Eskişehir'de "eksi bakiye" isyanı  

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de "eksi bakiye" isyanı  
A
a

2023 asgari ücreti vatandaşın cebine girmeden açlık sınırının altında kaldı. Yaza doğru asgari ücrete tekrar zam yapılması gerektiğini söyleyen Eskişehirli vatandaşlar, “Eksi bakiyeyle geçiniyor asgari ücretli. Aldığım para yetmiyor. Şu an tek işte çalışmak bir asgari ücretliyi geçindirmiyor” dedi.

Sütiş Eskişehir
Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun (TÜRK-İŞ) aylık olarak yayımladığı “Ocak 2023 Açlık ve Yoksulluk Sınırı” raporuna göre, yoksulluk sınırı 28 bin 875 TL; açlık sınırı 8 bin 864 TL olarak belirlendi. 8 bin 506 lira olan asgari ücret, şubat ayında vatandaşın cebine girmeden açlık sınırının 360 TL altında kaldı. Temmuz ayında asgari ücrete tekrar bir zam yapılması konusunda düşüncelerini sorduğumuz vatandaşlar, geçinmek için ek iş yapmak zorunda kaldıklarını, bu nedenle temmuz ayında tekrar bir zam yapılması gerektiğini ifade etti.

Ali Osman Ayvaz
“Şu anda geçim zor. Zam gelmesi lazım. 500 lira, bin lira da olsa gelmesi lazım. Her şeye zam var zaten. Denge bozuldu artık. Ev kendinin değilse Allah sabır versin. Kira veriyorsan geçinemezsin. Yakıt zaten bin liradan aşağı gelmiyor.”

Ferit Eroğlu
“Mart ayına yakın zam geleceğini, 9 bin 950 lira olacağını söylemişti reis. Enflasyon sürekli yükseliyor. Zar zor geçiniyor asgari ücretli. Bazı şeylerden kısmadan geçinmek çok zor. Gezmeden tozmadan, yemeden içmeden kesiyorsun. İnşallah yazın zam gelir.”

Ahmet Salih Kurt
“Yapılmalı tabi. Piyasanın zamları asgari ücreti aldı götürdü zaten. Bir şey ifade etmedi. 1 kilo yoğurt 45 lira. Geçinmek mümkün değil. Ek iş yapıyorum. Çok zor durumda insanlar. Yazı bile beklemeden, şartlar belli. Zam yapılmalı.”

Ahmet Küçükduyur
“Bizim düşüncemiz yapılması yönünde. Yapılırsa geçim derdi biraz da olsa geçer. Eksi bakiyeyle geçiniyor asgari ücretli. Bir sonraki aya devrede devrede geçiniyor. Aldığım para yetmiyor. Krediyle geçiniyorum. Ek işler yapıyorum. Şu an tek işte çalışmak bir asgari ücretliyi geçindirmiyor.”
 
 
Kaynak : MELTEM KARAKAŞ
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Mustafa 4 Şubat 2023 21:00

Avm ler marketler tatil köyleri dolu ama açsınız aç kalırsınız dilerim

2 1 Cevap Yaz
Tarık guner 4 Şubat 2023 09:00

Heryer araba dolu avm ler çakılı ekmekler çöp te bu nasıl eksi bakiye

2 1 Cevap Yaz
Esk26 3 Şubat 2023 16:12

Vatandaş hakliz hepimiz eksi bakiyeyle döndürüyoruz evi üstelik 4-5 aydır neredeyse, daha zamlı maaşı cebimize koymadan herşeye %100 zam geldi

3 8 Cevap Yaz
Çiftelerli 3 Şubat 2023 12:07

Türkiye Cumhuriyet i böyle bir enflasyon yaşamadı et süt alamaz olduk küçüçük bisküvit on lira

3 9 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi