Eskişehir AVM yolda

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir AVM yolda
A
a

Eskişehir ürünleri Türk çarşılarında satılacak...

Sütiş Eskişehir
Dünyaca ünlü Kırgız Yazar Cengiz Aytmatov’un oğlu Askar Aytmatov, Eskişehir Tanıtım Grubu’nun (ETG) ilk olarak Bişkek’te hayata geçireceği Türk Çarşıları Projesi kapsamında Eskişehir’e geldi. Aytmatov, ETG Başkanı Orhan Arat, Koordinatör Oral Büyüksarı ve Ertuğrulgazi Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu Üyesi Adnan Aydın ile gazetemizi ziyaret etti.
 
Heyet, Yazıişleri Müdürümüz Cihan Yıldırım ile görüştü. Büyüksarı, “Sayın bakan ‘nerelisiniz’ diye sorulunca ‘Eskişehirliyim’ diyor. Eskişehirspor’u tuttuğunu her yerde ifade ediyor. Cengiz Aytmatov’un müzesini dünyada ilk kez Eskişehir’de kurduğumuz için Bakan Bey, Eskişehir’i çok seviyor” dedi.

Eskişehir ikinci vatan
Aytmatov da “Gerçekten Eskişehir benim için özel bir şehir. Eskişehir ikinci vatan, ikinci ev. Ben yaşıma rağmen duygusal oldukça duygusal bir insanım. Oral Büyüksarı, Eskişehir’de dünyanın ilk Cengiz Aytmatov Müzesi’ni kurduğunu duyunca ben çok heyecanlandım. Oral Bey beni buraya davet etti, gösterdi. İyi bir şehirsiniz. Çok yurtsever insansınız. Eskişehir’i, Türkiye’yi, Türk Dünyası’nı, insanlığı seviyorsunuz. Herkes kendi yerinde insanlara bir hayır getirmeye çalışıyor” diye konuştu.

Proje Bişkek’ten başlıyor
Eskişehir Tanıtım Grubu Koordinatörü Oral Büyüksarı, şöyle konuştu: “Aytmatov artık Eskişehir’de daha uzun süre geçirecek. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Odunpazarı’nda misafirhane gibi bir yer ayarlayacak. Aytmatov, Türkiye’deki adresi olarak Eskişehir’i görüyor. Yaz aylarını Eskişehir’de geçirecek. Kendisi Kırgızistan’da bizim için anahtar rolünde. Tüm işlerimizde yardımcı oluyor. Eskişehirli firmaların olacağı, Eskişehir ürünlerinin satılacağı ‘Türk çarşısı’ ismini verdiğimiz AVM Projesi’ni açıklayınca bize hemen yer buldu. Bişkek’te 5-6 katlı bir bina. Dünyanın her tarafına yayılacak modeli Bişkek’te başlatacağız. Türk Çarşıları Projesi... Diğer ülke ve şehirlere yayacağız. AVM’lerde sadece Eskişehir markaları olacak.”

Her ayın 26’sında Eskişehir için
Eskişehir Tanıtım Grubu Başkanı Orhan Arat, “Oral Bey, yıllardır Eskişehir dışında yaşayan Eskişehirlileri bir araya getirme konusunda büyük bir performans sergiliyor. Eskişehir’e nasıl katkı yaparız, şehrimizi nasıl tanıtırız bunları düşünüyoruz, konuşuyoruz. Her ayın 26’sında Eskişehir için toplantı yapıyoruz. Kasım ayı toplantısını Eskişehir’de yaptık. Vefa örnekleri gösteriyoruz. Geçen yıl Orhan Oğuz’a vefa gösterdik. Bu sene Firuz Kanatlı’ya göstereceğiz. Eskişehir Tanıtım Grubu Ödülleri adı altında yapılan etkinlik 2013 yılından beri yapılıyor. Bu yıl ocak ayında Boğaziçi Üniversitesi’nde olacağız” dedi.

YUNUSEF kuruldu
Büyüksarı, Yunusemre ile ilgili dernekleri bir araya getirerek YUNUSEF’i kurduklarını belirterek, “İmkân olursa Yunus Emre’yi hak ettiği gibi anmak, anlatmak istiyoruz. Yunus Emre, Mevlana gibi bir değer. İnsanlığın ihtiyaç duyduğu Yunus’un sevgisini duyurmalıyız. Anlatmak değil, duyurmalıyız. Duyanlar zaten onun mesajını anlar. Bu konuda ciddi mesai yapacağız” diye konuştu.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi