Eskişehir Basket'te umut veren açıklama...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir Basket'te umut veren açıklama...
A
a

Eskişehir Basket'te Genel Menajer Derya Yannier, son Büyükçekmece galibiyeti sonrası ES TV’ye yaptığı açıklamada; “Üst üste kaybedilen maçlardan sonra kazanarak tekrar ivme yakaladık. Ancak destek daha da artmalı” dedi.

Sütiş Eskişehir
Play-Off’u yakından ilgilendiren kritik maça taraftarın fazla ilgi göstermediğine vurgu yapan Yannier, “Bu sezon içerde en az tara… ar sayısına sahip olduğumuz bir maçtı. Salonda uyuşuk bir hava vardı. Takım maç boyunca ritme giremedi. Oyun olarak beni tatmin etmedi. Artık ligin sonlarına yaklaşıyoruz. Önemli olan bu ha… alarda sonucu alabilmek. 9 maçlık mağlubiyet sonrasında üst üste ikinci galibiyetimizi aldık” dedi.

“Sezon başında belirlediğimiz Play-Off hedefi doğrultusunda ilerliyoruz” diyerek açıklamalarına devam eden Yannier, “İlk 8 öncelikli hedefimiz. Ama ligin sonuna kadar 7’nciliği de kovalayacağız. Üst üste iki galibiyet ile birlikte negatif ritmi de kırmış olduk. Demir İnşaat Büyükçekmece galibiyeti bu anlamda olumlu oldu” ifadelerini kullandı. 

“Sakatlıklar olumsuz etkiledi” 

Sezon boyunca yaşanan sakatlıklara da değinen Yannier, “Sakatlıklar konusunda gerçekten şanssız bir sezon geçirdik. Normalde her takımda sakatlıklar oluyor ancak bizimkiler çok uzun sürdü. Bir de hep aynı pozisyonda kısa rotasyonunda sakatlıkların olması kötü gittiğimiz süreçte bizi olumsuz etkiledi. Yunus Emre Sonsırma ve Sean Marshall döndü ama ikisinin de fiziksel durumu şu an yüzde 50’lerde bile değil. Tekrar form tutmaları, takıma adapte olmaları zaman alıyor. Dolayısıyla ikisinden de şu an tam verim alamıyoruz” dedi.

Eskişehir’de basketbolun yeniden canlandığını ifade eden Yannier, “Sezona çok iyi başlayınca şehirde ‘Bu takım şampiyonluğa mı oynuyor?’ algısı oluştu. Ama işin doğrusu ve doğalı bu ligde Play-Off’a kalmak. İlk senemizde bu bütçelerle Play-Off çok büyük bir başarı. Şu anda ligde bulunduğumuz yerin farkına varılmasını istiyorum” ifadelerini kullandı.

Takımın uzun bir aradan sonra tekrar ivme yakaladığını belirten Yannier, “Üst üste kaybedilen maçlar hepimizi demoralize etti ama takım tekrar ivme yakaladı. Art arda iki
galibiyet geldi. Destek daha da artmalı. PlayOff’a kalmak bizim için çok ideal bir durum. Play-Off’a kaldıktan sonra adım adım üstünü düşünebiliriz” şeklinde konuştu.

“İlk 8’e girmek önemli”

Bu ligde ilk 8 takımın arasına girmenin oldukça önemli olduğunu söyleyen Yannier, “Kime sorarsanız sorun bu ligde en üst seviye takım, en son eşleşilmek istenen takım Fenerbahçe Doğuş. Ama dediğim gibi kimle eşleşirsek eşleşelim ilk 8’e kalmak Eskişehir’de basketbolun büyümesi ve gelişmesi açısından çok önemli bir adım olur. Ligde
altı tane maçımız kaldı. 3 tanesini Eskişehir’de oynayacağız. Taraftarımızı bu periyotta takıma desteğe davet ediyoruz” dedi.

“Sakatlığı henüz geçmedi”

Tedavisi devam etmesine rağmen henüz tam olarak iyileşmeyen Rowland’a parantez açan Yannier, “E. J. Rowland’ın tedavisi sonlandı ama yaklaşık iki aydır oynamıyor. Ayaklarını güçlendirmesi gerekiyor. Kuvvetlendirme ve tekrar forma sokma çalışmaları var. Ama tekrar sahaya girip takımına katkı vermesi iki haftayı bulacaktır. Umarız düşündüğümüzden farklı birşeyler olmaz. Çünkü çok komplike bir sakatlığı var. Daha uzun sürelere sebep olabilecek bir sakatlık. Bir an önce aramıza dönmesini bekliyoruz” diye
konuştu.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi