Eskişehir'de “sarıkız örümceği” korkusu! Evlerine giremiyorlar...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de “sarıkız örümceği” korkusu! Evlerine giremiyorlar...
A
a

Tepebaşı bölgesi Kavacık Mahallesi’nde ortaya çıktığı iddia edilen sarıkız örümceği mahalleliyi tedirgin etti. Ekrem Ulucan isimli vatandaş Kavacık’taki evinin girişinde yakaladığı örümcek karşısında şaşkına döndü.

Sütiş Eskişehir
Öğrenilen bilgilere göre Sarıkız örümceği Türkiye'de Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde, dünyada da yoğun olarak Afrika’da bulunuyor… Sarıkız örümceğinin diğer türlerden farklı olarak etle beslenmesi dikkat çeken özellikleri arasında… Halk dilinde Sarı Ömer olarak da bilinen bu örümcek özellikle akrep, kertenkele, hatta fare ve kendinden büyük memelilerle bile beslenebiliyor. Güçlü çeneleri sayesinde et parçalarını kolayca koparıp yiyebilen sarıkız, iddiaya göre Tepebaşı ilçesine bağlı Kavacık Mahallesi’nde görülmesi endişeye yol açtı. Mahalle sakinlerinden Ekrem Ulucan, evinin giriş kapısında gördüğü örümceği yakalayarak kavanoza koydu.



EVİMİZE GİDEMİYORUZ
Yaşadıklarını anlatan Ulucan, “Geçtiğimiz haftalarda bir tane sarıkız örümceği görmüştüm ancak pek üzerine düşmedim. Bu hafta da evin kapısında görünce ben ve ailemde büyük tedirginlik oluştu. Komşularım da aynı şekilde endişe içinde. Örümceğin bahçemize nereden geldiği konusunda hiçbir bilgim yok… Örümceğin sayılarının artmasından endişe duyuyoruz. Bu konuda ne yapacağımızı da açıkça bilemiyoruz. Evimize gitmeye korkar olduk… Her an bir yerden çıkacak tedirginliği yaşıyoruz. Örümceği öldürmeden yakalamayı başardık. Bir kavanoz içerisinde tutuyoruz yetkililere teslim edebiliriz” diye konuştu.
Kaynak : Kaan Özcan / Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi