Eskişehir bu kış soğukta oturmaya hazırlanıyor!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir bu kış soğukta oturmaya hazırlanıyor!
A
a

Elektrik ve doğal gaza 1 Eylül itibariyle geçerli olacak şekilde yüzde 20 zam yapıldı. Yapılan zamların bütçelerini etkileyeceğini söyleyen Eskişehirli vatandaşlar, “Şaşırdık kaldık. Altından kalkamıyoruz. Bu kış soğukta oturacağız. Kısacağız doğal gazı” dedi.

Sütiş Eskişehir
1 Eylül itibariyle geçerli olmak üzere konutlarda kullanılan elektriğe yüzde 20, doğal gaza da yüzde 20,4 oranında zam yapıldı.  Yapılan zamların bütçelerini etkileyeceğini söyleyen Eskişehirli vatandaşlar, “Şaşırdık kaldık. Altından kalkamıyoruz. Bu kış soğukta oturacağız. Kısacağız doğal gazı” dedi.
Şükran Arslan
“Çok kötü etkiliyor, daha da etkileyecek. Çok zor durumdayız. kiralarla faturalar birleştiğinde 2 asgari ücret de olsa olmuyor, olmayacak. Geçen yıl faturaları öderken çok zorluk çektik. Bu sene çok zorlanacağız. Ödeyebileceğimizi zannetmiyorum. Kısamıyoruz da evde hasta var.”
Mustafa Kayhan
“Bu zam çok aşırı. Biz kışı köyde geçirmek zorunda kalıyoruz. Köyde odun kömür yakmak zorunda kalıyoruz. 2 tane evim var şehirde duramıyorum. Emekliye yüzde 40 zam, enerjiye yüzde 200 zam. Kaçabilen köye kaçacak. Zamların daha da geleceğini düşünüyorum. Emekliler ödeyemez bunları.”
Mustafa Kaymak
“Mecbur ödeyeceğiz. Maaşı etkileyecek ama. Merkezi sistem olduğu için mecbur ödeyeceğiz. Ödeyemezsek evden çıkarırlar. Bu kış ne yapacağız bilmiyorum. Bir şeylerden kısacağız. Çarşıya fazla çıkmayacağız. Pazardan 5 kilo alıyorsak, 2 kiloya düşüreceğiz
Metin Bayram
“Bu zam bizi çok etkiledi. Hayat şartları zaten zor. Altından kalkamıyoruz. Bir de bu zamlar geliyor, kara kara düşünüyoruz. Çocuklar okula gidiyor. Servis parası, harçlığı. Yetmiyor. Şaşırdık kaldık. Bu kış soğukta oturacağız. Kısacağız. Zamlar çocukların geleceğini etkiliyor.”
Selahattin Karaaslan
“Hepimiz bir şekilde azaltmaya çalışacağız. Cebimdeki parama göre doğal gazı açacağım. Kıssam ne kadar kısabilirim ki? Yemeden içmeden, ev kirasından kısamayız. Öncelikle zamların önüne geçilmesi lazım. Şikayeti olan da olmayan da konuşmuyor. Herkes memnun gibi.”
Mehmet Kalkan
“Sabredelim. İnsanların bütçesini etkileyecek. Asgari ücret alan birisi elektriği, doğal gazı, kirası derken zorlanır. Ama inşallah bunu atlatırız. Karamsarlık olmamalı. Haftada 2-3 kez et yemesin, 1 kere et yesin mesela. 3 bin 500 lira maaş alıyorum ama idare ediyorum. Yunan’a mı teslim edelim ülkeyi.”
 
 
Kaynak : MELTEM KARAKAŞ
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi