Eskişehir çeyrek altın ne kadar? Altın fiyatları - Gram, çeyrek, yarım ve tam altın kaç lira? 27.02.2020

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir çeyrek altın ne kadar? Altın fiyatları - Gram, çeyrek, yarım ve tam altın kaç lira? 27.02.2020
A
a

Eskişehir'de altın fiyatları bugün yükseldi mi? Kapalıçarşı ve Eskişehir serbest piyasada çeyrek altın kaç lira oldu? Gram altın kaç lira? Dolar ve Euro ne kadar? Eskişehir altın fiyatları yorumları ve ekonomiyle ilgili bugünün bütün verileri haberimizde

Sütiş Eskişehir
Eskişehir altın fiyatları yorumları bugün verilerine göre, altın fiyatları önceki günlere göre daha yavaş bir seyir izliyor 

Corona virüsü salgınının Çin´in dışında birçok ülkeye sıçraması nedeniyle küresel ekonomik büyümeye etki edebileceği endişesi ile yatırımcılar altına yöneldi.

Çin'de ortaya çıkan corona virüsü birçok ülkeyi etkiledi. Diğer ülkelerde de görülmesi küresel ekonomiye büyük bir etki yaptı. Bu durumun küresel ekonomik büyümeye neden olacağı düşüncesiyle yatırımcı altına yöneldi. Çeyrek altın fiyatlarındaki büyük artışla birlikte vatandaş daha çok gram altın alıyor. 

ABD Başkanı Trump'ın dün geceki konuşmasında corona virüsün tedavisi ile ilgili müjdeli haber vermemesi ve Amerikan FDA tarafından yapılan "kısa vadede çözüm bulunamayacak küresel bir salgın riski artıyor" uyarısı global piyasalarda satış baskısını artırdı.

Corona virüs salgınının yanı sıra ABD Genelkurmay Başkanı Milley'in, ABD'nin Türkiye-Suriye sınırına tekrar asker konuşlandırması yönünde bir planlarının olmadığını söylemesi ve Türk-Rus heyetlerin Ankara'da İdlib'deki duruma ilişkin görüşmelerinin bugün de devam edecek olması dolar üzerinde büyük etki yapıyor. 

Bu gelişmelerden dolayı Borsa İstanbul güne yüzde 1'i aşan değer kaybı ile başlarken, dolar/TL kuru ilk işlemlerde 6.16'yı aştı. Euro/TL ise 6,74'ten işlem görüyor.

Bu olayların olumlu ya da olumsuz yanları, altın fiyatlarında yaşanması muhtemel değişimlerin habercisi olmayı sürdürüyor.

Peki tüm bu gelişmeler ışığında, 27 Şubat 2020 (bugün) saat 11:27 itibarı ile Eskişehir'de gram altın, çeyrek altın, yarım altın ve tam altın kaç lira? Altın fiyatları ne kadar? Eskişehir'de döviz hangi seviyede?

Eskişehir Kapalıçarşı altın fiyatları ve Dolar ile Euro kaç lira? Hepsini sizin için derledik...

Eskişehir altın fiyatları

                                   ALIŞ            SATIŞ
Küçük Altın (Eski) 524.00 TL 541.00 TL
Küçük Altın (Yeni) 526.00 TL 543.00 TL
Yarım Altın (Eski) 1048.00 TL 1082.00 TL
Yarım Altın (Yeni) 1052.00 TL 1086.00 TL
Tek Altın (Eski) 2096.00 TL 2164.00 TL
Tek Altın (Yeni) 2104.00 TL 2172.00 TL
2,5'luk Altın (Eski) 5240.00 TL 5410.00 TL
2,5'luk Altın (Yeni) 5260.00 TL 5430.00 TL
Cumhuriyet Lira 2165.00 TL 2215.00 TL
22 Ayar Bilezik 312.00 TL  
Has Fiyatı 327.70 TL
 

Eskişehir döviz kurları

ABD Doları  :  6,1633  TL   6,1652  TL
Euro            :  6,7325  TL   6,7343  TL
Sterlin         :  7,9654  TL   7,9732  TL

Günün önemli ekonomik gelişmeleri

Tarımsal işletme işgücü ücret yapısı verileri açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2019 yılı tarımsal işletme işgücü ücret yapısı verilerini açıkladı. Buna göre; tarımsal işletmelerde 2019 yılında mevsimlik tarım işçilerinin günlük ücretleri bir önceki yıla göre yüzde 17,1 artarak 87 TL, sürekli tarım işçilerinin aylık ücretleri ise yüzde 14,4 artarak 2 bin 422 TL oldu.

Mevsimlik erkek işçi ücretleri yüzde 14,9 artış göstererek 94 TL olurken kadın işçilerin günlük ücretleri ise yüzde 17,9 artış göstererek 79 TL oldu. Sürekli tarım işçilerine ödenen aylık ücret, erkek işçiler için yüzde 13,7 oranında artarak 2 bin 486 TL olurken, kadın işçiler için yüzde 22,4 artarak 2 bin 41 TL oldu.

Mevsimlik kadın işçilerde en yüksek günlük ücret Giresun ilinde ödendi
Tarımsal işletmelerde mevsimlik tarım işçilerine yapılan en yüksek günlük ücret ödemesi erkek işçiler için 141 TL ile Çanakkale ilinde, kadın işçiler için 111 TL ile Giresun ilinde gerçekleşti. En düşük ücret ödemesi ise erkek işçiler için 61 TL ve kadın işçiler için 50 TL ile Hatay ilinde gerçekleşti.

Sürekli erkek işçilerde en yüksek aylık ücret Bursa ilinde gerçekleşti
Tarımsal işletmelerde sürekli tarım işçilerine ödenen aylık ücretlere bakıldığında, erkek işçilere 3 bin 253 TL ile Bursa'nın, kadın işçilere 2 bin 330 TL ile İzmir'in en yüksek ödemenin yapıldığı iller olduğu görüldü. En düşük ücretler ise, erkek işçiler için 2 bin TL ile Kilis ilinde, kadın işçiler için bin 987 TL ile Antalya'da gerçekleşti.

Ekonomik güven endeksi yükseldi

Ekonomik güven Şubat ayında yüzde 0,5 oranında artarak 97,5 değerine yükseldi. Endeks eşik değer olan 100’e yaklaşıyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2020 yılı Şubat ayı ‘Ekonomik Güven Endeksi’ verisini açıkladı. Buna göre, ekonomik güven endeksi Ocak ayında 97,1 iken, Şubat ayında yüzde 0,5 oranında artarak 97,5 değerine yükseldi. Ekonomik güven endeksindeki artış, reel kesim (imalat sanayi) ve hizmet sektörü güven endekslerindeki artışlardan kaynaklandı.

Reel kesim güven endeksi bir önceki aya göre Şubat ayında yüzde 0,3 oranında artarak 106,7 değerini, hizmet sektörü güven endeksi yüzde 3,4 oranında artarak 98,5 değerini aldı. Tüketici güven endeksi Şubat ayında yüzde 2,7 oranında azalarak 57,3 değerini, perakende ticaret güven endeksi yüzde 2 oranında azalarak 102,9 değerini ve inşaat sektörü güven endeksi yüzde 5,7 oranında azalarak 74,5 değerini aldı.

Türk domatesine uygulanan kota 200 bin tona çıkartıldı
 Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Nejdat Sin, Rusya’nın Türk domatesi için koymuş olduğu kotanın yaptıkları girişimler sonucunda 150 bin tondan 200 bin tona çıkartıldığını belirterek, “Kotanın artırılarak ihracatçılarımızın mağduriyetinin önüne geçilmesinde desteklerini esirgemeyen Ticaret Bakanımız Ruhsar Pekcan başta olmak üzere tüm yetkililere teşekkür ediyorum” dedi.
Nejdat Sin, yaptığı açıklamada, Türk- Rus ilişkilerinin zaman zaman sıkıntılı dönemlerden geçtiğini, ancak her seferinde iki dost ve komşu ülkenin sorunların üstesinden gelmeyi bildiğini ifade ederek, iki ülke arasında artan ticaretin her iki ülkenin de menfaatine olduğunu vurguladı.

"Geçen nisan ayında da kota artışı sağlanmıştı"
Rusya Federasyonu tarafından Türkiye menşeli domates ithalatında 2017 tarihinden itibaren kümülatif olarak uygulanan 100 bin tonluk kota miktarının Rus Tarım Bakanlığı’nca 2019 yılı Nisan ayı sonunda 150 bin ton seviyesine yükseltildiğini hatırlatan Başkan Sin, ihracatçı olmamasına rağmen bazı kesimlerce domates kotası konusunda bilgilendirme yapılmadığı yönündeki söylemlerin doğru olmadığını belirterek, Akdeniz İhracatçı Birlikleri olarak domates kotasını sıkı şekilde takip ettiklerini, kota dolmadan önce üyelere kotanın dolmak üzere olduğuna dair duyuru yaptıklarını, hatta birebir görüşmelerle üyelerin bilgilendirildiğini söyledi.

Haftada ortalama 3 bin domates ihraç ediliyor
Bugün gelinen noktada ise yapmış oldukları görüşmeler ve göstermiş oldukları çabaların bir sonucu olarak kotanın 200 bin ton olarak açıklandığını belirten Başkan Sin, şunları kaydetti:
“Son zamanlarda Rusya’ya haftalık ortalama 3 bin ton domates ihracatı yapmaktayız. Uygulamanın başladığı tarihten itibaren Rusya Federasyonu’na ihraç edilen domates miktarına bakıldığında 150 bin tonluk kota ocak ayında doldu. Kota dolduğundan Rusya’ya sevkiyatı yapılacak domateslerimiz ülkemiz gümrüklerinden çıkamama ya da Rusya gümrüklerinden giriş yapamama gibi sorunlarla karşı karşıya kaldı. Kotanın dolmuş olması nedeni ile üreticilerimiz ve ihracatçılarımız mağdur olacak, Rus tüketiciler de uygun fiyata kaliteli ürün tüketiminden mahrum kalacaktı. Türkiye’nin yaş meyve sebze ihracatında koordinatör Birlik olan Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği olarak bu konuda yoğun bir görüşme trafiği yürüttük. Üreticilerimizin ve ihracatçılarımızın mağduriyetini giderebilmek adına hem Rus makamları ile hem de Ticaret Bakanlığımız başta olmak üzere ilgili tüm kesimlerle yoğun bir şekilde sürdürdüğümüz görüşmeler sonucu kota 200 bin tona çıkartıldı.”

"Esas çözüm kotanın tamamen kaldırılması"
Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği olarak konuyu yakından takip ettiklerini açıklayan Başkan Nejdat Sin, kota artışının geçici bir çözüm olduğunu, esas çözümün kotanın tamamen ortadan kaldırılması olduğunu belirterek sözlerini şöyle tamamladı:
“Geldiğimiz noktada sorun geçici olsa dahi çözülmüş oldu ve ihracatçılarımızın önü açıldı. Bu konudaki çalışmalarımızda bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan ve desteklerini esirgemeyen Ticaret Bakanımız Ruhsar Pekcan başta olmak üzere, tüm yetkilere teşekkür ediyorum.”

Borsa güne düşüşle başladı

Borsa, güne yüzde 1,04'lik düşüşle başladı.
Borsa İstanbul 100 (BIST) endeksi güne 1,04'lik düşüşle başladı. Endeks, 1.195 puanlık azalışla 113 bin 975 puana yükseldi. Açılışta bankacılık endeksi 1,34, holding endeksi de 0,89 değer kaybetti.

Çin’in büyümesine 'koronavirüs' darbesi

Koronavirüs, Çin’e büyüme odaklı büyük zarar veriyor. 15 trilyon dolarlık bir ekonomi virüs endişesinden dolayı ağır darbeler alıyor. Çin’de yıl sonu büyüme tahminleri aşağı çekiliyor ve son 30 yılın en düşük büyüme rakamı öngörülüyor. Salgının yılın ilk üç ayındaki maliyeti 280 milyar dolar olarak bekleniyor.

1,4 milyarı aşkın nüfusuyla dünya nüfusunun beşte birine sahip olan Çin, koronavirüsle savaşmaya devam ediyor. Dünya yüzölçümünün yüzde 20’sini kaplayan ülke, hastalıktan dolayı yaşanan can kayıplarının yanında ekonomi olarak da büyük problemlerle karşı karşıya.

Çin halihazırda dünyanın en büyük üreticisi ve tedarikçisi konumunda bulunuyor. Dünya genelindeki ticaret hareketleriyle yaklaşık olarak 15 trilyon dolarlık bir ekonomiye sahip konumda bulunuyor. ABD'den sonra dünyanın en büyük ikinci ekonomisi olan Çin, yaşanan virüs salgınıyla parasal olarak da yara almaya başladı.

Merkezi bütçeden 13 milyar dolarlık fon ayrıldı
Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu CUI Wei’nin açıklamasına göre Çin hükümeti salgınla mücadelede kullanmak üzere merkezi bütçeden 13 milyar dolarlık fon ayırdı, aynı zamanda 19 eyaletin değişik büyükşehir ve bölgeye birebir olarak yardımda bulunmasını sağlandı, çok sayıda çalışan ve malzeme desteği tedarik edildi.

30 yılın en düşük büyümesi bekleniyor
2020 yıl sonu büyüme tahminleri şu ana kadar 1 puan düşürüldü. Risklerin artması ve ekonomik faaliyetlerin aksamasıyla bu oranların daha da geriye çekilebileceği konuşuluyor. Son 8 yıllık büyüme rakamlarına bakıldığında en düşük büyüme bu yıl için öngörülüyor.

Çin ekonomisi 2012’de yüzde 7,9 büyürken, 2013’te yüzde 7,8, 2014’te yüzde 7,3, 2015’te yüzde 6,9, 2016’da yüzde 6,7, 2017’de yüzde 6,8, 2018’de yüzde 6,6 ve geçtiğimiz yıl yüzde 6,1 büyüme oranı yakaladı. Geçtiğimiz seneki büyüme oranı ABD ile yaşanan ticaret savaşının gölgesinde son 29 yıldaki en düşük oran olarak da kayıtlara geçmişti. ABD Başkanı Trump’ın Çin ürünlerine getirdiği ek vergiler, buna Çin hükümetinden gelen cevap savaşı harlamıştı. Çin ve ABD arasında yaşanan gelişmelerden başta gelişmekte olan ülkeler olmak üzere dünya ekonomisi etkilenmişti. 2020 yılsonu büyüme rakamının geçtiğimiz yıldan düşük oluşmasıyla son 30 yılın en düşük büyümesi oranı yakalanmış olacak.

İlk üç aylık maliyet 280 milyar dolar
Londra merkezli danışmanlık şirketi Capital Economics, salgının, 2020 yılının ilk üç ayı içindeki maliyetini 280 milyar dolar olarak tahmin ediyor.

Salgın elektronik ürünlerin temininde de olumsuzluklar doğurdu. Bilgisayar, tablet ya da telefon ekranının Çin'de imal ediliyor olması ya da Çin'den gelen parçalar içermesi dünyadaki elektronik perakendeciliği negatif olarak yansıyor.

Çin Turizm Akademisi tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan bir araştırmaya göre Çinli turistler 2018 yılında 150 milyon yurt dışı seyahat yaptı. Birleşmiş Milletler Turizm Örgütü'ne göre, Çinli turistler 2018 yılında yurt dışında 270 milyar dolar harcadı. ABD'li turistler ise aynı dönemde 144 milyar dolar harcadı.

Ülkede teknoloji ürünlerinde de düşüş yaşanması bekleniyor. Bu yılın ilk çeyreğinde akıllı telefon satışlarının yüzde 50’ye kadar gerilemesi öngörülüyor. Çin’de otomobil satışları da düşüşten nasibini aldı. Ülkede otomobil satışları Ocak ayında yüzde 22 oranında düştü.

Kapasiteler düşürüldü
Talepler azalınca Çin ekonomisi yüzde 50 kapasiteyle çalışmaya başladı. Bu durumun koronavirüsten kaynaklı kapanmaların kısa vadeli etkisini gösterdiği belirtiliyor.

Maaş kesintileri yaşanıyor
Çin kaynaklarına göre çok sayıda insan saatlik iş kayıpları yüzünden maaş kesintilerine uğruyor. Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, büyük ölçekli işten çıkarmalar konusunda ‘engelleyin’ uyarısı yaptı. Çin Merkez Bankası, bankalara sağladığı 1 yıl vadeli krediler için faizi 10 baz puan düşürdü.

Çin Merkez Bankası (PBOC) ticari bankalara orta vadeli fonlama sağladı ve bu fonlama için uyguladığı faizi düşürdü.
PBOC pazartesi günü bankalara 200 milyar yuan (29 milyar dolar) tutarında bir yıl vadeli kredi sağladı. Bu imkan için uygulanan faizi ise 10 baz puan düşürerek yüzde 3.15 ile 2017'den beri en düşük seviyesine çekti. PBOC ayrıca 7 gün vadeli ters repo işlemi ile de piyasaya 100 milyar yuan verdi. Böylelikle, Pazartesi günü vadesi gelen 1 trilyon yuanlık ters repo dönüşünün 700 milyar yuanlık kısmı geri çekilmiş oldu.

Salgının ekonomi üzerinde oluşturduğu yıkıcı etkiler izlenmeye devam ediliyor.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi