Eskişehir'de 'Ritimlerin Ahengi'

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de 'Ritimlerin Ahengi'
A
a

Anadolu Üniversitesi Vurmalı Çalgılar Topluluğu “Bahar Gösterisi Ritimlerin Ahengi” konseriyle Öğrenci Merkezi Salon 2016’da sahne aldı.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Çok sayıda öğretim elemanı ve seyircinin katıldığı konserde, Halk Dansları Biriminde yer alan dansçılar da Vurmalı Çalgılar Topluluğu'na eşlik etti. 2004 yılında kurulan Halkbilim Araştırmaları Merkezi Vurmalı Çalgılar Topluluğu’nda Anadolu Üniversitesi öğrencilerinin yanı sıra dışarıdan da çok sayıda katılım olduğunu belirten Halkbilim Araştırmaları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Deniz Taşçı, “Merkezimizin en önemli görevi; sanatın iyileştirici gücüne inanmak, bu inancı çeşitli etkinliklerle göstermek, uygulamak ve yaygınlaşmasını sağlamaktır. Toplulukta yer alanlar, her hafta profesyonel müzisyen disipliniyle bu işe odaklandılar. Dolayısıyla bu gecede emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı. 

Selçuk Yüksel’in şefliğinde “Harem Kompozisyon, 7/8’lik Kompozisyon, 9/8’lik Kompozisyon, 18’lik Kompozisyon, Bolero, Tekila, Tango Hint Üvertür, 6/8’lik Kompozisyon ve Desperado” eserlerinin seslendirildiği konserde, çok sayıda misafir sanatçı da yer aldı. Konserde ayrıca Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Elemanlarından Öğr. Gör. Zeynep Fırat ve Grup Ayrıkotu Solisti Alev Demir solo olarak performans sergiledi. 

Konserin sonunda Prof. Dr. Deniz Taşçı tarafından, Şef Selçuk Yüksel’e ve misafir sanatçılara çiçek takdim edildi.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi