Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen'in bu çağrısına destek yağdı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen'in bu çağrısına destek yağdı
A
a

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in eski Devlet Hastanesi ve boşaltılmış diğer hastanelerin yeniden hizmete alınması gerektiğini ifade ettiği paylaşımlarına büyük destek geldi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir haberleri...

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen eski Devlet Hastanesi ve boşaltılmış diğer hastanelerin yeniden hizmete alınması gerektiğini ifade etti.

Büyükerşen resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda "Yurdumuzun birçok yerinde olduğu gibi Eskişehir’de de tüm hastanelerimiz pandemi hastanesi ilan edilmiştir. Ancak bu diğer sağlık hizmetlerinin yürütülmesinde sorunlar yaşanmasına yol açmaktadır. Pandemi hastanelerine acil medikal sorunu olanlar, tramvalar, trafik kazası yaralıları ve doğumlar için giden vatandaşlarımızın da Covid-19 enfeksiyonunu kapmaları olasıdır. Covid-19 salgını dışında diğer sağlık hizmetlerinin yürütülebilmesi için ‘hizmet hastanelerine’ ihtiyaç vardır. Örneğin şehrimizde Eski Devlet Hastanesi ve boşaltılmış diğer hastanelerin yeniden hizmete alınmasıyla 1500 hasta için ek yatak kapasiteleri yaratılabilecektir. Hizmete alınacak bölge pandemi hastanesi civar illerimize de hitap edecektir. Bu yapılamıyorsa da şehrimizdeki bir hastanenin ‘hizmet hastanesi’ yapılması ihtiyacı vardır. Diğer şehirlerde de Şehir Hastanesine taşınma bahanesiyle kapatılan hastaneler tekrar hizmete açılabilir." ifadelerine yer verdi.
 


Yılmaz Büyükerşen'in bu paylaşımı halk tarafından büyük destek gördü.
 
Vatandaş, Büyükerşen'e inançlarının sonsuz olduğunu belirtirken bu konuda yetkililerin en kısa zamanda harekete geçmeleri gerektiğini de ifade ettiler. Büyükerşen'in paylaşımı binlerce beğeni ve yüzlerce retweet alırken paylaşıma yorum yağdı.







 
 
 
Kaynak : anadolugazetesi.com
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
eses 2 Nisan 2020 09:57

yılmaz hoca sen belediyene düşen görevi yap.şehir hastanesine ulaşımı kolaylaştır.gerekiyorsa tranvayı içinden geçir.

0 1 Cevap Yaz
Ne diyem ,mahmut mu diyem? 1 Nisan 2020 14:29

İyide Chp iyi bir öneri getirsede, akp zaten kabul etmez ki! Siyasi inatlaşmaya aykırı olur, inat edecekler ki en iyi biziz diyebilsinler. Adamlar chpli belediyelerin yardım hesaplarına bloke koydurdu. Niye çünkü yardımlaşmada bile tekelleşmeye çalışıp, onlar tu kaka biz iyiyiz. Diyebilmek için. Şunuda hatırlatayım, belediye kanunu 15. Maddenin içerisinde bağış kabul etmek maddesi var. Valilikten izin falan demişler, haklılık payları var. Ama maksat yardımlaşma olunca mı valilikten izin almak şartı akıllarına geldi? Hem her cuma, istisnasız her camide falanca camiye, filanca kuran kursuna diyeee diye dünyanın parası toplanıyor. Valilik camilerden para toplanmasına, arada diyanet olunca otomatik olarak izin mi veriyor peki? Camilerin valilik izini neden araştırılıp soruşturulmadı? Peki bugüne kadar camilerde toplanan paralar nereye gitti? Hiç kimse bilmiyor ama, koronadan önce her hafta camilerde para toplanıyordu zaten. Bunlara kim bloke koyacak??

4 4 Cevap Yaz
Makbuz

Camide toplanan paraları vaaz esnasında şuraya gidecek denilerek bağış toplanır. En son toplanan rakamları da camii dernekleri makbuz keser ve para teslim edilir

1 1
Doktor hekim 1 Nisan 2020 14:18

Herkesin gördüğünü o da görmüş. Ama görmek yetmiyor. Anlamak ve bilmek gerekir. O hastane depreme dayanıklı mi. İstihkam diye bir konu var. Bu işin uzmanları düşünmüş tür bunları. Şehir hastanesi büyük ne gerek vardı diyenlere de ne gerek var eski hastaneye diyebiliriz.

5 5 Cevap Yaz
kenan

Eskişehirde en son deprem nezaman oldu? bilmezsin(benim çocukluğumda. yaş 60) ,yarın şehir hastanesi hehangi bir afetle karşılaşsa (yangın,sel vb.) ne yapılır, bilemezsin yada şöyle sorayım kalp krizi geçirirsen virüslü bi hastaneye gitmek istermisin? tamamo zaman 0 çok büyük hastanen yeterliyse virüslüler için kullanılsın . bize de diğerlerini bırakın

1 1
ziya

ismiyle müsamma " doktor hekim" ,neyse baş tabip olduğunu gizli tutmuş, ama deprem uzmanlığına laf edilemez. niyeyse askerliğini istihkam olarak yapmış. yalnız ben amacının maksadının gayesinin ereğini merak ediyom.

1 1
ömer 1 Nisan 2020 14:08

yılmaz hoca ne derse doğrudur bakın eskişehirde kirazlı ve hamidiye su içme suyuna indirim yaptı sizden de indirim bekliyoruz yardımsever başkanımızın fedakarlıkı önce kurumlar yapmalı halk her zaman fedakarlık yapıyor zaten.

2 6 Cevap Yaz
vahvah 1 Nisan 2020 13:05

karantina olarak eski hastaneyi işaret ediyor ya acaba oraya kadar gidip te görmek zahmetinde bulundumu bence durağın yanındaki köprüden geçemez suratına mis gibi kokan kokuya dayanamaz bayılır

4 10 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi