhur İttifakı olarak çok güzel bir örnek sergilediğimizi düşünüyorum. Eğer sayın Erdoğan ve sayın Bahçeli böyle bir karar verirse tabi ki bizler buna uyarız. Eskişehir yerelinde de elimizden ne geliyorsa yapmaya her zaman hazır oluruz. Ama bu kararın kesinleşmesi iki lider tarafından önce o gerekiyor” ifadelerini kullandı. İttifak olmasa bile şanslarının olduğunun altını çizen Günay, “Biz diyoruz 15-0. Bizim hedefimiz bu. Biz 15-0 olacağına inanıyoruz. Bakın 24 Haziran seçim sonuçlarına ilçe bazlı baktığımızda oylarda artış var. Çok fazla karşılaştırmalı analitik çalışmalarım var. O yüzden söylüyorum; çok yakınız” dedi.

HEDEFİMİZ HER
İLÇEDEN BİR MARKA
Eskişehir’in İlçeleri Yenilikçi Atılım Platformu’ndaki çalışmalarına değinen Günay, “Çok önemli girişimcilerimiz var ilçelerimizde. Onlara ufak bir dokunuşla, birazcık Ankara’yla olan iletişimlerini kolaylaştırma, projelerine destek verme anlamında; biz o dokunuşları yaptık. Bütün hedefim de buydu. Ve markalar çıktı. Hedefimiz de her ilçeden bir markaydı. Mihalıççık kirazı dedik, şimdi Sorkun çömleğinin endüstriyel hakkını alıyoruz. Bu arada Kuşkonmaz Vadisi marka haline geldi. Mahmudiye’de Atlı Terapi Merkezi’miz büyük bir potansiyel. Türk Dünyası Kültür Başkenti iken yapılmış, şimdi Eğitim Başkentliğinde de onu inşallah daha farklı bir boyuta getirmeyi hedefliyor Bakanımız Nabi Bey. Hepsinin çok farklı değerleri var. Bu hem turizm açısından önemli hem de üretim açısından önemli.. Ben bunu hep söylüyorum eğer yerele destek verilirse belediye başkanlarımızın destek verdiği her proje onlar için büyük bir destek olarak geri döndü. Ben onlara da teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ŞEHRİMİZ İÇİN ÇOK
BÜYÜK KAZANIM
Şehir Hastanesi’nin Eskişehir için çok büyük bir kazanım olacağını söyleyen Günay, “Gerçekten bir sağlık üssü olacağına inanıyorum. Yılbaşından önce kesinlikle açılacak. Büyük bir kazanım olduğuna inanıyorum. Aslında çok fazla da bir gecikme yok. Bu arada Şehir Hastanesi’ni ilk Eskişehir’e kazandıran Bakanımız Sayın Nabi Avcı’dır. Bizler o zaman burada yoktuk. Yani ben milletvekili değildim. İlk, o zamanki Sağlık Bakanımız Sayın Mehmet Müezzinoğlu ile yaptığı görüşmeler sonucu şehrimize böyle bir hastane kazandırdılar. Ben her iki bakanımıza da çok teşekkür ediyorum” dedi. Anadolu Üniversitesinin yeni Rektörüyle ilgili konuşan Günay, “Sayın Rektörümüzü ziyaret ettim Bakanımızla birlikte. Çok pozitif, çok enerjik, genç, konulara hakim inanın çok yeni başlamış ama olayların her boyutuna hakim. Kendisini daha önceden bire bir olmasa da tanıyordum. 3 üniversitemiz de, diğer Osmangazi Üniversitemizin Rektörü de yeni atandı sayılır, biz çok umutluyuz. 2019 Türk Dünyası Eğitim Başkentliğine giderken 3 üniversitemizle birlikte iş birliği içinde çok büyük bir sinerji oluşacağına inanıyoruz. Gerçekten Eskişehir yeni bir döneme giriyor eğitim için diyebiliriz” ifadelerini kullandı. Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Tuncay Döğeroğlu’nun ilk defa bir kadın rektör atanması hatırlatılınca Günay, “O yüzden de ben çok mutluyum. Zaten kendisiyle görüştük. İnşallah iş birliği yapacağımız çok alan var. Baya bir sohbet ettik” dedi.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Nejdet 16 Eylül 2018 10:22

Görünen o ki yerel seçimde bütün umutlar Eğitim Başkenti projesine diğer deyişle Anadolu üniversitesinden alınması düşünülen mali katkıyla yapılacak işlerde. Emine Hanımın iki hafta önceki çıkışının ardında Naci Hocanın atanamayacağım tahmin etmesi ve Harun Beye yüklenmesi olmasın? Seçimde sıkıntı olacak dediler. Şimdi de öyle anlaşılmasın diye 15-0 iddiası.

0 0 Cevap Yaz
Es Es'li 15 Eylül 2018 12:03

Hangi yüzle 15-0 diyorlar ki, yaptıkları boyaların renginin solduğunun farkında değiller. Sandık dışında hakikaten iddialılar ama bilinen bir gerçek halkın iradesi geçmişte olduğu gibi sürpriz bir sonuç verirse o zaman 0-15 te olabilir. Saygılar

2 3 Cevap Yaz
veli 15 Eylül 2018 10:36

Günay etkisiz eleman.Sahibinin sesi.

1 7 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi