Eskişehir Büyükşehir Meclisi'nde "kaşınma" tartışması!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir Büyükşehir Meclisi'nde "kaşınma" tartışması!
A
a

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısında "kaşınma" tartışması

Sütiş Eskişehir

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısında, günlük 50 bine yakın roll ekmek ile 4 bin kişilik yemek üretim kapasitesine sahip seyyar fırın ve aşevi dorseleri ile ekipmanlarının Büyükşehir Belediyesine hibesine oy birliğiyle karar verildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen başkanlığında toplanan oturumda, 1’inci, 2’nci, 8’inci, 14’üncü, 15’inci ve 16’ncı gündem maddelerinin kabulüne, diğer maddelerin ise ilgili komisyonlara havalesine oy birliğiyle karar verildi.

Kabul edilen maddeler kapsamında, NATA İnşaat Turizm Taşımacılık Ticaret ve Sanayi AŞ tarafından, TIRSAN marka dorsenin afet durumlarında kullanılmak üzere Büyükşehir Belediyesine hibe edilmesi de meclisten geçti.

Seyyar fırın ve aşevi olarak kullanılacak dorselerin ekipmanları ise Öztiryakiler Endüstriyel Mutfak Ekipmanları ile Özköseoğlu Isı Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından bağışlandı.

Buna göre, bağışlanan dorseler ile ekipmanlar, seyyar fırın ve aşevine dönüştürülerek olası bir afette hizmet verecek.

BUNA KAŞINMAK DENİR

Öte yandan Büyükerşen, AK Parti’li bir meclis üyesinin söz alarak “Sataştığınız için söz aldım” demesi üzerine, ”Buna Türkçede ne denir biliyor musun?  Argosunu söyleyeceğim. Buna kaşınmak denir.” diye konuştu.

Bir sonraki meclis toplantısı, 15 Mart Çarşamba günü saat 17.00’da gerçekleştirilecek.

 

Kaynak : Atahan Gezer
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi