Eskişehir Cassaba Modern yakında açılıyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir Cassaba Modern yakında açılıyor
A
a

Yeni yıla kadar faaliyete geçecek Cassaba Modern’i basın mensuplarına gezdiren MÜPASAN Yönetim Kurulu Başkanı Hulusi Zaim Buyan, “İyi bir Eskişehirli olarak Eskişehir insanına yakışan sosyal, kültürel ve ekonomik alana katkı sağlayacak, topluma ve çevreye duyarlı projeler üretmeye özen gösteriyoruz” dedi.

Sütiş Eskişehir
Tepebaşı Belediyesi karşısında toplam 35 bin metrekare alan üzerinde yükselen Cassaba Modern 15 bin metrekare kiralanabilir alan, 12 bin metrekare koru alanı, 2 bin 200 metrekare meydanı, 74 mağaza, 57 ofis ve 350 araçlık otopark kapasitesiyle hizmet verecek. Cassaba Modern’de yaklaşık bin kişi çalışacak.
 
Gezinin ardından Trakya Restoran’daki yemekte konuşan Mimar Buyan, “Biz MÜPASAN ve Batu Ailesi olarak 1982’den beri şehrin ve ülkemizin değişik yerlerinde mimarlık, inşaat ve sanayi alanlarında hizmetlerde bulunduk. Anadolu’nun ortasında, içinden nehir geçen bu şehrin bana göre en önemli varlığı insan kaynağıdır. İyi bir Eskişehirli olarak Eskişehir insanına yakışan sosyal kültürel ve ekonomik katkı sağlayacak topluma ve çevreye duyarlı projeler üretmeye özen gösteriyoruz. Anadolu Üniversitesi’nde çok sayıda uygulama projesi, şehrin yayalaştırma alanlarının aşağı yukarı tamamının yapılması, İki Eylül Caddesi, Köprübaşı Caddesi, İsmet İnönü Caddesi, Sablon, TED Eskişehir Koleji, Espark biraz tuzumuz var, eski Kurt Kiremit Fabrikası rekonstrüksiyonu, TUSAŞ Motor, Bary Calebault Çikolata Fabrikası Son on yılda yaptığımız işlerden bazıları...”

Keşke Kılıçoğlu Sineması kalsaydı..

Buyan, şöyle devam etti: “Bunun dışında yaklaşık iki buçuk yıl önce temellerini attığımız Yalçın Kılıçoğlu Plaza ve Cassaba Modern projeleri şehrin insanını istek ve duyarlılıklarına dikkat ederek geliştirdiğimiz projeler... Her ikisi için de söylenecek çok şey var. Özellikle Kılıçoğlu bizimde anılarımızın olduğu, Eskişehir’in buluşma noktası olan bir yerdi. Bunu unutmadık. Şehrin entelektüellerinin oradaki etki ve tepkilerini biliyoruz. Geçmişine çok katkımız yok ama proje aşamasında en azından şuna dikkat ettik. Çok da tepki almadık... Eline sağlık diyen çok oldu. Ufak tefek eleştiriler de olacaktır. Ofisimizdeki mimar arkadaşlar dâhil olmak üzere bizler de o eleştiriyi kendimize yapıyoruz. Keşke Kılıçoğlu Sineması kalsaydı da bizde önünde buluşsaydık. Bir de 50 yıl önce olsaydı falan diye...”

Bu şehrin insanı iyiyi istiyor

Fabrikalar Bölgesi’ne çok inandığını ifade eden Buyan, “Şehrin ortasında kalan, uzun yıllar saklı kalmış bir yer. Şehrin dönüşümü böyle bir şey. Biz maalesef şehrin bu dönüşümlerini yurt dışında gördüğümüz gibi yapamıyoruz. Eski fabrikalar bölgelerini onlar ekonomik gücün verdiği güçle çok daha iyi şekilde değerlendiriyorlar. Şehrin yöneticilerinin kararlarıyla iyi şeylere yaklaşan kararlar alındığını düşünüyorum. Bazen Hamamyolu’ndaki gibi tökezlemeler olsa bile... Bu şehrin insanı iyiyi istiyor, iyi yapmayı seviyor. Cassaba Modern projemiz Eskişehir sosyal hayatına etki yapacak. Kılıçoğlu ve Cassaba Modern benzeri projelerin ekonomik durum nedeniyle önümüzdeki on yıl içinde zorlanarak yapılacağını düşünüyorum. Keşke sıkıntı olmasa, keşke çok daha iyileri olsa...”
 
Eskişehir turizmini buna bağlıyorum

Eskişehir’in son yıllarda gelişen iç turizmine de değinen Buyan, şunları kaydetti: “Eskişehir sonuç olarak bozkırın ortasında bir kent. Sıkıntılı bir coğrafyası var. Başka da bir şeyi yok ama insanı var. Bu insan kalitesi öyle veya böyle Yılmaz Özdil’in dediği gibi insanlara ‘Avrupa kentine geldim’ dedirtiyor. Espark’ın yapımında bir Alman ‘Ben burada yerleşeceğim’ dedi ve yerleşti. Tiyatrocular geliyorlar, bu şehirde kalıyorlar. Özellikle sanat işi parayla pulla yapılamayacak bir şey. Bursa, Konya gibi bizden gelişmiş şehirlerin elde edemediği şeyleri biz insan kalitemizle en azından daha konforlu, daha sosyal, daha rahat, daha özgür alanlar yaratarak yaşamaya çalışıyoruz. Biz bunun farkındayız, dilerim herkes farkında olur. Bu bulunmaz bir nimet. Avrupa’ya gittiğinizde bunu hissediyorsunuz. İnsanlar birbirini kırmıyor, günaydın diyor, daha rahat ortamlar... Amerika’da da öyle... Herkes kendi evindeymiş gibi ama bizde bir gerginlik. Artarak gelişen bir gerginlik ve sıkıntı var maalesef. Son yıllarda gelişen bozkırın ortasında gelişen Eskişehir turizmini de buna bağlıyorum. Bu düşünce tarzı, insanların sokakta rahat gezmesi bi marifetmiş gibi her yerde anlatılıyor. Ama bi marifet, güzel bir marifet... Sanat ve özgür düşünce üzerine çok şey söylenebilir.”

Cassaba Modern’de sürprizlerimiz var

Buyan, şöyle konuştu: “Cassaba Modern’de sürprizlerimiz var. Şu ana kadar güzel bir inşaat yaptık. Teknik düzeyi çok yüksek. Bundan sonra sürprizlerimiz var. Işık, ses, müzik sürprizlerimiz var.  Ve beni en çok heyecanlandıran bir heykel sürprizimiz var. Çocukluğumda rahmetli Sabahattin Günday’ın Özgür Kadın Heykeli... Kimine göre Kara Fatma, kimine göre sevgilisi falan... Ben o heykelin önünde durup dakikalarca bakardım. Beni çok etkilerdi. Tankut Öktem’indi, iyi bir heykeltıraştır. Yerinde beton dökerek yaptığı çok önemli bir heykel aslında. Söküldükten sonra atölyelerde o heykeli görmeye gittim. Okula gelip giderken önünden geçtiğimiz Valilik önündeki Atatürk heykeli. Şadi Çalık’ın meydanla ilişkileri çok iyi düzenlenmiş bir heykeldir. Bu heykel konusunda bizim de biraz tuzumuz olsun istedik.”

Eskişehir’e, Türkiye’ye katkımız olacak

Heykel atölyesi kurduklarını ifade eden Buyan, “Şu an Avrupa’da çok revaçta. Sekiz dokuz metrelik heykeller yapıyorlar. Henüz Türkiye’de yok. Sekiz dokuz heykelimiz var. Yılmaz Hoca’ya rakip olacağız, ona da söylemedik henüz. Ona da şehre de sürprizimiz olacak. Kente gelenleri, sanatseverleri etkileyecek heykeller olacak. Atölyede dört-beş çok iyi heykeltıraşımız var. Ciddi tasarımlar yapılıyor. Bu da bizim Eskişehir’e, Türkiye’ye katkımız olacak. Çok fazla talep var. On gün sonra Güney Amerika’ya iki tane Barbie gönderiyoruz. Belki Disney Word’e heykel yapar hale geleceğiz. Öte yandan küçük bir trenimiz olacak. Ters bir şekilde tavanda dolaşacak” dedi.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
memduh 21 Eylül 2018 19:19

Eskiehir'i Eskişehir yapan, onun 'İşçi kenti' olmasıdır. İşçinin olduğu yer onun ışığı ile aydınlanır ancak!Bu aydınhlyık ylüzüne yakışır biçimde Organize Sanayii girişinde, Emeğin görkeminie uygun nizanpaj içinde, Abidin'e inat, İşçinin güçlü duruşunun Heykel'i ile başlatılmalı, hayatın gerçek resmi çizilecekse.

0 3 Cevap Yaz
Yabancı 21 Eylül 2018 18:21

Bu kasaba veya cassaba nerede?

0 3 Cevap Yaz
Öcal

Hilton otelin karsisinda ormanlik alanin yani

0 0
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi