Eskişehir'de 'obezite okulu' açılıyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de 'obezite okulu' açılıyor
A
a

Eskişehir Sağlık Müdürlüğünce 17 Nisan'da açılacak obezite okulu için kayıtların alınmaya başladığı bildirildi.

Sütiş Eskişehir

İl Sağlık Müdürü Uğur Bilge, yaptığı açıklamada, obezitenin gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin en önemli sağlık sorunları arasında yer aldığını kaydetti.

Obezitenin genel olarak, bedenin yağ kütlesinin aşırı artması sonucu boy uzunluğuna göre vücut ağırlığının arzu edilen düzeyin üstüne çıkması olduğunu aktaran Bilge, Türkiye'nin de dünyada giderek yayılan kilo fazlalığı ve şişmanlık-obezite salgınının etkisi altında bulunduğunu belirtti.

Bilge, obezite sorununa sadece estetik yönden değil, sağlıklı yaşam penceresinden de bakılması gerektiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Kilo fazlalığı ve obezite bitmeyen bir korkudur. Estetik boyutu yanında yol açtığı sağlık sorunları da çok önemlidir. Obezite ömrü kısaltır. Hipertansiyon, şeker hastalığı, osteoartrit, safra kesesi taşı, koroner arter hastalığı, kolesterol yüksekliği, uyku bozuklukları, kanser gibi pek çok sağlık sorununda ya hazırlayıcı ya da kolaylaştırıcı etkendir.  Sağlıklı yaşamın ana ilkelerinden biri sağlıklı beslenmedir."

Bu önemli sağlık sorunuyla mücadele için Sağlık Müdürlüğü bünyesinde "obezite okulu" açılacağını belirten Bilge, şu bilgileri aktardı:

"Okulumuzda, 'obezite nedir, tedavi yolları ve cerrahisi ,obezite ve egzersiz, zayıflama ilaçları, beslenme tedavi metotları, sağlıklı besin hazırlama pişirme teknikleri, beslenme yeme davranış değişikliği önemi ve metotları, diyet yemek tarifleri, besinlerin değişim listeleri-neyin yerine ne tüketilebilir? Verilen kiloları koruma yolları' konuları, dalında uzman eğitimciler tarafından anlatılacak. Eğitimler, müdürlüğümüz Köprübaşı ek hizmet binasında Dr. Davut Savran Eğitim Salonunda verilecek. Eğitimlere 18-65 yaş arası bireyler ön kayıt alınarak katılacaklar. 17 Nisan'da başlayacak eğitimler için ön kayıtlar yapılabiliyor. Başvurular, Eskişehir Sağlık Müdürlüğü Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Birimi, Mail Büyük Erman Ek Hizmet Binası Diyet Polikliniği ve Odunpazarı Sağlıklı Hayat Merkezi Diyet Polikliniğine şahsen yapılacak."
 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi