Eskişehir bir zafer daha kazandı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi kentimizin doğal kaynaklarını korumak konusunda kararlı bir tutum sergiliyor

9 Mart 2021 09:18
A
a
Sütiş Eskişehir

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi kentimizin doğal kaynaklarını korumak konusunda kararlı bir tutum sergiliyor. Ülkemiz maalesef gün geçtikçe daha da fakirleşiyor. Millet ve devlet fakirleştikçe birileri – giderayak – daha bir pervasız oluyor. Türk Milleti'nin yüz yıllık birikimlerini "Babalar gibi satan" zihniyet, şimdi de taşını toprağını satmaya başladı. Her gün yeni bir çevre felaketiyle karşılaşıyoruz.

Bir tarafta "İstimlak" üzerine kurulan arazi yağması, bir tarafta zehirli dumanlarını havaya salan santraller, bir tarafta da dağı taşı yer ile yeksan eden gözü doymaz madenciler...

Bu gözünü hırs bürümüş arsızları gördükçe, Yüzüklerin Efendisi filmindeki Orklar geliyor aklıma.

Bir türlü doymuyorlar...

Neyse ki vatandaş eskisine göre daha duyarlı. Belediyelerimiz ise – eskiden olduğu gibi – gerektiğinde arslanlar gibi savaşıyor ve cennet vatanımızın topraklarını, havasını ve suyunu koruyor. Son olarak Büyükşehir Belediyesi, bir hukuk savaşından daha zaferle ayrıldı.

İnönü bölgesinde bulunan bir manyezit ocağının genişlemek için yaptığı projelerin engellenmesini isteyen Büyükşehir yetkilileri, mahkemenin ÇED raporunu geçersiz sayması üzerine amacına ulaşmış. Kendilerini tebrik ederiz. Büyükşehir yetkililerinin yayınladığı yazılı açıklamada, "Proje alanı içerisinde Dutluca Göleti’nin bulunması, göletin kuru ve mevsimlik dereler ile su topladığı, maden genişleme ve pasa döküm alanlarından geçen iki büyük derenin zarar göreceği, bu durumun göletin de varlığını etkileyeceği gerekçesiyle ÇED olumlu kararının iptaline karar verildi. Böylelikle bu projenin yapılması hukuken uygun bulunmadı" ifadeleri yer aldı.

Yetkilileri suyumuza ve toprağımıza sahip çıktıkları için tebrik ederiz...

8 Mart 'Duyarlı erkek'ler günü

8 Mart Dünya Kadınlar gününü geride bıraktık. Sahte ve iki yüzlü mesajlar çoğunlukta, iyi niyetli ve samimi mesajlar azınlıkta bir 8 Mart daha geride kaldı. Bu tip günlerde erkekler "Yontulmamış odun" olmadıklarını ispat için 'Duyarlı erkek' taklidi yapıyor. Yazarlar, "8 Mart'ı anmazsam arkamdan 'Kadın düşmanı' diyebilirler" diye endişe ediyor ve ortaya bir samimiyetsizlik silsilesi çıkıyor. Yani anlayacağınız 8 Mart, "Duyarlı görünmeye gayret eden erkekler günü" oluyor...

Baktığımız zaman Türk kadınlarının dünya ortalamasından daha iyi bir konumda olduğunu görüyoruz. Elbette bu konuda Atatürk Devrimlerine çok şey borçluyuz. Ancak bu devrimleri halkımızın içselleştirdiğini de unutmamak lazım. Demek devrimler halka mâl olmuş...

Tabii bu durum, hâlen mücadele edilmesi gerektiği gerçeğini değiştirmiyor.

Eskişehir'de bulunan 7 milletvekilimizden ikisi kadın. CHP'li Jale Nur Süllü ve AK Partili Emine Nur Günay vazifelerini gayet güzel yerine getiriyor. Ayrıca AK Partili Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Akgün de bir diğer başarılı politikacımız. Eskişehir'de AK Parti, CHP, İYİ Parti ve MHP teşkilatlarının kadınların temsil oranını artırmak için çaba sarf ettiklerinin farkındayız. Ancak biraz daha gayret göstermeleri yerinde olacaktır.

Son 3 bin yıldır dünya üzerinde devletler var. 3 bin yıldır dünyayı biz erkekler yönettik. İyi mi yönettik? Netice ortadadır işte... Bırakalım bu küçük gezegeni biraz da kadınlar yönetsin.

Bizden daha iyi yönetecekleri kesin...

 

Hükûmetten çok güzel hizmet

Hükûmetimizi sıklıkla tarım politikaları nedeniyle eleştiriyorum. Eleştirilerimin arkasındayım. Ancak aynı hükûmeti güzel bir iş yaptığı zaman da övmek boynumuzun borcu olmalı. Alpu Tarım ve Orman Müdürlüğü öyle güzel bir işe imza attı ki, her türlü övgüyü hak ediyor.

Yeri gelmişken belirtelim; Tarım ve Orman İl Müdürlükleri elbette devletin parçasıdır. Ancak hükûmet tarafından da yönetilirler. Dolayısıyla yaptıkları başarılı çalışmalardan hükûmete övgü çıkar. Başarısız calışmalar yapsalardı, buradan da hükûmete yergi çıkardı.

Son olarak Alpu'daki yetkililerimiz çiftçilerimize sertifikalı nohut tohumu dağıtmış. Hem de tak 36 top kadar. Ve üstelik tamamen karşılıksız ve hibe biçiminde.

Çiftçimize şimdiden hayırlı mahsüller diliyoruz. Tarım İl Müdürlüğü çalışanları ve Hükûmet yetkililerini de tebrik ediyoruz. Çok başarılı bir iş yapmışlar....

 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Nurullah 9 Mart 2021 11:37

tarım arazileri hobi bahçesi, bağ evi diye heba ediliyor.

0 1 Cevap Yaz
Sezar 9 Mart 2021 10:32

Hükümet mi?

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi