Eskişehir'de "yok oluyoruz" çığlığı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de "yok oluyoruz" çığlığı!
A
a

Pandemi nedeniyle uzun zamandır zor günler geçiren kahvecilerin, Ramazan ayında da yüzü gülmedi. Kahveciler Odası Başkanı Zeki Çoban, “Şu aşamada günden güne yok olmaya gidiyoruz” dedi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Kahveciler Odası Başkanı Zeki Çoban, kahveciler için sıkıntılı sürecin devam ettiğini söyledi. Kahvelerin pandemi nedeniyle 18 ay kapalı kaldığını belirten Çoban, “Tabi ödemelerimiz devam etti. Burada çok yara aldık. Bu yara kapanacak gibi değil. Çoğumuz fire verdi, kapattı iş yerlerini. Bazılarımız kredilerle ayakta durmaya çalışıyor. Ramazan’a umutla girmiştik eski Ramazanlarda olduğu gibi herhalde biraz daha para kazanırız diye. Ama Covid’in vermiş olduğu korku nedeniyle maalesef kahvelerimizde yoğunluk yaşanmıyor. Cumartesi Pazar günleri dahil biz bu yoğunluğu bulamadık. Piyasada olan abartılı zamlar, ekonomik şartların değişmesi itibariyle kahveye gelen müşterilerimiz yanındakilere, arkadaşlarına ikram etmekte zorluk çekiyor. Böyle olunca bizim hasılatımız düşüyor. Şu anda kahvecilerimiz gerçekten sıkıntılı dönemlere devam ediyor” dedi.

KAHVELER NORMAL HAYATA GİRMEDİ
Hükümete olan taleplerini dile getiren Çoban, “Beklentilerimiz var, çalışmalarımız var ama bizim devletten beklentimiz şu; ya faizsiz uzun vadeli kredi verecek ya karşılıksız destek kredisi verecek. Bir nebze toparlanmaya çalışırız. Şu aşamada günden güne yok olmaya gidiyoruz” şeklinde konuştu. Piyasadaki zamların en çok kahvecileri etkilediğini vurgulayan Çoban, “Bizim girdilerimizde en çok etkileyen kahveci esnafı oldu piyasadaki zamlar. Bunun başında şekerdir, doğalgazdır, elektriktir, bu gibi giderlerimiz çok abartılı bir şekilde zamlandı. Bunun karşılığında biz ufak bir zam yaptık. Biz piyasa şartlarını takip edecek durumda da değiliz. Biz istiyoruz ki; zam olmasın, sürümden kazanalım, ucuza satalım. Ama maalesef” dedi. Pandemi sonrası oyunların açıldığını söyleyen Çoban, “Oyunlarımız açıldı. Normal hayata insanlar girdi ama kahveler normal hayata girmedi. Hala korku var. Oyun oynansa da fazla bir şekilde yoğunlukta değil. Yani bir kahvede 10 masa varsa 2-3 tane oyun masası var eğlenmek için” ifadelerini kullandı. Çoban, 2 liraya satılan çayın yeni gelen zamla 2,50 TL’den satıldığını, yakın zamanda başka bir zam düşünmediklerini kaydetti.
Kaynak : Hilal Köver
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi