Eskişehir'de "bataktayız" isyanı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de "bataktayız" isyanı
A
a

Eskişehir Lokantacılar Odası Başkanı Bahar Bilen Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan işletmelere kredi desteğinden küçük esnafın yararlanamayacağını söyledi.  Bahar Bilen, esnafımızın psikoloji bozulmuştur. Esnaf travmada, batakta” dedi

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Bahar Bilen yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanımız tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamaya göre KOSGEB aracılığı ile Mikro ölçekli işletmelere 30 Bin TL, Küçük ölçekli işletmelere  75 Bin TL  faizsiz kredi kullandırılacak olup, ödemesi 2024 yılında başlayarak 4 er aylık taksitlerle yapılacak, açıklamasından sonra esnafımız bayram öncesi büyük bir umut içine girmişti” dedi. fakat ilgili Genelge yayınlandıktan sonra kredi destek paketinden yararlanmadığını görünce küçük esnaf olarak çok büyük bir hayal kırıklığına uğradıklarını belirtilen Bilen “Zor bir dönemden geçiyoruz Tabi'ki sıkıntı yaşayan tüm sektörler desteklenmeli ancak Üretimine hiç ara vermeyen Sanayici ve tüccarımıza  gereken her türlü destek yapılırken, zaten kısıtlı çalışan ve  yaklaşık 14 aydır dükkanı tamamen kapalı olan yiyecek ve içecek sektöründeki  Lokantacı esnafımıza “Bayram şekeri“ niteliğinde bir kereye mahsus sadece 1000 TL verilmektedir. Esnaf teşkilatımız olarak destek kredilerinin dışında tutulmamız kabul edilebilir bir durum değildir Bu durum gerçekten küçük esnaf olarak bizleri üzmüştür. Esnaf toplumun mihenk taşıdır” dedi.

PSİKOLOJİLERİ BOZULDU
Başkan Bilen sözlerine şöyle devam etti: “Bin yıllık Ahi evran geleneğinden gelen esnaf teşkilatımız, Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu yana yaklaşık 100 yıldır, tüm toplumsal ve afet olaylarında her zaman devletine destek olmuş, hiç yük olmadan sadece vergisini vermiştir. Anayasanın 173. Maddesinde Devlet, esnaf ve sanatkarı koruyucu ve destekleyici tedbirleri alır deniliyor, şehrin sönmeyen ışıkları gibi sabahın en erken saatinde her caddede, her mahallede, her sokakta dükkanın tezgahının başına gelen, kısıtlı sermayesi ile günlük gelirini istihdam etmeye çalışan vefakar ve cefakar esnafımıza acilen ses verilip kucak açılması gereklidir. Bugün gelinen nokta şu ki sadece küçük esnaf üzerinden yürütülen Pandemi süreci teşkilatımızı çok mağdur duruma  sokmuştur, cezalandırılır hale gelmiş, adeta bu pandemi sürecinde boyun eğdirilmiştir. İşletmelerimiz kapalı ama Bağ-Kur, stopaj, KDV gibi tüm vergilerimiz tahakkuk etmektedir. Biriken borçlarımız artık bizi kara kara düşündürmekte, endişelendirmektedir. İflasın eşiğine gelenler, kapatanlar, kirasını ödeyemeyip mülk sahibinle ihtilafa düşenler, yok pahasına devretmeye çalışanlar ve 14 aydır tüm kira ve masrafları sabit işleyip sonuna kadar borç batağında olan ama ayakta kalmak için son çaba ve  çırpınışlarını yapan esnaf arkadaşlarımız ciddi manada psikolojileri bozuldu, derin travmalar geçirmekteler, acilen destek kapsama dahil edilmeliler, iki bayram arası  can suyu olacak kredilerden yararlandırılmalıdır”  


 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi