Eskişehir bunu hak etmişti!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir bunu hak etmişti!
A
a

Simit fırını çalışanı Ziya Bulut, Eskişehir simidinin tescillenmesine “Hakkımızdı. Ankara’da, İstanbul’da bile Eskişehir simidi diye bağırırlar. Ama Eskişehir simidi Eskişehir’de olur” dedi.

Sütiş Eskişehir
Yakın zamanda ‘Eskişehir simidi’, Türk Patent ve Marka Kurumu’nca (TÜRKPATENT) coğrafi işaret olarak tescillenmişti. Simit fırını çalışanı Ziya Bulut, Eskişehir simidinin tescillenmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulunarak, “Eskişehir’de simit kültürü farklıdır. Eskişehir simidi de daha farklıdır. Özellikle Odunpazarı simidi çok tutulan, Türkiye çapında tanınan bir simidimiz. Tescillenmesi hakkımızdı. Gerçekten çok iyi oldu. Ankara’da bile Eskişehir simidi diye bağırırlar. İstanbul’da bile Eskişehir simidi diye bağırırlar. Ama Eskişehir simidi Eskişehir’de olur” dedi. Önümüzdeki günlerde simit için bir zam beklentisi olmadığını kaydeden Bulut, “Zam beklentisi yok. Şu anda 3 lira simidimiz. Vatandaş da memnun. Fiyatlardan dolayı bir tepki almadık” ifadeler kullandı.

İHTİYACI OLAN UTANIP GELMİYOR
Ramazan dolayısıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara ücretsiz pide dağıttıklarını söyleyen Bulut, “Vatandaş alıyor. İhtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz. Burada mahallede bilen kişiler var onlara veriyoruz. Gerçek ihtiyaç sahipleri de var ama ihtiyaç sahibi olmayanlar da var. Bazen sabahtan gelip akşama kadar bekleyenler oluyor. Bunlara tepkili insanlar. Gerçekten ihtiyacı olanlar alsın. İhtiyacı olanlar utancından gelmiyor. Benim elden dağıtma sebebim bu. İhtiyacı olan utanıp da gelip almıyor. Biz buradan başka insanların eliyle dağıtıyoruz” şeklinde konuştu.
Kaynak : Hilal Köver
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Es esli 27 Nisan 2022 18:24

Müslüman olan bir kişi ihtiyacı varsa alır müslüman olmayan ancak muhalefet eder engel olur ihtiyacı olmasada ağlar

5 1 Cevap Yaz
Vatandaş 27 Nisan 2022 18:22

Gerek müslüman zaten gelip istemez haykirmaz bahane üretmez muhalif olmaz anlayana

3 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi