Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nden önemli açıklama

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nden önemli açıklama
A
a

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi AK Parti yerel yöneticileri tarafından gündeme getirilen Yaşar Kemal Caddesi ile ilgili açıklama yaptı.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi bir süredir gündemde olan  Yaşar Kemal Caddesi’nin uzatılarak Seyitgazi Yolu’na bağlanmasının, şehir içi trafiğini önemli ölçüde rahatlatacağına yönelik tartışmalarla ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kamuoyunun dikkatine,

Bir süredir iktidar partisi yerel yöneticileri tarafından Yaşar Kemal Caddesi’nin uzatılarak Seyitgazi Yolu’na bağlanmasının, şehir içi trafiğini önemli ölçüde rahatlatacağına yönelik açıklamalar yer almakta olup, konunun AKP yerel yöneticileri tarafından gündeme getirildiği ve önerildiği şeklinde yansıtılmaktadır.

AKP yerel yöneticilerinin hassasiyetlerine ve önerilerine teşekkür etmekle birlikte, Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin Yaşar Kemal Caddesinin uzatılması önerisine sessiz kaldığı gibi bir algının tamamen yanlış olduğuna ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür.

Şehrimizin güneyinde, 71 Evler Mahallesi sınırları içinde yer alan Yaşar Kemal Caddesinin bir kısmı şu an hizmettedir. Bahse konu olan Yaşar Kemal Caddesinin devamı, 2. Arabacılar Caddesini (Mamuca Yolu) birleştiren ve imar planlarında 25 metre olarak gösterilen yoldur. Bu yolun bulunduğu bölgede, meri (yürürlükte olan) imar kanunları doğrultusunda Odunpazarı Belediyesi tarafından 3194 Sayılı İmar Kanununun 18. maddesi uyarınca imar uygulaması yapılmış ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Encümeninin 21. 10. 2020 tarihli kararı ile de parselasyon planı onaylanmıştır. Söz konusu uygulama Eskişehir Kadastro Müdürlüğünde kontrol aşamasındadır. Kontrol işlemlerinin tamamlanmasını müteakip tapu tescil işlemleri tamamlanarak Yaşar Kemal Caddesinin uzatılacak bölümündeki araziler kamu eline geçecektir. Açıktır ki, söz konusu alanların özel şahıslara ait olması nedeniyle yerine getirilmesi gereken iş ve işlemler vardır ve bunlar belli bir zamanı almaktadır. Ancak, Yaşar Kemal Caddesinin uzatılmasına yönelik çalışmalara geçtiğimiz 2020 yılı içinde başlanmıştır.

Yukarıda açıklanan hususlar doğrultusunda teknik çalışmaların tamamlanması sonrası bahsi geçen yolların yapımı, iş programımızda bulunmakta olup, yapımı tamamlanarak hizmete alınacaktır."

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
ramazan 1 Nisan 2021 09:27

zaten mevcut bir çalışmayı sanki AKP önerisi gibi sunmuşlar demekki

1 0 Cevap Yaz
Sese

Çalışmayan belediyeyi ne çok seviyorsun Ramo

0 0
Andresemo 31 Mart 2021 18:27

Büyük şehir belediye miz çalışma isteği ne girmiş alkışlıyorum

2 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi