Eskişehir Büyükşehir Belediyesi o alanda ilk sırada!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir Büyükşehir Belediyesi o alanda ilk sırada!
A
a

Kamu kuruluşları, yerel yönetimler, uluslararası kuruluşlar, üniversiteler ve özel sektör kuruluşları ile iş birliği yaparak araştırmalar ve raporlar yoluyla politika yapıcılara yol gösterici görüş ve öneri sunmak amacıyla çalışmalarını sürdüren İnsani Gelişme Vakfı (İNGEV), İnsanı Gelişme Endeksi çalışmalarının üçüncü yılında Büyükşehirler sonuçlarını açıkladı.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir haberi:
Kadınların ve erkeklerin toplumsal yaşamın her alanında eşit katılımlarını sağlamak amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışmalar ve verilen hizmetler, Eskişehir’i toplumsal cinsiyet eşitliği alanında diğer kentlere oranla ön plana çıkarıyor. Bu konuda Büyükşehir Belediyelerinin 2020 yılındaki çalışmalarını inceleyen İnsani Gelişme Vakfı da 228 göstergeyi ve TUİK verilerini dikkate alarak hazırladığı 2020 raporunda Eskişehir’e ayrı bir parantez açtı.



Vakfın düzenlediği ve 30 Büyükşehir Belediyesini kapsayan İnsani Gelişme Endeksi-Büyükşehirler 2020 raporunun temel bulgularının paylaşıldığı İnsani Gelişme Endeksi – Büyükşehirler (İGE-B) Ödül Töreninde Eskişehir Büyükşehir Belediyesi genel gelişmişlikte 6. sırada yer alırken Sağlıklı Yaşam ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği kategorisinde ilk sırada yer aldı. Ödül törenine birçok Büyükşehir Belediye Başkanı ile birlikte katılan Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, İNGEV’e bu özel rapor dolayısıyla teşekkür etti. Büyükerşen “Kentimiz 3 üniversitesi ve iç turizmde gelişim gösteren vizyonu sayesinde son yıllarda adından sıklıkla söz ettiriyor. Hemşehrilerimizin bu şehirde yaşamaktan mutlu ve huzurlu olmaları, yaşadıkları şehirle gurur duymaları bizim için büyük önem taşıyor. Ayrıca şehrimize gelen yerli ve yabancı turistlerin de bu şehirden güzel hatıralar ve anılarla ayrılmaları için yerel yönetimler olarak özveriyle çalışıyoruz. Bunun yanı sıra diğer Büyükşehir Belediye Başkanlarımız ile de sürekli iletişim halinde olarak kentlerimizde hayata geçirdiğimiz projeleri birbirimize örnek olması açısından paylaşıyoruz” dedi. Sağlıklı yaşam ve toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda hassasiyet göstererek önemli çalışmalara imza attıklarını belirten Başkan Büyükerşen, belediye bünyesinde hizmet veren Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi, Eşitlik Birimi ve fırsat eşitliği açısından ücretsiz eğitimler verdikleri ESMEK’in bu çalışmalara öncülük ettiğini ifade etti. Sağlıklı yaşam konusunda da ilgili birimlerin vatandaşlara yönelik ücretsiz etkinlikler düzenlediğini ve kentte çeşitli mahallelerde açtıkları spor merkezlerinin de vatandaşlara birçok branşta ücretsiz spor eğitimi verdiğini belirten Büyükerşen, mutlu kadınların var olduğu toplumların gelişime daha açık olduğuna dikkat çekerek Eskişehir’de kadın ve çocuk odaklı çalışmalara hassasiyetle yaklaşamaya devam edeceklerini belirtti. 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Vatandaş 24 Şubat 2021 23:38

Millet eskart kuyruğunda çözüm yok brovo başkan herşey çok güzel oluyor sanki

6 2 Cevap Yaz
Mehmet kılınç 'a 24 Şubat 2021 23:20

Kardeş bu ödül ne için alınmış mesela sen undan ne anladın. Bir açıklama yaparmısın

6 2 Cevap Yaz
Mehmet Kılınç 24 Şubat 2021 16:50

🇹🇷😷 BÜYÜKSÜN SAYIN BAŞKANIM BRAVO 👏👍👏 😷🇹🇷

11 4 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi