Ahmet Ataç 15 02 2024

Eskişehir Ankara Yüksek Hızlı treninde akıl almaz olaylar!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir Ankara Yüksek Hızlı treninde akıl almaz olaylar!
A
a

Eskişehir'den Ankara'ya giden Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferinde yaşandığı iddia olaylar akla hayale sığmayacak cinstendi, haberimiz üzerine TCDD bir açıklama yaparak iddiaları yalanladı

Sütiş Eskişehir

Eskişehir'den Ankara'ya giden Yüksek Hızlı Tren'in, dün akşam saat 18.10 seferinde meydana gelen iki olay yolculara kelimenin tam anlamıyla kabusu yaşattı. İddiaya göre YHT önce yanlış yola girdi, ardından sağ salim Ankara'ya ulaşan yolcular karantina şöku yaşadılar.
İstikbal Gazetesi'nin haberine göre, dün akşam saat 18.10’da Ankara’ya gitmek üzere Eskişehir Garından hareket eden Yüksek Hızlı Trende (YHT) büyük panik yaşandı. Eskişehir'den hareket eden Yüksek Hızlı Trenin Polatlı Konya güzergâhının kesiştiği kavşakta yanlış yola girdiği iddia edildi. Yanlış istikamette yaklaşık 40 kilometre ilerleyen Yüksek Hızlı Tren, hatanın anlaşılması üzerine acilen durduruldu, ardından geri giderek kavşağa döndü. Yüksek Hızlı Tren sinyalizasyon hatası nedeniyle Ankara Garına 20 dakika gecikmeli olarak ulaştı.

TCDD YANLIŞ YOL İDDİALARINI YALANLADI

Haberimiz üzerine konuyla ilgili bilgi veren TCDD yetkilileri, Polatlı bölgesindeki makaslarda şehir şebekesinden kaynaklı enerji dalgalanması nedeniyle geçici bir arıza oluştuğunu ve 18.10'da Eskişehir'den hareket eden YHT'nin arızalı makaslarda beklememesi için Polatlı yol ayrımında manevraya tabi tutulması sebebiyle seferde 12 dakikalık bir gecikme yaşandığını açıkladılar.

İşte TCDD tarafından gazetemize gönderilen açıklama;
İlgili haberde; seferi gerçekleştiren yüksek hızlı trenin, sinyalizasyon hatası nedeniyle arızalı makastan geçtiği, Ankara yerine Konya yönüne saparak bu yolda yaklaşık 40 kilometrelik bir yolculuk yaptığı ve Konya yönünden gelen tren ile çarpışmamak için de geri manevra yaptığına dair gerçeği yansıtmayan iddialar yer almıştır.
 
Söz konusu iddialara ilişkin;
 

  • Saat 18.30’da Ankara’dan Konya’ya yol ayrımını sağlayan Polatlı bölgesindeki makaslarda şehir şebekesinden kaynaklı enerji dalgalanması nedeniyle geçici bir arıza oluşmuştur.
  • Eskişehir’den saat 18.10’da hareket eden yüksek hızlı trenin, arızalı makaslarda bekletilmemesi için Polatlı yol ayrımında manevraya tabi tutulmuş ve bu nedenle seferde 12 dakikalık bir gecikme yaşanmıştır.
  • Sahadaki bakım birimlerinin müdahalesi ile arıza saat 19.00’da giderilmiştir.
  • Operasyon tamamen YHT Trafik Yönetim Merkezi kontrolünde ve sinyalizasyon sistemi ile gerçekleştiğinden, herhangi bir kaza tehlikesi meydana gelmemiştir.

 

YHT YOLCULARINA KARANTİNA ŞOKU

Bu olay yetmezmiş gibi, aynı trende bir yolcuda da koronavirüs vakasına rastlanıldığı öğrenildi ve bunun üzerine trendeki tüm yolcular için karantina kararı çıkartıldı.
Yüksek Hızlı Trende seyahat eden ve ismi açıklanmayan bir yolcuda koronavirüsün tespit edilmesi Devlet Demiryolları yetkililerini harekete geçirdi. Akşam treni ile Başkent’te giden yolculara sabah saatlerinde telefon ile bilgi verildi. Trende olan yolculardan Şükriye Ercan, “Akşam treni ile Ankara’ya dönenler arasındaydım. Sabah telefon ile arayan yetkili geldiğim trendeki bir yolcuda virüse rastlanıldığının tespit edildiğini söyledi.10 gün boyunca dışarı çıkmamam ve kimse ile görüşmemem istendi. İkametimde kendimi izole ettim” dedi.

 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Sinyalci 20 Nisan 2021 15:15

Sinyalizasyon hatası olduğunu kim açıkladı? Sinyalizasyon sistemi böyle hata yapmaz. Trafik Kontrolörü hatası olmasın?

1 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi