Eskişehir basını iftarda bir araya geldi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir basını iftarda bir araya geldi
A
a

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Eskişehirli basın mensupları ile iftar yemeğinde bir araya geldi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Düzenlenen iftar yemeğine Başkan Ataç’ın yanı sıra Eskişehir’de yayın yapan televizyon kanalları, gazeteler, haber ajansları, radyo kanalları ve internet haber sitelerinin yöneticileri ile çalışanları ve Eskişehirsporlu efsane futbolcular, Tepebaşı Belediyesi Meclis üyeleri ve Eskişehir milletvekili adayları katıldı. İftar yemeğinde ayrıca Tepebaşı Belediyesi tarafından basımı gerçekleştirilen “Eskişehir: Kökleri Derinde Yepyeni Bir Şehir” kitabının tanıtımı da yapıldı. Kitabı baskıya hazırlayan Şair Enis Batur burada yaptığı konuşmada, “İftar yemeğinin küçük bir süsü olarak pek de küçük olmayan bir kitap bizimle birlikte. Bu kitap sonuç olarak kolektif bir ürün. Benim gibi Eskişehirli olan, en az benim kadar Eskişehir’e gönül vermiş hocalarımızın katkılarıyla ve değerli arşivlerinden derleme malzemelerle, aslında tarihsel açıdan son derece zengin bir geçmişi olan Eskişehir’in panoramik serüvenini ortaya koymaya çalıştık. Bu kitap bundan 5-6 yıl kadar önce bir Şiir Buluşması sorasında Ahmet Başkan ile aynı masada otururken kurulmuş birkaç cümlenin kıvılcımı ile ortaya çıktı. O kıvılcımdan büyükçe bir ateş yakmak zaman isteyen bir iş. 4-5 yıl önce dediğim gibi değerli hocalarımızın katkılarıyla arşivlerinden süzülen parçalarla ve defalarca üzerinden geçerek kalıcı olduğunu umduğumuz bir kitap hazırlamaya çalıştık. Türkiye’nin başta İstanbul olmak üzere pek çok kenti için yapılmış önemli kitaplar var. Eskişehir’in bunların dışında kalmasını gönlümüz istemedi. Umarım uzun yıllar yenisini gerektirmeyecek kadar kalıcı bir kitap olmuştur” diye konuştu. 

"Ramazan sofrası çok farklıdır" 
Ardından basın mensuplarına hitap eden Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç ise “Sizlerle beraber olmaktan gerçekten mutlu oluyoruz. Ramazanın sosyal tarafı çok önemli. Belki günlerdir, aylardır birbirini göremeyen arkadaşlarımız bir araya geliyor, sohbet ediyor. Ramazan sofrası çok farklıdır. Zenginiyle, fakiriyle, genciyle, ihtiyarıyla herkesin yer aldığı bir masadır. O açıdan Tepebaşı Belediyesi olarak bu tarz iftarları hep yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Biraz önce sevgili Enis Batur’un söylediği gibi bir Şiir Buluşması’nda sohbet ederken, Eskişehir’le ilgili bir kitap yapalım önerisi oldu, beni çok mutlu etti. Tabi sadece ikimizin düşüncesi yetmiyordu. Eskişehir’in kitabını hazırlamak çok zordu ama ekip çalışmasıyla güzel bir kitap ortaya çıktı. Bu sayede bir süre Eskişehir’in bir kitaba ihtiyacı olmayacak. İyi niyetle yapılan bir kitap oldu. Neticede elinizde olan bu kitap ortaya çıktı. Bir belediyenin kültür yayını yapması kadar keyifli bir şey olamaz. Bu Eskişehir kitabının farklı bir yeri oldu bizim için. Elinize geçtiğinde tarihimizi hatırlayın, günümüzü hatırlayın. Hem fiziksel olarak hem de donanım olarak ağır bir kitap oldu. Eskişehir’imize hayırlı olsun. Emeği geçenlerin eline sağlık, Ramazan ayınız hayırlı olsun” ifadelerini kullandı. 

Öte yandan “Eskişehir: Kökleri Derinde Yepyeni Bir Şehir” kitabını edinmek isteyen vatandaşlar, Tepebaşı Belediyesi Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne müracaat edebilecek.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi