Eskişehir'de 'kiracı hakları' atölyesi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de 'kiracı hakları' atölyesi
A
a

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Eskişehir Barosu işbirliğiyle düzenlenen, “Genç Kiracıların Hakları Atölyesi” Büyükşehir Osmangazi Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirildi. Gençler, ev kiralama başta olmak üzere bu konuda merak ettikleri soruları hukukçulara yöneltme fırsatı buldular

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Eskişehir Barosu işbirliğiyle düzenlenen, “Genç Kiracıların Hakları Atölyesi” Büyükşehir Osmangazi Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirildi. Gençler, ev kiralama başta olmak üzere bu konuda merak ettikleri soruları hukukçulara yöneltme fırsatı buldular.
Büyükşehir Osmangazi Gençlik Merkezi’nin gençlere yönelik atölye, söyleşi başta olmak üzere eğitsel, sosyal ve kültürel çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.
Bu kapsamda Eskişehir Barosu işbirliğiyle düzenlenen “Genç Kiracıların Hakları Atölyesi” Büyükşehir Osmangazi Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Eskişehir Barosu adına Av. Nilseli Baran Sertkaya ve Av. Selin Özdemir tarafından gerçekleştirilen atölyede, gençlere başta kira artışları sonucunda artan mağduriyetlere karşı yapılması gerekenler olmak üzere, “Kira sözleşmesi doldurulurken nelere dikkat edilmeli? Kira sözleşmesi nasıl doldurulur? Kira artışı hangi oranda yapılır? Hukuki haklarımızı biliyor muyuz?” gibi çok sayıda soruya cevaplar arandı.
Atölyede gençler ev kiralama sırasında yaşadıklarından örnekler vererek hukukçulara merak ettikleri soruları sorma imkanı da buldu.
Atölyenin kendileri için çok faydalı olduğunu belirten gençler, “Üniversiteli genç kiracılar olarak bilmediğimiz birçok konuda bilgi sahibi olduk. Bizlere bu imkanı sağlayan Büyükşehir Belediyemize ve hukuki haklarımızı bize aktaran Eskişehir Barosu’na çok teşekkür ederiz” dediler.
Büyükşehir Osmangazi Gençlik Merkezi yetkilileri, düzenlenen etkinliklerle her alanda gençlerle bir arada olmaya devam edeceklerini belirttiler.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Halil 16 Ekim 2022 15:35

Ev sahiplerinin hakları yok mu.Adam ev sahibi ise suç mu işlemiş.Parasını bankaya koysa daha karlı çıkar.Yatırm yapmış..Suç işlemiş.

1 2 Cevap Yaz
Hukuk 16 Ekim 2022 15:32

Bu ne ya.....sanki ev sahipleri gaspcı gibi...Her şeye % 100 zam gelmiş.Devlet ev kiralarını kanunla %25 ile sınırlıyor.Bütün zamlar % 25 ile sınırlanıyor mu.Bu adalet mi.Ev fiatları 500 ,600 binden 1,5.2 milyona çıkmış. ..EV FİATLARINIA NEDEN SINIRLAMA YOK.

1 2 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi