Eskişehir'de "papağan" seferberliği!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de "papağan" seferberliği!
A
a

Eskişehirli Yağcı ailesi, evlerinden kaçan 1 yaşındaki ‘Şeker’ adındaki sultan papağanları bulmak için adeta seferber olurken, drone ile çatılarak bakıldı, sokak sokak aramaya başladı.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi

Eskişehir haberleri

Uluönder mahallesinde bulunan evin balkon kapısını açık unutulması sonucunda sultan papağını önce balkona çıktı, ardından da yan binaya uçtu. Papağanın uçtuğunu gören aile bireyleri hemen yan binaya bakmaya gitti, ancak Şeker, oradan da diğer binalara uçarak gözden uzaklaştı. Çatılarda olabileceği düşüncesi ile aile drone yardımıyla çatılara baksa da papağanlarını bulamadı. Bunun üzerine papağının resminin bulunduğu afişi hazırlayan aile, evin yakın çevresine asmaya başladı. Diğer yandan aile kuşun kafesi ile sokakları gezmeye başladı.

“Yaklaşık 8 aydır bizimle birlikteydi”
Sultan papağanı görenlerin haber vermesini isteyen Feyzullah Yağcı, yardım istedi. Yağcı, papağının kaçmasıyla ilgili şunları söyledi:

“Papağanımızın adı şeker. Sultan papağanı. Bugün öğlen saatlerinde balkon kapısı açıkken dışarı çıkmış. Çatıya uçmuş. Çocuklar almaya çalışmış, ama bu seferde başka çatıya uçmuş. Biz de aradık ama bulamadık. Bir yaşında papağanımız. Yaklaşık 8 aydır bizimle birlikte. Çok seviyoruz. Hepimiz çok üzgünüz. Drone ile çatılara baktık. Ulaşamadığımız için. Mahalleye haber verdik görenlerin bize ulaşması için. Ayrıca yakın çevremize de ilanlar yapıştırdık. Gören olursa bize haber versinler diye. Buradan da sesleniyorum. Bulursanız ve bize ulaştırırsanız çok seviniriz.”
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi