Ahmet Ataç 15 02 2024

Eskişehir bu proje çok yakıştı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir bu proje çok yakıştı!
A
a

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB); Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Dünya Bankası Grubu (DBG) ve Güney Kore Enerji Ajansı iş birliğinde yürütülen ‘Türkiye’de Yeşil OSB Uygulama Projesi’ kapsamında 331 organize sanayi bölgesi arasında pilot OSB seçildi.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir haberleri: Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Dünya Bankası Grubu (DBG) desteğiyle mevcut OSB’lerin Yeşil OSB’lere dönüştürülmesi ve Ulusal Yeşil OSB modelinin hayata geçirilmesi için ‘Türkiye’de Yeşil OSB Uygulama Projesi’ başlattı. Yürütülen çalışma kapsamında 331 OSB arasında Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi, pilot OSB seçildi. Proje kapsamında Eskişehir OSB’yi ziyaret eden Dünya Bankası Grubu ve Güney Kore Enerji Ajansı yetkilileri Organize Sanayi Bölgesinde teknik incelemelerde bulundu. Proje hakkında bilgi veren Dünya Bankası Grubu IFC Global Eko Endüstriyel Parklar Lideri Sinem Demir, “Biz T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının liderliğinde Yeşil OSB projesini Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nde uygulamak istiyoruz” dedi.

TÜRKİYE’NİN GÖZ BEBEĞİ

Toplantıda konuşan Başkan Küpeli, pilot OSB seçilmekten dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, “Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi, Türkiye’mizin göz bebeği. Bütün yeniliklere açığız. Sürekli yeniliği ve teknoloji takip ediyoruz. Örnek OSB seçilmekten memnuniyet duyduk. Biz Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi olarak Yeşil OSB’nin de ilk örneğiyiz. Bu proje bize çok yakıştı. Bizim açımızdan son derece olumlu bir başlangıç oldu. Bu proje bizim motivasyonumuzu artıracak bundan sonra da bu konuda daha fazla şevk ve istekle çalışmamıza neden olacak. Yönetim olarak proje için üzerimize düşenden daha fazlasını yapmaya hazırız” diye konuştu. Daha sonra söz alan Koreli yetkililer ise Başkan Küpeli ve yönetim kuruluna yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Kaynak : Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi