Eskişehir Büyükşehir’e skandal görevlendirme

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir Büyükşehir’e skandal görevlendirme
A
a

Tepebaşı ve Büyükşehir Belediyelerinde meclis üyesi olarak görev yapan CHP’li Jale Nur Süllü’nün istifasıyla birlikte yerine AK Parti’li Zihni Çalışkan’ın görevlendirilmesi şok etkisi yarattı.

Sütiş Eskişehir
Tepebaşı 1. İlçe Seçim Kurulu’nun 4 Mayıs 2018 tarihinde aldığı karar tartışmaları da beraberinde getirdi. CHP’li Meclis Üyesi Jale Nur Süllü, milletvekili aday adayı olmak için meclis üyeliği görevlerinden istifa etmişti. Bu istifa üzerine Süllü’nün yerine Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi olarak CHP’li Turgut Doğandor’un görevlendirilmesi bekleniyordu. Ancak bunun tam aksine, görevlendirilen kişi, AK Parti’den Zihni Çalışkan olarak belirdi.
 
Ancak Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanunun 28’inci maddesi, Tepebaşı 1. İlçe Seçim Kurulu’nun bu kararını boşa çıkarır nitelikte. Şöyle ki…
 
AYNI SİYASİ PARTİDEN OLMALI
Madde 28: “İl genel meclisi üyeliklerinde, herhangi bir sebeple boşalma olduğu takdirde vali, belediye meclisi üyeliklerinde boşalma olduğu takdirde ise, belediye başkanı beş gün içerisinde meclise katılacak yedek üyelerin adını yetkili seçim kurulundan sorar ve üç gün içerisinde adı bildirilen üyeyi davet eder. Bu suretle davet edilen üye, kalan süreyi tamamlar. Boşalan üyelik hangi ilçe veya siyasi partiye ait ise, davet edilecek yedek üye de, aynı ilçe ve siyasi partiden olur. Bir partiden boşalan asıl üyelik için, o partiden davet edilecek yedek üye kalmamış ise veya boşalan asıl üyelik bir bağımsıza ait ise, parti ayırımı yapılmaksızın oy bölüşümünde sırası önde gelen yedek üye asıl üyeliğe davet edilir. Bir siyasi parti listesinden, meclis asıl üyeliğine seçildikten sonra, başka bir siyasi partiye geçen veya bağımsız kalanlardan asıl üyelik açıldığı takdirde, bu üyelerin meclis üyeliğine seçildikleri sırada mensup oldukları partinin yedek üyesi, asıl üyeliğe çağırılır.”
 
GEÇMİŞTEKİ ÖRNEKLERİ
Geçmişte, Eskişehir’de 28. Madde’nin uygulandığı üç örnek var. AK Parti’li Fecir Üçkaya’nın yerine yine AK Parti’li Nuri Temizsoy; CHP’li Kamil Biçerli’nin yerine yine CHP’li olan Emre Genç; CHP’li Erdal Caferoğlu’nun yerine yine başka bir CHP’li olan Önder Tuna Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi olarak görevlendirilmişti.
 
İTİRAZ GELİYOR
Tepebaşı 1. İlçe Seçim Kurulunun aldığı bu karar sonrası CHP Tepebaşı İlçe Başkanlığı harekete geçti. Gerekli hazırlıkların tamamlanmasıyla birlikte seçim kurulunun aldığı karara itiraz edilecek.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Tarık 4 Kasım 2018 13:49

E haydi şimdide skandal görevlendirme diye haber yapsanıza şimdide akp li üye yerine CHP li üye geldi

0 0 Cevap Yaz
goll 7 Mayıs 2018 18:44

my goadddddd dünyanın çivisi çıkmış

15 5 Cevap Yaz
Misafir 7 Mayıs 2018 13:51

Gomlek guzelmis

1 7 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi