Eskişehir'de "Halk Süt Projesi" başlıyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de "Halk Süt Projesi" başlıyor
A
a

Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin Mahmudiye Çifteler Han İlçeleri Süt Üreticileri Birliği ile hayata geçirdiği proje kapsamında, üreticiden alınan sütler, kontrolden geçirildikten sonra Halk Ekmek büfelerinde satışa sunulacak.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi

Eskişehir Büyükşehir Belediyesince kırsal kalkınmaya destek olmak ve halkın sağlıklı, ekonomik ve doğal süt ihtiyacını karşılamak amacıyla hazırlanan Halk Süt Projesi'nin 17 Aralık'ta başlayacağı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, sütün toplumun her kesimi tarafından tüketilebilmesi için planlanan proje kapsamında, Mahmudiye Çifteler Han İlçeleri Süt Üreticileri Birliğinden alınacak sütlerin, kontrollerden geçirildikten sonra sağlıklı ve doğal bir şekilde halka ulaştırılacağı belirtildi. 

Pastörize doğal sütün, uzun ömürlü (UHT) sütlerle karıştırılmaması gerektiği aktarılan açıklamada, "UHT süt ciddi ısıl işlemlerden geçmektedir. Halk Süt yaklaşık 7 günlük raf ömrüyle günlük süttür. Pastörizasyon işlemi sütün içindeki yararlı mikro organizmalara hiçbir zarar vermemektedir. 17 Aralık itibarıyla yenilenen Halk Ekmek büfelerinde 5 litrelik halk süt 15 lira karşılığında satılacak. Kısa sürede 1,5 ve 3 litrelik satışlar da başlayacak." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, toplumun tamamına yönelik birçok sosyal proje gerçekleştirdiklerini, Halk Süt'ün de bu kapsamda görülebileceğini ifade etti.

Büyükerşen, sağlıklı nesiller yetiştirmek ve halkın en temel tüketim maddelerinden sütü katkısız, güvenli ve ekonomik tüketebilmesi amacıyla Halk Süt Projesi'ne 17 Aralık'ta başlayacaklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Projemiz ile Eskişehirli çiftçimizin ürettiği, doğal, sağlıklı, ekonomik sütü halkımızla buluşturuyoruz. İlk olarak yenilenen Halk Ekmek büfelerinde satışa sunulacak Halk Süt, pastörize günlük süt olma özelliği taşıyor. Hiçbir ticari kaygı gütmeden yağı alınmamış ve içine başta su olmak üzere herhangi bir madde katılmamış sütlerimizi piyasadaki muadil pastörize günlük sütlerden çok daha ucuza halkımıza sunuyoruz. Kırsal kalkınmayı desteklemek amacıyla süt üreticisine de bu projeyle destek oluyoruz. Katkıları sebebiyle Mahmudiye Çifteler Han İlçeleri Süt Üreticileri Birliğine de teşekkür ediyorum."

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
GÖKHAN 12 Aralık 2018 16:24

Neden mahmudiye - çifteler ve han ilçesinden temin ediliyor. hem 5 litre süt 15 tl çok pahalı belediye hizmeti daha ucuz olmalı

1 0 Cevap Yaz
batca26 12 Aralık 2018 12:16

Şahane bir uygulama olur.Belediye bunu iyi düşünmüş.

1 2 Cevap Yaz
Osman

günaydın derler ama akşam oldu

1 1
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi