Eskişehir asgari ücret için en az 10 bin diyor!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir asgari ücret için en az 10 bin diyor!
A
a

Aralık ayında açıklanacak olan 2023 asgari ücreti ile ilgili düşüncelerini sorduğumuz vatandaşlar, asgari ücretin en az 10 bin lira olması gerektiğini aksi durumda geçinmenin mümkün olmadığını söyledi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Aralık ayında 2023 yılı asgari ücreti açıklanacak. Konuyla ilgili düşüncelerini sorduğumuz Eskişehirli vatandaşlar, asgari ücretin en az 10 bin lira olması gerektiğini belirtti. Hayta şartlarının zor olduğunu ve bu kışın geçinmenin daha da zorlaşacağını ifade eden vatandaşlar, “Bence 10 bin liranın altında olmamalı. Hayat şartları ortada. Geçinemez insanlar yoksa. Marketlere gidemiyoruz” diye konuştu.
Konuyla ilgili düşüncelerini sorduğumuz Eskişehirli vatandaşlar, şunları söyledi: 
Hasan Hüseyin Özkayın
“En az 15 bin lira olmalı. Bu hayat şartlarında o bile çok az. Bir tantuni bile 30 lira olmuş. 10 bin liraya yaklaşmış olur. Ama bu hayat şartlarında yetmez.”
Gökhan Öğüçlü
“Şu an şartlar çok kötü. En az 10 bin lira olmalı. Kiralar en ucuzu 3 bin lira zaten. 3 bin liraya ev bulamıyoruz. Nasıl geçineceğiz? Üç tane çocuk var. 8 bin lira gibi açıklarlar.”
Servet Çelebi
“Bence 10 bin liranın altında olmamalı. Geçinmek zor. Hayat şartları ortada. Kimi insanlar mucize yaratıyor. 10 bin liranın altında açıklanmaz. Geçinemez insanlar yoksa.”
Savaş Temiz
“En güzeli 8 bin 500 lira olur diye düşünüyorum. Yeter bence. Kriz yok Türkiye’de. Krizi, zamları kendimiz yaratıyoruz. 8 bin 500 lira gayet iyi.”
Nefise Gündoğdu
“5 bin lira emekli aylığı alıyorum. 2 bin lira kira veriyorum. Marketlere gidemiyoruz. 5 bin lirayla onlar geçinsin. Açız. Çöpten her şeyi alıyoruz milletin attığını marketlerde. Geçinemiyoruz biz.”
Murat Ayhan
“8 bin 500 lira olur. Ama yetmez. En az 10 bin lira olması lazım. Doğal gazi 15 gün yaktık 305 lira geldi. Bu kış çok zor geçecek. Bir yerlerden kısacağız. Et yemiyoruz mesela. Ete hasret kaldık.”
 
 
Kaynak : MELTEM KARAKAŞ
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Esk26 12 Kasım 2022 17:21

Et ve balık alamıyoruz, arabaya binemiyoruz eskisi gibi ve en önemlisi marketlere gitmeye korkuyoruz 3 parça bişey aliyoruz 200 tl tutuyor, En az 9 lira olmalı asgari ücret

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi