Eskişehir Çarpa'da ortalık karıştı: Linç ediliyordu!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir Çarpa'da ortalık karıştı: Linç ediliyordu!
A
a

Eskişehir’de normalleşme sürecinde pazarda artan alışveriş sürecini haberleştirmek isteyen İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabiri, birkaç esnafın saldırısına uğradı

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir’de normalleşme sürecinde pazarda artan alışveriş sürecini haberleştirmek isteyen İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabiri, birkaç esnafın saldırısına uğradı.
Türkiye genelinde 1 Temmuz itibari ile kısıtlamaların kaldırılmasının ardından vatandaşların pazara olan ilgisi de arttı. Eskişehir’de vatandaşların ‘sosyete pazarı’ olarak gösterdiği Çarşamba Pazarı’na gösterilen yoğun ilgi ise dikkat çekiyor. Vatandaşın ilgisini ve esnafın memnuniyetini haber yapmak için pazara giden İHA muhabiri Moshiur Rahman, genel görüntü aldığı sırada, tezgâhında aşırı yoğun vatandaşın bulunduğu esnafın ağır küfürlerine maruz kaldı. Pazarı genel görüntülediği sırada verilen tepki sonrasında görüntü çekmeyi bırakan muhabirin, başka tarafa yönelmesi de işe yaramadı. Küfür eden pazarcı esnafının yanına eklenen iki kişi daha muhabirin üzerine yürüyerek hakaret ve küfürlerine devam etti. Bir pazarcı ise muhabirin sırtına yumruk attı.
Tepki gösteren esnafın ve tezgâhta bulunanların Korona virüs tedbirlerine uymadıkları görülürken, verilen tepkinin nedeni ise buna bağlı olduğu tahmin edildi. Çevrede bulunan vatandaşların araya girmesiyle muhabir linç edilmeden kurtulurken, yabancı uyruklu muhabir ve yanında bulunan diğer muhabir Mısra Ezginur Göçer, olay yerinden uzaklaştı.

“Üzerime atladı, omzuma birkaç kere vurdu”
Yaşadığı çirkin saldırının ardından olayı anlatan İHA muhabiri Moshiur Rahman, “Muhabir arkadaşımla birlikte pazarın hareketliliğini çekmeye gelmiştik. Yaz aylarında pazarda bir hareketlilik oldu mu diye sorduk. Sonra ben detay görüntü çekiyordum. Arkadaşım da vatandaşlarla konuşuyordu. Bir tezgâhın başında kalabalık bir yer çekiyorduk. Arkadan bir esnaf ‘neyi çekiyorsun?’ diyerek bağırmaya başladı. Ben de ‘pazarda hareketliliği çekiyorum’ diye cevap verdim. ‘Burası benim tezgâhım çekemezsin’ dedi. Ben de pazarın kamusal bir alan olduğunu ve çekim yapabileceğimi söyledim. O çekemeyeceğimi söylemeye devam etti. Ben de kamera açımı değiştirerek farklı bir yerden çekim yapmaya devam ettim. Adam tezgâhın arkasından çıktı ve yüz yüze geldi. Sonra küfür ve hakaretler etmeye başladı. Ne olduğunu anlamadım açıkçası. Sonra arkadan başka biri belki de çalışanıydı geldi ve üzerime atladı. Omzuma birkaç kere vurdu. O anda kameram da açıktı. Kameraya vurdu ve panelini kırmaya çalıştı. Ben de kamerayı kurtarmaya çalıştım. Adamda maske de yoktu. Tezgâhtaki mesafeyi de koruyamıyordu. Belki o sebeple bizden korkmuş olabilir. Ben aşırı tepki vermemeye çalıştım, ancak üstüme atladı” şeklinde konuştu.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Uğur 8 Temmuz 2021 20:24

Bu mafya kılıklı adamaları pazarda barındırmayın.Belediye uyumasın.

0 3 Cevap Yaz
Kani 8 Temmuz 2021 20:22

Pazarlar sadece üreticiye açık olmalı.Al-sat çürükleri bir şekilde satıyorlar.Hileci olmuşlar ön tarfa iyisi arka tarafa çürük mal. Seçtirmezler ....işlerine gelmez.

0 4 Cevap Yaz
Cemal 8 Temmuz 2021 07:18

Terbiye saygı yok

1 3 Cevap Yaz
Arif 8 Temmuz 2021 02:05

Şu maskenizide bir sokmasanız pazarın hareketliliğini değil esnafın maskesiz ve mesafesiz satış yaptığını medyalamak amacınız

2 3 Cevap Yaz
hakan 7 Temmuz 2021 22:43

pazarları denetleyen mi var.kimse denetlemiyor.sebebi OY KAYGISI

1 5 Cevap Yaz
es esli 7 Temmuz 2021 22:21

Pazarcilar aranızdaki çürük esnafı kontrol edin bilhassa karpuzcular

1 4 Cevap Yaz
İha 7 Temmuz 2021 20:46

Siyasi olabilir

0 1 Cevap Yaz
Marmara kazım 7 Temmuz 2021 19:53

Adaletin olmadığı yerde herkes kafasına göre hareket ediyor

0 5 Cevap Yaz
Tahir 7 Temmuz 2021 15:05

Bunlar esnaf değil.Hemen ruhsatı iptal edilmeli ama yürekli bir yönetici varsa.

0 31 Cevap Yaz
Serkan 7 Temmuz 2021 15:03

Eskişehir pazarcılarının eğitilmesi gerekir.Adamlar esnaf değil kabadayı bozuntusu.

0 36 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi