Eskişehir'de 'serpme kahvaltı' israfı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de 'serpme kahvaltı' israfı
A
a

Son yıllarda popülerliği artan ‘serpme kahvaltı’ alışkanlığı nedeniyle gıda israfı devam ederken, kahvaltı salonu işletmecisi Fadime Kırıcı, müşterinin gözünü doyurmak için masaları donattıklarını ve israfın bu yüzden kaynaklandığını dile getirdi

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Son yıllarda popülerliği artan ‘serpme kahvaltı’ alışkanlığı nedeniyle gıda israfı devam ederken, kahvaltı salonu işletmecisi Fadime Kırıcı, müşterinin gözünü doyurmak için masaları donattıklarını ve israfın bu yüzden kaynaklandığını dile getirdi.
Eskişehir’de yaygınlaşan serpme kahvaltı kültürü nedeniyle gıda israfı artıyor. Günün erken saatlerinde başlayan kahvaltı hizmetleri, birçok mekanda akşama dek sürüyor. Sınırsız çay seçeneğinin müşterileri çektiği serpme kahvaltıda gelen zeytin, peynir, reçel, bal, kaymak, kızartmalar, domates, salatalık ve ekmek gibi pek çok gıda tüketilmeden masadan kaldırılıyor. Yerli ve yabancı turistlerin sıklıkla ziyaret ettiği tarihi Odunpazarı Bölgesi’nde kahvaltı salonu işletmeciliği yapan Fadime Kırıcı, israfın biraz da olsa önüne geçmek için porsiyonları küçülttüklerini vurguladı.

“Masa boş olduğu zaman ‘çok azmış’ gibi tepkiler alıyoruz”
İnsanların öncelikle gözlerini doyurmak için masayı donatmak zorunda kaldıklarını belirten Fadime Kırıcı, porsiyonları küçülttüklerinde insanların gözünde az gözüktüğünü söyledi. Müşteriler yiyecekleri kadar sipariş ederlerse israfın önüne geçebileceğini ifade eden Kırıcı, “Serpme kahvaltıda israf yaşandığı düşüncesine katılıyorum. Herkes reçel, pekmez gibi ürünler yemiyor, en azından insanlar kendi seçtikleri ürünleri yeseler hem biz israf etmeyiz hem de insanlar istediklerini yemiş olurlar. Genelde yumurta, hamur işi gibi ürünlerde müşteriye nasıl istediklerini soruyoruz ama reçel gibi ürünlerde müşteri masayı dolu dolu görsün diye koymak zorunda kalıyoruz. İnsanların önce gözlerinin doyması lazım, masa boş olduğu zaman ‘çok azmış’ gibi tepkiler alıyoruz. Müşteriler yiyecekleri kadar alırlarsa biz de fiyatları ona göre tutarız hem de israfı önlemiş oluruz. İsrafın biraz da olsa önüne geçmek için porsiyonları küçülttük o zamanda insanların gözüne az gözüküyor. Gözlerini doyurmak için masayı donatıyoruz ama gerçekten israf oluyor. İnsanlar isteklerine göre seçmeli sipariş verirlerse ben 100 TL yerine 50 TL alırım ama ziyan olmayacağını, dökülmeyeceğini bilirim” diye konuştu.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Bitirin 26 Aralık 2022 23:50

Bitirin o zaman. Kahvaltı tabağı yapın

0 0 Cevap Yaz
Vayvay 25 Aralık 2022 22:52

Oyle yerlerde zengin insan bulamazsin.oralara gidenler cebine 3 kurus para giripte ona buna artislik yapmak icin giden

0 0 Cevap Yaz
Kafakakan 25 Aralık 2022 15:16

Ozaman serpme kahvaltı israfı değil de , insanoğlunun gözü doymazligi diyebiliriz aslında..

0 2 Cevap Yaz
Günah be ! 25 Aralık 2022 11:41

İnsanın gözünü bir avuç toprak doyursun derler. Nitekim doğrudur bu söz. İnsanımız hiç bir nimetin kıymetini bilmiyor malesef. Toplum olarak biz bu hale ne ara geldik yahu? Bu müsrüflüğün ve kibirin sonu hiç iyi değil.. Allah sonumuzu hayır etsin!!!

0 3 Cevap Yaz
Hong Kong 25 Aralık 2022 11:36

Ablacım insanların gözü doysun diye masa donatılır mı? Tabakta kalan her bir kahvaltılık için ayrı bir 5tl alsanız kimse israf etmez. Veyahut herkes yiyebileceği kadarını tabağına ücreti karşılığı alsa israfın önüne geçersiniz. Yada standart ve sade bir menü ile bu işi çözebilirsiniz.

0 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi