Eskişehir'de "yol" eylemi: Artık sesimizi duyun!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de "yol" eylemi: Artık sesimizi duyun!
A
a

Eskişehir halkının yaşanan onlarca kaza ve yüzlerce can kaybının ardından ölüm yolu olarak adlandırdığı Seyitgazi-Kırka-Afyon karayolunun yapılması için yolu trafiğe kapatan vatandaşlar, “Bu partiler üstündedir. Artık sesimizi duyun, yolumuzu yapın” diye haykırdı

Sütiş Eskişehir
Eskişehir halkının "ölüm yolu" olarak adlandırdığı yolu kesip "sesimizi duyun" diye eylem yaptılar...
HABER MERKEZİ

Eskişehir haberi: Her yıl yüzlerce ölümlü ve yaralanmalı trafik kazasının yaşandığı ve ölüm yolu olarak adlandırılan Seyitgazi-Kırka-Afyon karayolunun 2020 Cumhurbaşkanlığı Programı’na alınmamasına tepki gösteren vatandaşlar, yolu trafiğe kapatarak, yetkililerin bir an önce yolu yapmasını istedi. Kırka girişinde yapılan basın açıklamasına CHP Milletvekili Utku Çakırözer, CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar, Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe ve birçok vatandaş katıldı. Yolun tek yönlü gidiş dönüş olması sebebiyle tehlike saçtığını söyleyen Uğur Tepe, “Her yıl bu yol üzerinde resmi olmayan rakamlara göre yılda 20 kaza çoğu ölümlü ve yaralanmalı olarak gerçekleşiyor. Eskişehir’i güneye bağlayan bu yol üzerinde yaklaşık 55 kilometrelik alan 80 virajdan oluşmakta. Yıllardır dile getirmemize rağmen hala bu yolda bir çalışma yapılmamaktadır.  Belediye olarak bu yolun imar çalışmalarını yapmaktayız. Bizim istediğimiz hükümet yetkililerinin bu yol üzerinde yoğunlaşarak kazaları azaltmak adına çalışmalar yapmaları ve bize yardımcı olmaları. Yol medeniyettir. Biz de bu medeniyetten yararlanmak istiyoruz. İnsan hayatının çok değerli olduğunu hatırlatmak istiyorum. Bu yola çözüm bulunmasını bekliyoruz” dedi.

KANDIRMAKTAN VAZGEÇİN
Afyonkarahisar tarafında yolun iki şeritli ve çok düzgün iken, Eskişehir il sınırı başladığında virajlı ve tek gidiş dönüş olduğunu hatırlatan Utku Çakırözer, “Artık bu yolların Türkiye’de örnekleri kalmadı. Bu yol 2020 Cumhurbaşkanlığı Programı’na dahi alınmadı. Bu yol jandarma istatistiklerine göre Eskişehir’de en çok kazanın meydana geldiği yol. Son 5 yılda 455, 2019’da 53 kaza meydana gelmiş. Bizler Meclis’te hem Genel Kurulda hem komisyonlarda defalarca dile getirdik. Ama yine 2020 yatırım programına dahi almadılar. Eskişehir’de yüzlerce kazanın meydana geldiği, onlarca yurttaşımızın hayatını kaybettiği bu yollar yatırımda yok. Varsa yoksa zehir santrali var. Artık Eskişehirlileri kandırmaktan vazgeçin” diye konuştu.

ESKİŞEHİR CEZALANDIRILIYOR
Vatandaşların hakkı olan yola bir an önce kavuşması gerektiğini vurgulayan Adar, “Afyonkarahisar tarafına baktığınızda Eskişehir adeta cezalandırılıyor. 31 Mart seçimleri öncesinde seçim çalışmalarına geldiğimizde bu yol üzerinde ölümlü kaza ile karşılaştık ve o zaman 1 yurttaşımız hayatını kaybetmişti. Eskişehir’i Afyon’a bağlayan bu yol diğer yollara göre 35, 40 km avantajı olan bir yol. Ancak bu yol cezalandırılmış durumda. 2020 bütçelerinin görüşüldüğü bir dönemde bu yolun programa alınmasını Eskişehirli yurttaşlar olarak diliyoruz. Diliyorum ki Eskişehirlilerin sesini duyan olur ve Eskişehir hakkı olan yola kavuşur” ifadelerini kullandı. Yurttaşlar adına açıklamada bulunan Karaören Mahalle Muhtarı Ramazan Topal ise, “Defalarca bu yol üzerinde ölümler oluyor. Yol yapılmayan hiçbir yer kalmadı ama bizim yolumuz hala yapılmadı. Bu partiler üstündedir. Cumhurbaşkanlığımıza, tüm siyasi parti temsilcilerimize çağrıda bulunuyoruz. Artık sesimizi duyun, yolumuzu yapın” ifadelerini kullandı.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Ky 11 Kasım 2019 11:03

Yoldan başka birşey yapmıyorlar diyenler bugün yol eyleminde hadi Erşen bey yapsın söze gelince Eskişehire herşeyi yapan oydu hani..

2 4 Cevap Yaz
Serdar 10 Kasım 2019 22:52

Yapılan yoları, otoyolları, köprüleri çok değersizleştiriyordunuz ne oldu. Daha on gün önce o yolu kullandım ve arkadaşlarla konuşmuştuk, bu yolların kıymetini anlayamayanları, çabuk unutanları, Seyitgazi yolunundan bir geçirmek lazım özellikle gece diye.

1 5 Cevap Yaz
DKC 10 Kasım 2019 12:18

Al bak, Eskişehir cezalandırılıyor diyor haberde. Ben söyleyince bazıları kabullenemiyor.Zoruna gidiyor, hızlı treni,stadyumu, çevreyolunu bana icat olarak sayıyorlar.Hadi çıksınlarda habere yalan desinler...

4 5 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi