Ahmet Ataç 15 02 2024

Eskişehir'de 14'üncü Ulusal Öğrenci Kongresi başladı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de 14'üncü Ulusal Öğrenci Kongresi başladı
A
a

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Bilimsel Araştırma Topluluğu OBAT 14'üncü Ulusal Öğrenci Kongresi bugün yapılan açılış töreni ile başladı. 

Sütiş Eskişehir
Ulusal düzeyde olan ve çeşitli şehirlerdeki toplam 400'e yakın öğrencinin katılım gösterdiği kongre 3 gün sürecek. İlk oturumu bugün gerçekleşen kongre, İstiklal Marşı okunmasının ardından Kongre Başkanı Stj. Dr. Özgür Baltürk açılış konuşması ile devam etti. Kongre hakkında bilgiler veren Baltürk, "Ekip arkadaşlarımın özverili çalışmaları ile hazırladığımız 14'uncu ulusal Öğrenci Kongresi açılışında sizlerle birlikte olduğum için mutluluk duyuyorum. Kongremize 51 farklı üniversiteden 260 tıp fakültesi öğrencisinin gelmiş olması da bizi ayrıca mutlu etti. Temmuz aynda başlayan kongre hazırlık sürecinde amacımız her hekimin bilmesi gerektiğini düşündüğümüz acil vakalar hakkında sizleri en iyi şekilde bilgi sahibi yapıp, aynı zamanda dünyanın en güvenilir 4 şehrinden biri olan Eskişehir'i sizlere en iyi şekilde tanıtmak" ifadelerini kullandı. 

"Burada önemli olan entegrasyonu sağlamak" 
Kongre Başkanının ardından konuşan Kongre Danışman Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özkan Alataş ise bunun bir takım oyunu olduğunu söyleyerek, 
"Bildiğim kadarıyla dışarıdan 260 kişilik bir katılım var. İç katılımcılarla beraber bu sayı 400 demektir. Bu bir çok anabilim dalının ulusal kongre katılımcı sayısıdır. Programa baktığımda da biraz önce Nurdan Hocam ile konuştuk. Buradaki multidisipliner yaklaşım çok önemli. Çünkü Acil Tıp Anabilim Dalı kurulduktan sonra acil tıpın yine de kendi içinde çevirebilecekleri bir olay değil anabilim dalı. Herkes var bu takımda. Burada önemli olan entegrasyonu sağlamak. O nedenle takım ruhunun en çok işlediği yerlerden biridir. Aynı zamanda acil servisler vitrindir. Bir mağaza en güzel ürünlerini vitrine koyar içeriye müşteri gelsin diye. Bizim de acil servisimiz vitrindir. Tm hastanelerin vitrinidir. O nedenle bu vitrindeki kaliteyi hiçbir zaman düşürülmemesi gerekir" dedi. 

Konuşmaların ardından Acil Tıp Oturumu ile kongre devam etti.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi