Ahmet Ataç 15 02 2024

Söyle bakalım madenlere neden karşısın!

AK Parti Büyükşehir Belediye Meclisi grup başkanvekili Murat Özcan, Sevinç köyünde kömür çıkarılmak istenmesi ile ilgili sosyal medya hesabından şu soruyu yöneltiyor...

17 Ocak 2022 08:43
A
a
Sütiş Eskişehir
AK Parti Büyükşehir Belediye Meclisi grup başkanvekili Murat Özcan, Sevinç köyünde kömür çıkarılmak istenmesi ile ilgili sosyal medya hesabından şu soruyu yöneltiyor:
-Söz konusu madenler olunca muhalif bir üslupla yaklaşanlar niyetlerini açıkça söylemeliler. Maden ve yeraltı zenginliklerimiz çıkarılıp işlenmeli mi yoksa çıkarılmamalı mı?
-Dünyada daha organik bir yöntemle madenler çıkarılıyor da Türkiye de bu yöntem uygulanmıyor mu?
…/…
Sorudur, duruyor…
Hiç kuşku yok ki bu soruya en iyi yanıtı madencilik alanında uzman kişiler yanıtlayacaktır. Uzmandan ne anladığımızda farklıdır?
Madenin sahibi mi uzmandır, yoksa maden mühendisi mi?
Müteahhit mi uzmandır yoksa inşaat mühendisi mi? Rant ile bilim sürekli birbirine karşıdır.
…/…
Her ülke yer altı ve yerüstü kaynaklarından en verimli şekilde yararlanmak ister. Peki “yer altı ve yer üstü kaynakları” çakışıyorsa ne yapılmalı. Türkiye’nin en verimli tarım arazilerini kömür tozuna bulamak verimli bir yaklaşım mı yoksa zararlı mı?
Ben kendi adıma şunu söyleyebilirim…
Sevinç köyünde çıkarılacak olan kömürle yer üstü zenginliğimizde karşılaştırdığımızda kömürü çıkarmak ülkemize, şehrimize faydalı değil, tam aksine zararlı!
Kömürden elde edebileceğiniz enerjiyi, elde edebileceğiniz maddi geliri çok rahatlıkla güneş enerjisinden elde edebilirsiniz…
Tarımdan da elde edersiniz!
İnsana, hayvana, doğaya, suya, havaya zarar vermeden enerjiyi elde etmek mümkün!
Bir zamanlar Türkiye toprakları “açık talan” halindeydi. Ama artık devir değişti. Toprağımıza, suyumuza, havamıza sahip çıkmamız gerekiyor. Kendi adıma şunu söylüyorum. Yeraltı kaynağımız yerüstü kaynaklarımızı yok ediyorsa, çıkmasın gömülü kalsın!
 

DİŞ HEKİMİ ŞİMDİ NEREDE?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir televizyon programında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'dinleniyoruz' iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada, "Konuşmaları kaydetseydik Pensilvanya ile konuşmasını duyardık." diyerek bir diş muayenehanesinde söz konusu görüşmenin gerçekleştiğini söyledi…
Peki dişçi kim?
Gerçekten böyle bir konuşma olmuş mu?
Ali arif Özzeybek bir diş hekimi, 2011-2018 yılları arasında Kılıçdaroğlu’nun danışmanı olarak görev yapıyor…
Ali Arif Özzeybek, 2018 yılında CHP’den istifa ederek AKP’ye katıldı. AKP’nin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyeliğine yedekten seçilen Ali Arif Özzeybek aynı zamanda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun danışmanı olarak görev yapıyor.
…/…
Olayın özeti aslında bu…
Ancak söz konusu “dişçi” konuşmadan, olay netliğe kavuşmayacak gibi…
 

BU FOTOĞRAF KARESİNE BEKLİYORUZ!

 
Ligin ikinci yarısına Karacabey’i 2-1 mağlup ederek başladık…
Önümüzdeki haftalar için taraftara güven, rakiplere gözdağı verdik!
Devre arasını iyi değerlendirdiğimiz ortaya çıktı.
Ve maç sonucu karşımıza çıkan şu fotoğraf karesi…
Taraftarı, futbolcusu, yöneticisinin bir arada olduğunu gösteren harika bir fotoğraf…
Bu fotoğraf karesine şehrin ileri gelenlerini de bekliyoruz…
 

İTTİFAKLAR SAĞOLSUN!

Türkiye’de faaliyette bulunan siyasi parti sayısında son iki yılda rekor artış yaşandı. 2020 yılında 26 siyasi parti kurulurken, 2021 yılında yeni kurulan siyasi parti sayısı 23 oldu. 2 yılda kurulan 49 yeni siyasi parti ile Türkiye’de kayıtlı siyasi parti sayısı 123’e çıktı.
Son kurulan parti ise Şahlanış Partisi…
10 Ocak tarihinde resmen kuruldu. Amblemi şaha kalkmış bir at!
Bugün seçim olsa 24 parti seçime girme hakkını elinde bulunduruyor. Parti sayısının çoğalmasında ittifakların rolünün olduğunu da düşünüyorum. Yakın gelecekte, biraz öne çıkmış her siyasi isim kendi için bir parti kurarsa şaşırmayın!
 

GÜNÜN SÖZÜ!

Açıklama yaparak zamanınızı boşa harcamayın: insanlar sadece duymak istediklerini duyarlar. Paulo Coelho
 

GÜNÜN KARİKATÜRÜ

Günün Karikatürü 17 01 2022

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Vatandaş 18 Ocak 2022 09:28

Soru bu değil hükümet in projelerine neden karşısın

9 3 Cevap Yaz
Gazi yılmaz 17 Ocak 2022 23:55

Muhtelif şehirlerimizde kömür çıkarılıyor ve termik santrallar var neden, şikayet gelmiyor. Vişnelikteki birinci sınıf tarım alanlarını vişne evleri vs.gibi rant kondurmak için imara açanların günahı dahamı az ?

9 3 Cevap Yaz
Harbi 17 Ocak 2022 20:27

Biz hükümete güveniyoruz milletin zararına bir iş yapmayacakları ortada. Milli kaynaklar elbette kullanılacak kıyamete kadar kalacak değil. Başarılar.

9 3 Cevap Yaz
Vatandaş 17 Ocak 2022 16:09

Burada sorulması gereken soru neden AKP nin projelerine karşısın olacaktı

9 3 Cevap Yaz
millet 17 Ocak 2022 10:25

'Yeraltı kaynağımız yerüstü kaynaklarımızı yok ediyorsa, çıkmasın gömülü kalsın!' Arkadaşım sen hangi devirde yaşıyorsun. Teknolojiyi takip etmiyormusun. Zarar vermeyecek şekilde bir sürü yöntemler geliştirildi. Bırak kalsın ne demek. O zaman elektrik ve enerji de dışa bağımlılıktan nasıl kurtulacaksın. Çevreye en az zararlar bu kaynaklar çıkarılmalı. Bu kömür havzası için tahsis edilen alan belediyelerin yıllık imara açtığı alan kadardır. İmara açılan alanlardaki ( yerüstü kaynaklarımız)çevre ne oldu. O zaman senin kafanda gidersek hiç yayılma insanlar üstüste yaşasın. Nüfus artıyor. Yeraltı kaynaklarımızı en az zararla ekonomiye kazandırmalıyız. Yada elektriğe zam olunca bir taraflarımız yırtmayacağız.

15 11 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi