Eskişehir bir an önce yenisine kavuşmak istiyor!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir bir an önce yenisine kavuşmak istiyor!
A
a

Eskişehir'de kullanıma elverişli olmadığının tespiti üzerine boşaltılıp yıkımına başlanan Kurtuluş Kapalı Pazar Yeri'nin esnafı, bir an önce modern tesisin inşa edilmesini istiyor.

Sütiş Eskişehir
Odunpazarı ilçesi Kurtuluş Mahallesi'nde bulunan ve "Riskli Bina Tespit Analizi" sonucunda düzenlenen raporla mevcut haliyle kullanıma elverişli olmadığı belirlenen pazar yeri, Büyükşehir Belediyesince 10 Mayıs'ta boşaltılarak yıkımına başlandı.

Bu nedenle çarşamba ve cumartesi günleri İmar Sokak'ta tezgah açan esnaf, mevcut yerinde yapılması planlanan modern pazar alanının bir an önce bitirilmesini talep etti.

"Kimse mağdur olmasın"
Esnaf Ramazan Karatay, yaptığı açıklamada, balıkçı esnafı olarak Büyükşehir Belediyesine gittiklerini belirterek, "Eskişehir Yaş Sebze Meyve Balıkçılar ve Pazarcılar Odası Başkanı Mehmet Çiçek de belediye yetkilileriyle görüştü. Ekmek davası için biz de görüştük. Yetkililer, 12 ile 15 ay arasında yeni pazar yerinin yapılacağını taahhüt etti. Biz cefa çekmeye hazırız. Yeter ki ileride sefasını sürelim." ifadelerini kullandı.

Şükriye Kubaş ise kapalı pazar yeri kapanınca sokakta tezgah açtıklarını anlattı.
Şimdilik bu şekilde idare ettiklerini dile getiren Kubaş, "Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e sesleniyorum. Orayı çabuk yapsın. Yaz mevsiminde sokakta tezgah açmak güzel de kış aylarında zor." dedi.

Kurtuluş'taki pazar yerinde 20 yıldır esnaflık yapan Ümit Kubaş da şunları kaydetti:
"Kimse mağdur olmasın. Daha nezih, temiz ve düzgün bir pazar yerimiz olacak ama ne zaman olacak bilmiyoruz. En kısa zamanda yeni kapalı pazar yerine geçmek istiyoruz. Şimdi tezgah açtığımız sokakta insanlar aracını evinin önüne koyamıyor. Onlar da şikayetçi. Herkes haklı."

Hakan Aras da 22 yıldır Kurtuluş'ta vatandaşlara hizmet verdiğini belirtti. Esnafın mağduriyet yaşadığını söyleyen Aras, şu ifadeleri kullandı:
"Yapılması gerekiyordu. Çünkü eski pazar yeri ele alınmayacak gibiydi. Düzeni yoktu. Büyükşehir Belediyesi yeni kapalı pazar yerini bir an evvel yapsa güzel olur. Çünkü kış ayında yağmur ve çamurda sıkıntı olacak. Bize mevcut yerin yeniden pazar yeri olacağını ve hakkımızın verileceğini söylediler. Yeni yerimize bir an önce kavuşmak istiyoruz."
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Es esli 26 Mayıs 2022 12:12

Büyük şehir belediyesi 1 yılda bitirsin bu şehirde okul yaptıracağım

0 1 Cevap Yaz
Es esli 26 Mayıs 2022 12:11

Şimdiden görebiliyor um para yok 6 yıl en az sürer

0 1 Cevap Yaz
Simitçi 25 Mayıs 2022 19:45

Bakalım kaç yılda bitecek

3 4 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi