Eskişehir'de "imitasyon ürün" isyanı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de "imitasyon ürün" isyanı!
A
a

Eskişehirli esnaf, bazı markaların imitasyonlarını sattıkları gerekçesiyle sürekli denetlemeye maruz kaldıklarını söyleyerek, Euro bazında ödedikleri cezalar nedeniyle iflas etme nokrasına geldiklerini ifade etti

Sütiş Eskişehir
Eskişehirli esnaf, bazı markaların imitasyonlarını sattıkları gerekçesiyle sürekli denetlemeye maruz kaldıklarını söyleyerek, Euro bazında ödedikleri cezalar nedeniyle iflas etme nokrasına geldiklerini ifade etti.
İki Eylül Caddesi, Hamamyolu Caddesi, İsmet İnönü Caddesi ve Asarcıklı Caddesi’nde bulunan esnaflar, Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Metin Güler’i ziyaret etti. Esnaflar, ziyaret sonrası ETO binası önünde açıklama yaptı. Patentli olduğu söylenen bazı markaların imitasyonlarını sattıkları için sürekli ceza ödemek zorunda kaldıklarını anlatan esnaflar, Türkiye’nin birçok yerinde bu ürünlerin satıldığını fakat Eskişehir’deki esnaflara özellikle baskı uygulandığını belirttiler.

YASAL YOLLARLA ALIYORUZ
Söz konusu markalı ürünleri İstanbul’da toptancıdan yasal yollarla satın aldıklarına dikkat çeken Yılmaz Kırıkoğlu, “Cadde esnafı olarak bizim marka ürünlerle ilgili zaten ekonomik bir sıkıntı yaşadığımız pandemi sürecinde hiçbir şehirde uygulanmayan bir baskı yöntemiyle her gün canı sıkılan avukat bizim mağazalarımıza gelip sürekli denetleme yapıyor. Bizim derdimiz bu denetlemelerin yapılması değil, ama Eskişehir’in özellikle seçilmesi ve insanlara sürekli baskı yapılması. Bu uygulama Denizli’de, Kastamonu’da yok, Bilecik’te yok. Sadece Eskişehir’de var. Bu denetlemeler yapılır ama her hafta yapılmaz. Bize iş yaptırmıyorlar. Dükkânı açar açmaz avukatlar dükkânın önünde. Binlerce marka var biz bu markaları bilemeyiz. Biz İstanbul’dan ürünleri normal toptancıdan alıyoruz. Mağazaya geliyorlar satamazsınız diyorlar. Bu ürünler patentli ürünlermiş. Bunlar legal şekilde İstanbul’da satılıyor. Bir tek bize yapıyorlar bu baskıyı. Metin Bey’e sıkıntılarımızı anlattık. Siyasiler de bu konuya el atmalı. Çok ciddi euro bazlı cezalar yazılıyor. 10 bin, 15 bin eorolar. Esnaf arkadaşlarımız bu yüzden kapatmak zorunda kaldı” diye konuştu.

İTHAM ALTINDA BIRAKILIYORUZ
Diğer bir esnaf Akın Yüksel, “İnsanlar 5 bin lira, 10 bin lira verip çarşıda alışveriş yapamaz. İnsanlar ister istemez bunun imitasyonunu istiyorlar. Ben Hamamyolu’nda zannetmiyorum 10 bin liraya çanta alsın insanlar. Siyasilerden de yardım bekliyoruz. Sürekli itham altında bırakılıyoruz” şeklinde konuştu.

ARKADAŞLAR CEZAEVİNE GİRDİ
Bir şapkaya 15, 20 bin lira verebilecek vatandaşın olmadığını anlatan diğer bir esnaf Mehmet kerenciler ise, “Bir şapkaya 15, 20 bin lira verecek vatandaşımız yok. Biz bunları uygun fiyata satıyoruz. Eskişehir’de ayda 3, 4 kere denetleme, baskın var. Başka illerde ayda bir kere yapılıyor. Çok ciddi paralar isteniyor. Karşımızda muhatap da bulamıyoruz. 7, 8 esnaf arkadaşımız bu yüzden cezaevine girdi. İmitasyonu satamazsınız diyorlar” ifadelerini kullandı.
 
 
Kaynak : Meltem Karakaş Kaya
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
eses yaşar 5 Ocak 2022 11:17

imitasyon ürün satmak dolandırıcılık ve emek hırsızlığıdır.

1 1 Cevap Yaz
eses 5 Ocak 2022 11:12

orjinal marka ürün satan esnafa yazık degilmi.AVM lerde binlerce kira ödüyor.Birde ticaret odası başkanına gidiyorlar yüzsüzlük degilmi.Başka şehirlerde satılıyorsa o şehirlere gidin satın.orjinal ürün satanlarda toplanıp sizi mi şikayet etmeli.

0 1 Cevap Yaz
Esnafa sahip çıkacak mı ? 4 Ocak 2022 19:47

Metin Güler geçen sene, avm de açılan yöresel panayıra ateş püskürüyordu; Üyemiz olan esnafları kimseye ezdirmeyiz. Eskişehirli olmayanlara Eskişehirde ticaret yaptırmaz, ekmek yedirmeyiz. Eskişehir esnafinın sonuna kadar arkasındayız diyerek, o panayırı kapattırmıştı. Hadi bakalım ETO ve Başkanı Metin bey, şimdi de sizi esnafın arkasında görelim. Bu sefer karşınızda bir kaç metrekare kurulan panayır yok. Bakalım ne yapacaksınız ??? Bakalım yine esnafa sahip çıkacakmısınız ???

6 5 Cevap Yaz
Kazım 4 Ocak 2022 19:26

Esnafsın, malı tanesi 5 ten alıp tanesi 15 e satıyorsun. Dünyanın parasını kazanıyorsun. Fakat nedense ticari kanunları iyi bilen, mevzuatları iyi bilen sağlam bir avukat ile çalışmak aklına gelmiyor. Kapına gelen avukatla muhatap olmak yerine neden; Benimle değil avukatımla muhatap olun diyemiyorsun ? Ticaret yapıyorsan, kanunları ve mevzuatı bileceksin. Kendini dengeleyeceksin, herşey maliyet kısarak, 5 liraya alıp 15 liraya satmaktan ibaret değildir

5 6 Cevap Yaz
Fethi 4 Ocak 2022 19:04

İyide kardeşim, adamlar marka yaratıyor, ünleniyor, yatırım yapıyor, arge yapıyor üretiyor. Sen napıyorsun ? Bu kadar emek veren ve marka yaratan adamın emeğinin üzerine konup al satçılık yaparak bedavadan para kazanıyorsun. Sonrada ceza yedim diye isyan ediyorsun. Taklitçilik suçtur, fikir ve sınai hakları koruma kanunu ne için var sanıyorsun ? Sende koy ortaya şöyle bir 15 20 milyon dolar yüklü bir sermaye, aç fabrikanı, yarat markanı, sat dükkanda. Yoksa senin yaptığını 1 trilyon sermayesi olan herkes yapar. Açar dükkanı, getirtir çakma marka giysileri paraya para demez. Nasıl olsa ne fiyat yazsan vatandaş alıyor değil mi ?

5 6 Cevap Yaz
BİR VATANDAŞ 4 Ocak 2022 16:47

yavuz hırsız ev sahibini bastırır. taklit sahte ürün satmayacaksın esnaf kardeşim.

5 7 Cevap Yaz
İmitasyon 4 Ocak 2022 16:36

İmitasyon ürün satmak sahtekarlıktır. Bunca senedir Eskişehir halkına çakma ürünleri gerçeği fiyatına sattılar Yeter artık. Satın alırken aldığı malın sahte mi gerçek mi olduğunu bilmiyor mu? Bunlar iflas da etsin, ceza da ödesin. Sahte mal satan ticaretten men edilsin. Fransa’da, Almanya’da çakma satlıyor mu? Çalış, sıkıyorsa markanı yarat…

5 5 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi