Eskişehir cuma namazı vakti saat kaçta? 10.07.2020

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir cuma namazı vakti saat kaçta? 10.07.2020
A
a

Eskişehir cuma namazı vakti kaçta? Eskişehir namaz vakitleri Eskişehir'de yaşayan vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Cuma namazı saat kaçta, ezan kaçta okunuyor, 10 Temmuz 2020 Cuma kaçta kılınacak sorularının yanıtı haberimizde.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir cuma namazı vakti kaçta sorusu bu hafta da ibadet edecek kişiler tarafından araştırılmaya devam ediyor. Güneş’in her ilde farklı saatlerde doğup farklı saatlerde batması nedeniyle namaz vakitleri de o ile özel olarak belirleniyor.

Cuma namazı kaç rekat?

Cuma namazı 4 rekat sünnet, 2 rekat farz ve 4 rekat da son sünnet olmak üzere toplam 10 rekattan oluşur. Namaz, Cuma günü camide kılınır ve erkekler için farz olan bir namazdır. Cuma günleri müminlerin bayramı olarak sayılır. Cuma namazı kadınlar için farz değildir.

Cuma namazı nasıl kılınır?

  • Cuma namazına başlarken öncelikle "Niyet ettim Allah rızası için Cuma namazının 2 rekât farzını kılmaya. Uydum hazır olan imama." denilir ve Cuma namazını kılmak için niyet edilir. Ardından "Allahu Ekber" diyerek Tekbir getirilir ve namaza başlanır.
  • Tekbirin ardından eller bağlanır ve sessizce Sübhaneke okunur. Sübhaneke'den sonra bir şey okunmaz ve imam dinlenir.
  • İmamın okuduğu sureleri bitirmesinin ardından "Allahu Ekber" denilerek rükuya gidilir. Rükuda 3 kere "Sübhâne Râbbiye'l-Azim" denir ve ardından doğrulunur. Doğrulurken "Semi Allahu li-men hamideh", tam doğrulunca da "Rabbenâ leke'l hamd" denir.
  • Sonra "Allahu Ekber" diyerek secdeye varılır. Secdede 3 kere "Sübhâne rabbiyel-a 'alâ" denir. "Allahu Ekber" diyerek dizlerin üzerine oturulur. Tekrar "Allahu Ekber" dedikten sonra yine secdeye varılır ve 3 kere "Sübhâne rabbiyel-a 'lâ" denir.
  • "Allahu Ekber" diyerek secdeden ayağa kalkılır ve ikinci rekata başlanır. Ayağa kalktıktan sonra eller bağlanır ve hiçbir şey okunmadan imam dinlenir.
  • İmam sureleri okumayı bitirdikten sonra "Allahu Ekber" diyerek rükuya varılır. Rükuda 3 defa "Sübhâne Râbbiye'l-Azim" denir ve doğrulunur. Doğrulurken "Semi Allahu li-men hamideh", tam doğrulunca da "Rabbenâ leke'l hamd" denir.
  • Daha sonra "Allahu Ekber" diyerek secdeye gidilir. Secdede 3 kere "Sübhâne rabbiyel-a 'alâ" denir. "Allahu Ekber" diyerek dizlerin üzerine oturulur. Tekrar "Allahu Ekber" dedikten sonra yine secdeye varılır ve 3 kere "Sübhâne rabbiyel-a 'lâ" denir.
  • Secdeden kalkarken "Allahu Ekber" denilerek Tahiyyata oturulur ve Ettehiyyâtü, Allâhumme Salli, Allâhumme Bârik ve Rabbenâ okunur. Dualar bittikten sonra imamla beraber yüz önce sağa çevrilir ve "Es selâmu aleyküm ve rahmet'ullah" denilerek selam verilir.
  • Aynı şekilde sola da selam verildikten sonra Cuma namazının farzı tamamlanır.
eskisehir-cuma-namazi-vakti-kacta-10-07-2020.jpg

Eskişehir cuma namazı vakti kaçta? Diyanet Eskişehir namaz vakitleri

Güneşin her ilde farklı saatlerde doğup batması sebebiyle namaz vakitleri her il için özel olarak belirlenir. Cuma namazı öğle namazı vaktinde eda edilir.

10 Temmuz 2020 Eskişehir Cuma namazı vakti

10 Temmuz 2020 günü Eskişehir'de Cuma namazı 13:08'de kılınacak.
Kaynak : anadolugazetesi.com
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi