Kurbanın fakire ulaşmasını engellemeyin!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile Odunpazarı Belediyesi’nin Aşevi hesaplarına bloke konulmuştu…

8 Temmuz 2020 09:50
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile Odunpazarı Belediyesi’nin Aşevi hesaplarına bloke konulmuştu…
Kurban bayramı yaklaşınca her iki belediye 25 yıldan bu yana olduğu gibi vatandaşın aşevlerine kurban bağışı yapabileceklerini göz önünde bulundurarak, kurban bağışları için ayrı bir hesap açmak istedi…
İşte bu “Kurban bağışı” hesaplarına AK Partili Büyükşehir belediyeleri itiraz etti!
Belediyelerin Aşevlerine yaklaşık 25 yıldır kurban bağışı yapılıyor! Belediyeler ilk kez başka bir hesap açmak zorunda kaldı. Gerekçesi belli, vatandaşın ibadeti amacına ulaşsın!
Belediyeler yıllardır kurban bağışı kabul ediyor şimdiye kadar hiç şikayete tanık olmadık! Kurban kesimi ile kendisi uğraşmak istemeyen vatandaş bildiği, tanıdığı vakıflara, derneklere, belediyelere umumi vekalet verme yoluna gidiyor.
Kesilen kurbanın önce yaşadığı yerdeki muhtaç ve fakirlere verilmesi gerekiyor. Mahalle, kasaba, ilçe, şehir sıralama bu şekilde gider!
Bu bakımdan kurban bağışının Aşevine yapılması kadar doğru bir uygulama yoktur! Doğrudan fakir fukaraya ulaşabilir!
Aklımda şu soru…
Meclis’te CHP çoğunluğu yerine AK Parti çoğunluğu olsaydı, Kurban İbadetini kolaylaştırmak için Aşevlerini tercih eden vatandaş, kurbanını nereye verecekti?
 

BU ELEŞTİRİ DİKKATE ALINMALI!

 
Odunpazarı Belediye Meclis’inde AK Parti grup başkanvekili Murat Özcan, kurban bağışı ve aşevleri ile ilgili şu eleştiride bulunuyor:
-Aşevi üzerinden sıcak yemek diye tabir ettiğim sanki çok büyük talepler varmış gibi, talebi belediyenin imkanları fazlasıyla karşılar durumda. Eğer iş paket teslim etmek ya da Halk Marketse ona katılırım. Ama sıcak yemek ve yardım dağıtma pozisyonu afet dönemleri dışında normal halkın da çok fazla talep ettiği bir durum değildir!
…/…
Bu eleştiri dikkate alınabilir!
Kurban bağışlarından en azından halk marketlerde yoksul vatandaşlara ulaştırılmak üzere “kavurma konserveler” hazırlanabilir!
 

KURT SON DERECE GÜZEL İZAH ETTİ!

Kurban bağışı konusunda belediyeler, bağışı kabul etme kornusunda yetki istiyor.
AK Parti üyeleri diyor ki “Şimdiye kadar yetki neden istenmedi”
Başkan Kurt, son derece açık ve net şekilde niçin yetki istediklerini açıkladı:
Odunpazarı Belediyesi’nin bloke konulan hesaplarındaki paraları biz ısrarlı baskıları nedeniyle geri yatırdık. O da bağışçılara geri gitti.
Israrla vurguladığınız;  şimdiye kadar niye istenmedi. Şimdiye kadar yaşamın olağan akışı içerisinde bazı doğru bilinen yanlışlar vardır. Bu da onlardan biriymiş.
Çünkü kutsal bir amaçla ‘belediyeye diyor ki benim kurbanımı kes dağıt’ İki amacı var!  Bir kurban kesme hizmetini yapmış oluyorsunuz. İkincisi de vatandaşın bağışladığı kurbanı kabul etmiş oluyorsunuz.
Şimdiye kadar bu işin iyi niyetinden kimse kuşku duymamış. Hükümet de ‘kardeşim sen ne yapıyorsun, böyle bir şey yapamazsın’ dememiş.
Bizim de elimiz armut toplamıyor herhalde. Yasaya uygun hale getirip itiraz edilemeyecek bir noktaya koymamız lazım. Buna rağmen ben el koydum, sana kurban da bağışlatmam der misiniz, bilemem göreceğiz. İnşallah demezsiniz.
 

ÖĞRETİ!

  • Atın içtiği yerden su iç
  • Kedinin yattığı yerde uyu
  • Kurdun değdiği elmayı ye
  • Sivrisineğin konduğu mantarı topla
  • Köstebeğin kazdığı yere ağaç dik
  • Yılanın ısındığı yere ev yap
  • Horozla beraber uyu ve uyan
  • Konuşmak yerine daha çok sessiz kal...

GÜNÜN SÖZÜ!

Bazı erkekler çok paranın bütün kızları etkileyeceğini sanır.
Tıpkı çok makyajlı kadının kendini çok güzel sanması gibi. Bob Dylan

GÜNÜN KARİKATÜRÜ

Günün Karikatürü 08 07 2020

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi