Eskişehir basını el ele!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir basını el ele!
A
a

Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti ve ESGROUP iş birliği ile düzenlenen Çalışan Gazeteciler Günü Kutlaması, Eskişehir basınını buluşturdu. Katılımın yoğun olduğu gecede birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti ve ESGROUP tarafından Çalışan Gazeteciler günü sebebiyle Anemon Otel’de yemek düzenlendi. Geceye Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nadir Küpeli, Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe, Mihalıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak
Ertan Çomaklı, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca ve gazeteciler katıldı.



 İLKLERİ YAŞIYORUZ

“Eskişehir pek çok konuda ilklerin şehridir sloganını kullanırız. Bu akşam da o ilklerden birini yaşıyoruz” ifadeleriyle sözlerine başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, “O ilk de gazete patronunun patronlar adına, çalışan basın mensuplarına bir kutlama vesilesiyle bir araya topladığı bir yemekte bulunuyoruz. Bu çok önemli. Geçmişte Eskişehir’de çıkan gazetelerin teknolojik imkanları yoktur. Buna rağmen ilk defa ofset makine de 1960’larda Eskişehir’e gelmiştir. Bugün ise fevkalade ileri bir teknolojiye sahip basınımız var. O zamanlar gazetecilik yaparken gıptayla izlediğim gazeteciliği neden Eskişehir’de yapılmıyor diye kafa yorardım. Basın teknolojisinin yenilenmemiş olmasıydı sebebi. Asıl sebep vardı. Onu kimse görmüyordu. Eskişehir’de sayısal olarak çoktu” dedi. YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR O dönemde gazetecileri bir araya toplayarak öneri sunduğunu anlatan Büyükerşen, “Dedim ki ayrı ayrı her birinizin gazetesini alacak sayıda okuyucu kitlesi Eskişehir’de yok. Ama gelin şöyle yapalım; hem basın ilan kurumunun dağıttığı ilanların bu gazeteler arasında paylaşılmasından dişinizin kavuğuna gitmeyecek kadar para kullanılıyor. Ortaklaşa birleşin bir tek gazete çıkaralım İstanbul’un gazeteleri ile rekabet edebilecek büyüklükte ve kalitede bir gazete çıkaralım. Baskı makineleri hazır. Ben de her türlü fedakarlığı yapmaya hazırım. Gazeteci arkadaşlarımızdan birinden itiraz geldi. Bütün gayretlerimize rağmen o girişimimiz akamete uğradı. Eğer olsaydı bugün bambaşka bir Eskişehir olacaktı. Mekan tahsisine gelince; bugüne kadar yerine getiremedim. Söyleyecek çok sözümüz var. Yapacak çok işimiz var. Gazete patronları olarak başlarını iki ellerinin arasına alıp, bizlerle de konuşarak yen bir rejim konusunda dikkatli olmaları lazım” ifadelerini kullandı.



BASKI GİDEREK ARTIYOR

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ise şöyle konuştu: “Gazete patronlarının, gazetecilerin bir arada olması Eskişehir adına çok güzel bir buluşma. Eskişehir basınını önemsiyor ve değerli buluyorum. Gerçekten Eskişehir’de özveriyle çalışan gazeteci arkadaşlarımız var. Özgür basın çalışanları üzerindeki baskı giderek artıyor. İktidar mensupları, kendilerini eleştiren gazeteciler ve yayıncılar için açtığı davalarla rekorlar kırıyor. Aydınlık şehirlerin temelinde, aydınlık gazeteciliğin yattığını unutmayın! Yerel basınımızın güçlenmesi için bizde elimizden geldiğince destek oluyoruz bundan sonra da olmaya çalışacağız!”



BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ YOK

Türkiye’nin yaşadığı sorunları basının net bir biçimde hissettiğini belirten Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Birbirimize bir takım şeyleri anlatmaya ihtiyaç duymuyorum. Kötü yönetiliyoruz, basın da kötü yönetiliyor. Üstüne üstlük basının özgürlüğü de yok. İçerde haksız yere tutuklanan gazeteciler var. Davaları açılmadan bir yıl boyunca cezaevinde tutulan gazeteciler var. Bu şartlar altında bin liraya çalıştırılan gazeteciler var. Biz çağ atlayacağız, Almanya bizi kıskanacak. Böyle bir şey yok. Gerçekleri bize göstermek sizin göreviniz, görevinizi yapınız. Sizden bunu bekliyoruz. Belediyeler olarak, kamu gücü olarak nasıl bir destek olunabilir? O işleri hocamla konuşmamız lazım. Yerel basına destek sağlanmalıdır. Onun formülleri de bulunabilir. Biz uğraşırız. Önce kendi düzenlerimizi ayağa kaldırmamız lazım. Sonra etrafımızdaki yerel basına destek olma adına adımlar atabiliriz” dedi.







 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
esesli 17 Ocak 2020 13:58

özgür basın adına utanç verici görüntüler..

1 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi