Ahmet Ataç 15 02 2024

Eskişehir Büyükşehir’den flaş açıklama: Ekonomik sorunlar yüzünden...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir Büyükşehir’den flaş açıklama: Ekonomik sorunlar yüzünden...
A
a

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen Halk Ekmek tarafından üretilen Ramazan Pidesi’nin geçen yıl 2 Lira olan fiyatının, ekonomik sıkıntılar içinde bulunan halkın durumunun dikkate alınarak, bu yıl 1 Lira 50 kuruş olarak belirlendiğini açıkladı. Büyükerşen ayrıca Fırıncılar Odası’na çağrı yaparak açıklanan 3 liralık pide fiyatının gözden geçirilmesini istedi.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek, hijyenik ortamda üretilen pideleri bu Ramazan ayında da uygun fiyattan Eskişehirliler ile buluşturacak. Gerek pandemi süreci, gerek içerisinde bulunduğumuz ekonomik kriz nedeniyle vatandaşların alım gücünün düştüğünün altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, bu sebeple Halk Ekmek Tesislerinde üretilen Ramazan pidesini, vatandaşlara en uygun fiyattan ulaştıracaklarını açıkladı. Başkan Büyükerşen “Büyükşehir Belediyesi olarak, sosyal yardımlarımız ve projelerimiz ile ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardım elimizi uzatmaya devam ediyoruz. Birlik, beraberlik ve dayanışma ayı olan Ramazan ayında da hemşehrilerimizin aile ekonomilerine destek sağlayabilmek için Halk Ekmek Pide fiyatımızı 1 Lira 50 Kuruş olarak belirledik. 280 gram olarak üretilecek Ramazan pidesi haftanın 6 günü 48 büfemiz aracılığıyla vatandaşlarımıza sunulacaktır.” dedi.

FIRINCILAR GÖZDEN GEÇİRSİN
Vatandaşların içerisinde bulunduğu ekonomik durumu da göz önünde bulundurarak Fırıncılar Odasına çağrıda bulunan Başkan Büyükerşen “Ramazan ayı kardeşlik ve dayanışma ayıdır. Pandemi nedeniyle 1 yılı aşkın süredir büyük sıkıntılar yaşayan vatandaşlarımızın, bu anlamlı ayda sofralarına bereketi hep beraber getirebiliriz. Bu sebeple 3 Lira olarak belirlenen pide fiyatlarını Fırıncılar Odamızın tekrar gözden geçireceğine inanıyor, fırıncı esnafımızın da Eskişehirlilerin yüzünü güldürmek için bu konuda destek olacaklarını umuyorum” dedi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
ESES 9 Nisan 2021 10:46

Başkanım haklısın gözden geçir sinlerde sizde kalabak suyunu bi gözden geçirseniz.

2 10 Cevap Yaz
hee 9 Nisan 2021 10:06

Evet çok olumlu bir yaklaşım çıkardıkları pideler alıcı bulacakmı hee valla simit bile 175 iken

2 3 Cevap Yaz
Herkes kafaya göre 9 Nisan 2021 09:46

Bir Eskişehirli olarak şunlara değinmek isterim; Geçen sene fırınlar pideyi söylendiği gibi 2.5 tl değil, 3.5, 4 tl gibi fiyatlara sattı. Bu sene 5 tl ye bile satan olur. Belediyenin pidesi ise 2.5 tl olmasının yanı sıra çok yavan bir tadı vardı. Bence belediye bu sene pideyi 1.5 tl yapana kadar, halk pidenin lezzetini nasıl arttırırız, diye kafa yormalı. Öte yandan nerdeyse tüm pastane, fırın ve unlu mamüller üretilen yerlerde bu sene pidenin fiyatı 3 tl den fazla olur. Hiç bir işletme bu fiyata uymaz. Olan yine vatandaşa olur. Fırıncılar yine bildiğini okuyacak nasılsa

1 7 Cevap Yaz
Bu ne şimdi ? 9 Nisan 2021 09:28

Bu ekonomik kriz dün akşam üstü mü başladı ? Geçen sene yok muydu bu kriz ?

1 7 Cevap Yaz
Adnan 9 Nisan 2021 09:26

Halk ekmek tarafından üretin pidenin 2 tl den 1,5 tl ye düşmesi güzel bir haber yanlız şunu da göz önünde bulundurmak gerekir . istanbulda 1,5 ye 365 gr. Eskişehir de ise 280 gr.

0 5 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi