Eskişehir'de "4 kat" talebi!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de "4 kat" talebi!
A
a

Eskişehir'de aralarında 100 metre olan iki mahalledeki yapılaşma farkı gözle görülür şekilde dikkat çekerken, bir yanda milyonluk evlerin yanı sıra diğer mahalledeki virane evler bulunuyor. Vatandaşlar ise, iki farktan dolayı yetkililere tepki gösterirken, kendi mahallerine de 4 kat imar istiyor.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir'in Odunpazarı ilçesinde bulunan Vadişehir ve Çankaya mahallelerinde bulunan imar farkı göze çarpıyor. Çankaya Mahallesi’nde bazı bölgelerde 2 kattan fazla verilmeyen imar izni, bölgeye 100 metre uzaklıktaki Vadişehir Mahallesi’ne verilmesi vatandaşların tepkisine neden oluyor. Bahse konu Çankaya Mahallesi sınırları içindeki bölgede 2 kata kadar imar izni verildiği öğrenilirken, bölgeye 100 metre yakındaki ve Vadişehir Mahallesi’ndeki 4 katlı ve milyonlarca TL değerli yapılar dikkat çekiyor. İki mahalle arasındaki bina yapısı ve kalitesi göze net bir biçimde çarpıyor.
Eskişehir'de "4 kat" talebi! 29.03.2023

Vadişehir Mahallesi’ndeki binalar dayanıklı ve depreme dayanıklı olduğu görülürken, Çankaya Mahallesi’ndeki yapıların daha eski olduğu gözlendi.  İmar izni verilmeyen Çankaya Mahallesi’nde oturan arsa sahibi Davut Kılıç, “Az ileride yapılan inşaatların bir dairesinin 3- 4 milyon TL olduğu söyleniyor. Bize 2 kat altı garaj olarak izin veriliyor, ama başka yerlere altı garaj 4-5 kat izin verilebiliyor. Burada 2 kattan fazlasına izin yok. Ya herkese aynı davranılsın ya da buraya da izin verilsin” dedi.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
saim 29 Mart 2023 14:44

sana aynen katılıyorum davut abi hükümetlerin surunu bunların adaleti yok

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi