Eskişehir bayram namazı saat kaçta? Eskişehir Kurban Bayramı namazı saati 2021

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir bayram namazı saat kaçta? Eskişehir Kurban Bayramı namazı saati 2021
A
a

Eskişehir bayram namazı saati Diyanet tarafından açıklandı. 2021 Kurban Bayramı namazı kılmak isteyen kişiler Eskişehir bayram namazı vakti ile ibadet görevlerini yerine getirecekler. Peki, Eskişehir bayram namazı ne zaman, saat kaçta kılınacak?

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir'de yaşayan vatandaşlar Eskişehir bayram namazı saati kaçta sorusuna cevap aramaya başladı. Peki Eskişehir'de Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınacak?

Kurban Bayramı 20 Temmuz Salı günü başlayacak.

ESKİŞEHİR'DE KURBAN BAYRAMI NAMAZI SAAT KAÇTA?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın belirlediğine göre Eskişehir'de Kurban Bayramı namazı saat 06:20'de kılınacak.

Eskişehir'de Kurban Bayramı namazı saat kaçta?

BAYRAM NAMAZI NASIL KILINIR?

"Niyet ettim Allah'ım senin rızan için Kurban Bayramı namazı kılmaya, uydum hazır olan imama" şeklinde niyet edilir.

Ardından imamla birlikte hareket edilir. Niyet edildikten sonra tekbir alınır ve eller bağlanır, sırasıyla imam ve cemaat sessizce "Sübhaneke duası"nı okur, sonra yeniden eller kulak hizasına kaldırılarak 1. Tekbir alınır ve eller yanlara salınır. Ardından 2. Tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır. 3. Tekbir alınır ve bu sefer eller göbek hizasında bağlanır.

İmam sessizce "Euzü besmele" çeker, açıktan "Fatiha suresi" ile birlikte "Zammı sure veya zammı sure yerine geçecek miktarda Kur'an-ı Kerim" okur. Cemaat ise sessizce imamı dinler. Rüku ve secde yapılarak 2. rekata kalkılır.

İmam, sessizce "Besmele" çeker, sesli olarak "Fatiha suresi" ile birlikte "Zammı sure veya zammı sure yerine geçecek miktarda Kur'an-ı Kerim" okur. Cemaat ise sessizce imamı dinler. Ardından tekrar eller kulak hizasına kaldırılarak 1. tekbir alınır ve eller yanlara salınır. Sonra 2. tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır. Ardından 3. tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır. Son olarak 4. Tekbir alınır, bu sefer eller kulak hizasına kaldırılmaz ve rükuya gidilir. Rüku ve secdenin ardından oturulur, "Tahiyyat, Salli-Barik duaları" okunur ve önce sağ tarafa, sonra sol tarafa selam verilerek namaz tamamlanır.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi