Eskişehir’de 1 Mayıs coşkusu: Mücadele azmini kaybetmeyeceğiz

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir’de 1 Mayıs coşkusu: Mücadele azmini kaybetmeyeceğiz
A
a

1 Mayıs İşçi Bayramı Eskişehir’de coşkuyla kutlandı. Hat Boyu Caddesi’nden Cumhuriyet Meydanı’na yürüyen binlerce vatandaş, mücadele ve dayanışma mesajı verdi.

Sütiş Eskişehir
1 Mayıs İşçi Bayramı, Eskişehir’de coşkuyla kutlandı. TÜRK İŞ, DİSK, KESK, TMMOB ve EBTO’nun çağrısıyla Haller Gençlik Merkezi önünde toplanan binlerce vatandaş, Hat Boyu Caddesi’nden Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganlarının atıldığı yürüyüşe yediden yetmişe her yaştan vatandaş katıldı.

CHP’LİLER DE KATILDI

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen mitinge Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet ve CHP’li milletvekili adayları da katıldı.




“ÇABALARIMIZ KARARLILIKLA SÜRECEK”

Mitingin açılış konuşmasını yapan Tez Koop İş Eskişehir Şube Başkanı Hasan Hüseyin Yılmaz, “Ücretli çalışanların geçim ve yaşama şartları her geçen gün zorlaşmaktadır. Yaşanan enflasyon karşısında ücret artışları kasa bir zaman içinde etkisini yitirmektedir. Vergide ücretliler aleyhine olan yapı köklü olarak çözüme kavuşmamıştır. Daha yılın ilk aylarında vergi oranları yükselmekte, ücretli çalışanlar ağır vergi yüküyle karşı karşıya kalmaktadır. Asgari Ücret artışları enflasyon karşısında kısa bir sürede etkisini kaybetmekte, yapılmak durumunda kalınan artış toplumun ağırlıklı bölümünün gelirini asgari ücret seviyesinde yoğunlaştırmaktadır. Kamuda taşeron sorunu devam etmektedir. İnsani bir talep olan nakil hakkı konusunda halen bir adım atılmış değildir. Kayıt dışı istihdam sorunu ağırlığını sürdürmektedir. Sendikal örgütlenmenin önündeki engeller, mevzuattan kaynaklanan sınırlamalar, uygulamada karşılaşılan sorunlar devam etmektedir. Bütün olumsuzluklara rağmen İşçi sınıfı, yaşama ve çalışma şartlarının insana yakışır olması çabalarını kararlılıkla sürdürecektir” dedi.



“MEMLEKETİ ŞİRKET GİBİ YÖNETTİLER”

Yeni bir başlangıç çağrısı yapan DİSK Eskişehir Bölge Temsilcisi Zeynep Kaya, “Memleketi bir şirket gibi yönettiler! İşçiden alıp patronlara verdiler. Fakirden çalıp zenginin kasasını doldurdular. Emekçilerden alıp rantiyeye kaynak aktardılar. Rant için kentleri ve doğayı betona boğdular. Asırlık yardım kurumlarını bile depremde çadır satar hale getirdiler; doğal afetleri felakete çevirdiler. Salgında, depremde, ekonomik krizde en ağır bedelleri biz ödedik ama onların serveti katbekat büyüdü. Başkanlık rejimi boyunca 4 yılda 5,5 milyon yeni işsiz daha eklendi. Hak aramayı, sendikalı olmayı, grev yapmayı engellediler; üstelik bu yaptıklarıyla övündüler. Ama yine de başaramadılar. Eşitlik, özgürlük, adalet, barış, kardeşlik, eşit yurttaşlık isteyen, hakları için mücadele eden işçileri, kamu emekçilerini, emeklileri, kadınları, gençleri teslim alamadılar. Ve nihayet gün geldi, devran döndü. Bugün artık bir karar anındayız. Bu ülkeye, bu halka zararlı olan başkanlık rejimine son vermek için bir aradayız” diye konuştu.


HALAYLARLA COŞTULAR

Konuşmaların ardından Tepebaşı Belediyesi temizlik personelinin oluşturduğu Eko Şov sahne aldı. Daha sonra Barışa Ezgiler Grubu söylediği şarkılarla mitinge gelen vatandaşları coşturdu. Miting, halaylarla, oyunlarla son buldu. MELTEM KARAKAŞ
 
Kaynak : MELTEM KARAKAŞ
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi